Aikido na Śląsku...
Napisano Ponad rok temu
Temat mówi sam za siebie. W "gre" wchodzą tylko miasta takie jak Katowice, Tychy, Mysłowice. Bardzo bym prosił o konkretne odpowiedzi lub o linki do stron www szkół. Możecie napisać krótką charakterystyke szkoły ( stopień senseia, ilość treningów w tygodni itd).
Z góry dziękuje wszytskim za odpowiedź...
Napisano Ponad rok temu
wszystko masz na stronce
Napisano Ponad rok temu
trening w od pon-pt o godz. 19.00
w sobote o godz.11.00
sensei Michał 2 dan
Napisano Ponad rok temu
Aikido Kobayashi (zrzeszona w: Polska Unia Aikido-J. Wysocki6Dan)
Tychy, Siemianowice Śląskie, Katowice, Gliwice
Trochę kiepska stronka, ale...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/url]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sie nie denerwuj! zawsz sie znajdzie ktos uprzejmy co odpowie, wczesnie czy pozniej 8)
Te dziwne nazwy, to sa nazwy roznego rodzaju federacji aikido. Nic sie tym nie przejmuj, nie ma to ZADNEGO znaczenia dla ciebie.
Pochodz sobie po roznych dojo, poogladaj, poprobuj jak mozna, pogadaj z sensei'ami oraz z cwiczacymi, i sie zapisz tak gdzie czujesz sie dobrze, gdzie ci atmosfera odpowiada. Najwazniejsze to moc porownac rozne dojo,bo w kazdym jest inny styl cwiczenia a kazdy sensei ma inny charakter.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czy może któraś z tych [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (Katowice lub Sosnowiec)
Z góry dziękuje za odpowiedź... Taka malutka wskazówka się przyda i napewno nie zaszkodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
co do yoshinkan aikido to zdecydowanie Katowice - wiecej godzin i najlepszy technicznie trener yoshinkan w polsce...
Napisano Ponad rok temu
A Sosnowiec Cie nie interesuje?W "gre" wchodzą tylko miasta takie jak Katowice, Tychy, Mysłowice.
Bardzo latwo tam dojechac z Katowic i dziala tam bardzo dobra sekcja aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sekcja aikido w Sosnowcu, ktora Ci serdecznie polecam, dziala w KS "Budowlani" przy ul. 1 Maja 23. Treningi odbywaja sie we wtorki i czwartki o godz. 19 oraz w soboty o 10. Sekcja nalezy do klubu Krakow Aikikai Polska, prowadzonego przez senseia Dariusza Ziebe (4 dan), pod patronatem senseia Yoshimitsu Yamada (8 dan), prezesa Amerykanskiej Federacji Aikido. Informacje o klubie znajdziesz pod adresem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisalam tak duzo o sekcji w Sosnowcu, poniewaz wielu aikidokow z naszego wojewodztwa nie wie o jej istnieniu (zdaje sie, ze sekcja dziala od niedawna). Uwazam, ze warto o niej wiedziec.
Mam nadzieje, ze sensei Zieba nie bedzie mial mi za zle, ze pisze o jego klubie bez jego upowaznienia. Bylam, cwiczylam i goraco polecam.
(Teraz nie cwicze, z powodu kontuzji kolana. Ortopeda mnie straszy endoproteza )
Pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z porozumiewawczym mrugnieciem skierowanym do kolegi LM
pozostaje mi tylko odmrugnac i pokiwac reka z partyjnym pozdrowieniem co tez niniejszym czynie (tu nastepuje kiwacz) i :wink:
a zgadnij ariczia w jakim klubie kroki swe pierwsze stawial, pacholeciem bedac jeszcze prowadzacy treningi w Sosnowcu, niejako czlonek z ramienia D. Zieby - Grzesiek?
nie bede bardzo cie meczyl szukaniem, dzwonieniem i oplacaniem informatorow, napisze tylko ze zaczynal on wlasnie w Katowicach (co prawda byl to jeszcze shudokan a nie yoshinkan, no ale to detal!). :wink:
Rowniez polecam ci ta sekcje AnOcHi. Jak sie pospieszysz to w ten weekend sie na samego Yamade sanseia zalapiesz na staz hehe.
A co do twojego pytania
no oczywiscie ze zaleta jakze by inaczej moglo byc 8)A to że nie jest to Yoshinkan ma być wadą czy też może zaletą
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
hehe, wiadomosci widze masz z www, no a ja mam z pierwszej reki (od Grzeska), proponuje isc i sie przekonac
ale co do daty 1 maja moge sie zgodzic bo 1 maja Grzesiek ow odwiedzil byl mnie w zapomnej przez swiat Wenecji Polnocy...
Napisano Ponad rok temu
Jesli informacje na stronie internetowej klubu sa nieaktualne, to przeciez nie moja wina :roll:
Napisano Ponad rok temu
Osu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sensei Jacek Wysocki 7 dan
- Ponad rok temu
-
Kata
- Ponad rok temu
-
Aikido Pijanego Mistrza
- Ponad rok temu
-
relacje ze staży z Tamura sensei...
- Ponad rok temu
-
gabaryty:)
- Ponad rok temu
-
staż z Etienne Leman Sensei 6 Dan Aikido - szczegóły ????
- Ponad rok temu
-
Staż z Fujimoto Sensei - zdjęcia
- Ponad rok temu
-
Struktura Shu, Ha, Ri i poznanie Shoshin - komentarze
- Ponad rok temu
-
Struktura Shu, Ha, Ri i poznanie Shoshin
- Ponad rok temu
-
Jak wyglądają u was treningi ??