Jak zamknąć spelunę?
Napisano Ponad rok temu
U mnie pod blokiem jest nowo otwarta 'spelunka'. Co tam się wyrabia to normalnie strach, codzienne burdy, bojatyki, niszczenie zaparkowanych aut... KIlka(naście) razy wzywana była policja, uspokaja sie na parę minuut i znowu. Administracja mówi że mają wymagane pozwolenia i koniec.
Co można zrobić? Tylko bez rad w stylu: "za dwa winka, zrobię tam porządek" ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony skoro nic nie mozna zrobic zeby j ausunac postaraj sie ja zaakceptowac i zacznij sciagac haracz od wlasciciela.
Mozesz tez wyprosic u prezydenta miasta, ze mieszkancy bloku pija za darmoche.
Ale znajac zycie zostaje ci tylko petycja i podpisy niezadowolonych lokatorow 8)
Napisano Ponad rok temu
ale jakas petycja lokatów + jakas opinia policji o czestych interwencjach + plus gnębnienie urzedników pismami plus jakis artykuł w lokalnej prasie w tym miejscu coś mogą pomóc
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dziecko:)
i moze myslisz ze to skutkuje:)))))
joke:)
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Ps. Post tamten byl w sumie zartem
Napisano Ponad rok temu
Fuzzy logic... Nie radziłbym się bawić w czyny zbrojne. Jeśli jesteś zdeterminowany, to zatruwaj urzędasom życie. Podobna sytuacja była z pewnym sklepikiem w mojej dzielnicy. 3/4 obrotu to oczywiście alkohol kupowany w godzinach 18-3 przez osoby raczej nieciekawe. Zrobiło się wokół tego sklepiku głośno - petycje, gazeta dzielnicowa i inne pojedyncze apele wymusiły wprowadzenie ochrony w ustalonych godzinach. Wieczorem i w nocy stoi tam 2 kolesi z ochrony i już nie ma takiego stresu.Czy ja mowie o haraczu? Czy ja mowie o wymuszaniu? NIE, ja mowie ze nalezy gosciowi powiedziec ze ma sie uspokoic. To jest po prostu bardziej agresywna metoda.
Pozdrawiam
P.S
To "BELKA" na żolborzu
Napisano Ponad rok temu
O zesz Ty! To tuz obok mnie!Fuzzy logic... Nie radziłbym się bawić w czyny zbrojne. Jeśli jesteś zdeterminowany, to zatruwaj urzędasom życie. Podobna sytuacja była z pewnym sklepikiem w mojej dzielnicy. 3/4 obrotu to oczywiście alkohol kupowany w godzinach 18-3 przez osoby raczej nieciekawe. Zrobiło się wokół tego sklepiku głośno - petycje, gazeta dzielnicowa i inne pojedyncze apele wymusiły wprowadzenie ochrony w ustalonych godzinach. Wieczorem i w nocy stoi tam 2 kolesi z ochrony i już nie ma takiego stresu.Czy ja mowie o haraczu? Czy ja mowie o wymuszaniu? NIE, ja mowie ze nalezy gosciowi powiedziec ze ma sie uspokoic. To jest po prostu bardziej agresywna metoda.
Pozdrawiam
P.S
To "BELKA" na żolborzu
Napisano Ponad rok temu
Zupelnie powaznie mowie: (jezeli mieszkasz w Wawie) pojedz na stadion X lecia i zakup pare kominiarek i makarova. Wez dwoch trzech dobrze zbudowanych kolegow (niech wezma noze, lancuchy itd.) i pojdzcie tam w kominiarach. Dorwijcie wlasciciela lokalu i powiedzcie mu (argumentujac wypowiedz makarovem wycelowanym w jego oko) ze jezeli sie nie uspokoja, to nastepnym razem bedzie was 10 i nie bedziecie juz tacy mili.
:twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam
ile kosztuje makarov na stadionie i do kogo sie po niego zwrocic ?
Napisano Ponad rok temu
Noże, łańcuchy itd.??
Co to jest ITD? Chyba nie coś jak brona, pług, lemiesz, glebogryzarka... A można wziąść kosy? Takie wiesz, na sztorc? Są super!!! I jak fajnie przez szyberdach wystają!!
A kominiarki w jakim kolorze? No żeby wtopy nie było, że zły kolor kupi.... A z otworem na ustach czy bez? No bo żeby głos było słychać.
Mradu, więcej szczegółów!!!
Mradu, to nie świad Action Mana... a szkoda, bo ma fajne zabawki...
Legalnie, pismami i po urzędach. Chyba, że wypędzając jedno penerstwo z osiedla, chcesz by Tobie pozostawili tą wizytówkę...
Napisano Ponad rok temu
A serio to nasylajcie im policje, straz miejska, pogotowie gazowe, straz pozarna i sanepid (hmmmm...to ostatnie to nie taki glupi pomysl), oraz zadreczajcie urzednikow pisami az do skutku.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zbierasz ekipę konkretnych fighterów, bierzecie kominiarki i tonfy, wpadacie tam z okrzykiem "Policja, na ziemie k**wa" i siejesz terror" A tak poważnie to spróbuj znaleźć na nich haka, bo nikt tu nie jest bez winy tzn. każdy ma coś na sumieniu, i może mieć trochę przewalone. A tym bardziej taka patologia. Pozdro All, nara.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawe czy wiesz ile jest prawdy w tym alfabecie mafii:)
to oczywiste ze jest to manipulacja tak samo jak bylo z programem 'detektywa' rutkowskiego. Taka jest telewizja
ale nie da sie zaprzeczyć, że w Polsce były i sa mafie ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wieczorny powrot z treningu ... i dylemat
- Ponad rok temu
-
akcja z wędką ;)
- Ponad rok temu
-
Samotnie czy w grupie?
- Ponad rok temu