Trójkącik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Drążek
2. Drążek
3. Jeszcze raz drążek!
Jak po 7 miesiacach przestałem chodzić na siłownię, to zacząłem ćwiczyć w domu, by nie stracić formy (pompki, brzuszki no i drążek). Przez 2 miesiące codziennych ćwiczeń na drążku plecy urosły mi 3 razy bardziej niż ćwicząc przez ponad 7 miesięcy na siłowni (3 X 80 min.). Do tego bardzo dobrze wpływa na wyrobienie siły (ja zaczynając nie potrafiłem podciągnąć sie 1 raz podchwytem , ale teraz jest znaczie lepiej). Wg mnie jest to najlepsze, najprostsze i najbardziej skuteczne ćwiczenie. Wpływa nie tylko na plecy, ale też na ramiona, klatkę, biceps no i brzuch. Do mojego kumpla na pakernię przyszedł kiedys koleś niesamowicie zbudowany, wyrzeżbiony i silny, ale nie wiedział nawet jak wykonać najprostsze ćwiczenie hantlą na biceps. Kumpel się go zapytał: stary jesteśś tak napakowany, a nie wiesz jak ćwiczyć? to co ty do cholery robiłeś? Typ odpowiedział (notabene - był ze wsi ): kilka lat temu ojciec kupił mi... DRĄŻEK i kazał codziennie robić o 1 powtórzenie więcej.
Wnioski proszę wyciągnąć samemu 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja mam drewniane futrynki i nici z drazka :?
A w czym to przeszkadza?
Ja miałem zwykły, rozporowy drążek w drewnianej futrynie.
Ewentualnie są też drążki z uchwytami mocowanymi wkrętami - do drewnianej futryny w sam raz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wywiercilem dziory w suficie, zamontowalem mocne haki i na linkach powiesilem sobie drazek.
To bardziej jest trapez, i cwiczy sie troche gorzej (mniej podciagniec wychodzi bo sie bujasz) ale jest to jakas alternatywa dla tych z slabymi futrynami.
Tylko te haki musza byc pozadne (nie z chinskiej stali) bo sie moga wyprostowac pod wplywem ciezaru (z wlasnego doswiadczenia).
Napisano Ponad rok temu
A tak na powaznie drazek to podstawa na szerokie plecy, robcie raczej nadchwytem chyba ze kto nie daje rady to moze probowac najpierw podchwytem, a pozniej stopniowo w miare wytrenowania zmienic chwyt.
Rekawiczki rowniez mozecie u nas kupic najtansze chyba sa po 14 zl.
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj jade sie podciagac, kurka wodna tylko do samego drazka, zeby dojechac to trzeba wjechac na gorke o wysokosci 500 m n.p.m Jak tam juz wjade to chyba po jednym podciagnieciu padne jak pluto
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Glukozamina?? Czy komus to pomogło??
- Ponad rok temu
-
Bieg dalekodystansowy
- Ponad rok temu
-
Twarde prawa ludzkiej fizjologii :(
- Ponad rok temu