Glukozamina?? Czy komus to pomogło??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie - przy takich obciążeniach treningowych o jakich piszesz długo nie pociągniesz. Właśnie zaczynają Ci się problemy ze stawami i jest to pierwszy a być może i tak już spóźniony sygnał żeby przystopować. Uwierz mi, nie warto tak się forsować. Z Twojego nicka domyślam się że masz 17 lat - pomyśl, jeśli już teraz boli Cię kolano (Twój organizm regeneruje się teraz najszybciej, im później tym regeneracja będzie wolniejsza), co będzie za rok, dwa, trzy takich treningów.
Raz jeszcze piszę - wyluzuj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi nie pomogła, mimo dwukrotnego, pełnego, 6-tygodniowego cyklu.
Generalnie - przy takich obciążeniach treningowych o jakich piszesz długo nie pociągniesz. Właśnie zaczynają Ci się problemy ze stawami i jest to pierwszy a być może i tak już spóźniony sygnał żeby przystopować. Uwierz mi, nie warto tak się forsować. Z Twojego nicka domyślam się że masz 17 lat - pomyśl, jeśli już teraz boli Cię kolano (Twój organizm regeneruje się teraz najszybciej, im później tym regeneracja będzie wolniejsza), co będzie za rok, dwa, trzy takich treningów.
Raz jeszcze piszę - wyluzuj.
Sprubuje wyluzowac zredukuje plan treningowy do 5 treningów w tygodniu tylko jak to zrobic w sekcji ma 3 treningiw w tygodniu dwa sa normalne jeden to sparingi oprocz tego trzeba biegac przynajmniej raz w tygodniu przydala by sie jeszcze siłownia tez dwa razy w tygodniu jeszcze przydalby sie trening na worku raz w tygodniu. Wychodzi 7 musze z czegos zrezygnowac tylko nie wiem z czego.
Napisano Ponad rok temu
A miałem zdrowo zjechane kolanko po maratonie
Po około 1-2 tygodniach stosowania zaczyna nawet bardziej bolec( to chyba chrzastka sie regeneruje i musi sie 'dotrzeć') ale potem przechodzi...
Niestety trzeba troche lzej w tym czasie trenowac...
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Sprubuje wyluzowac zredukuje plan treningowy do 5 treningów
Dobre i to
Czy i z czego zrezygnujesz to już Twoja sprawa. Jeśli chodzi o bieganie - zapewne wiesz że należy biegać w możliwie miękkich i amortyzujących wstrząsy butach i unikać biegania po asfalcie czy innej twardej nawierzchni. Poza tym polecam bieg interwałowy - do sztuk walki wg mnie lepszy niż ciągłe bieganie kilku-kilkunastu kilometrów, w dodatku organizm dużo szybciej się męczy niż "normalnie" i w rezultacie po 15 minutach interwału jesteś dużo bardziej zmęczony niż po 30 minutach biegu jednostajnego. Więc nieco oszczędzasz kolana.
Napisano Ponad rok temu
Sugerowana dawka dzienna to 1500 mg w 2-3 porcjach. Warto uzupelnic kazda porcje dodatkowa witamina C, kolagenem.
Min. okres suplementacji to ok. 6 tyg.
Najlepiej cenowo na tynku wychodzi preparat Olimp Glukozaamina 120 kap. (60 dni kuracji) koszt to 41 zl. Sa rowniez opak. 60 kap. ok. 24 zl.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej polaczyc z hydrolizatem kolagenu oraz witamina C, wtedy otrzymujemy prawdziwe mocne combo w walce ze stawami.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Opieram sie na obserwacjach osob, ktore stosowaly glukozamine.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie od tygodnia biorę glukozamine, zobaczymy jak na mnie zadziała:)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej polaczyc z hydrolizatem kolagenu oraz witamina C, wtedy otrzymujemy prawdziwe mocne combo w walce ze stawami.
koniec cytatu;
stary prowadzisz krucjate, przegladam tematy, pelna konsternacja. noz mi sie w kieszeni otwiera keidy to czytam, powinienes dostac bana. jakbym napisal, ze mrowia mnie palce lewej dloni, boli/piecze lokiec wiedzialbys, ze mimo 22 lat na kartku, moge miec zawal; wiedzec to co napisalem?
przerazaja mnie brednie ktore serwujesz, postanowilem dac ignore, i tyle z mojej strony.
odnosnie tematu, polecam usg, zawsze! czestokroc, sa to zwykle chondromalacje, tkanka chrzestna dociera sie, jak wszystko inne, zupelnie naturalnie:)
dobry lekarz sportowy(fizjolog), wydatek 200 zlotych/wizyta, koszta poniesione po sugestiach pseudodomoroslych fachowcow, nieodwrwacalne
Napisano Ponad rok temu
wiedzac to co napisalem*
ps. to powinienes dostac bana, nie na miejscu, jam nie moderatorus
Napisano Ponad rok temu
Sluchaj nie prowadze zadnej krucjaty, napisalem w pierwszej wypowiedzi ze zalezy co komu dolega (nie na kazdego dziala), uwazam ten suplement za bardzo dobry.
Nie jestem lekarzem, farmaceuta, staram sie pomagac w miare posiadanej wiedzy a Twoja uszczypliwosc jest dla mnie nie zrozumiala, do czego piejesz? Nie uwazam, ze jestem nachalny itp.
Pozdrawiam
PZ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bieg dalekodystansowy
- Ponad rok temu
-
Twarde prawa ludzkiej fizjologii :(
- Ponad rok temu
-