Wygląd człowieka a stosunek do niego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiec moze zatrudnisz sie w sadownictwie ?
W sądach jest sporo ludzi oceniających po wyglądzie. Robiono eksperymenty, przestępcom pokazywano film kręcony na ulicy, normalny tłum ludzi do pracy. Typowali ofiary. Niezależnie od siebie wskazywali te same osoby, które by okradli bądź dokonali rozboju. Oceniali nie po ubiorze tylko ogólnie, zachowanie, sposób poruszania, trzymania torebki itd. Poczytajcie posty i książke Pawła Droździaka (dział "Samoobrona koiet" książka "Bądź bezpieczna" lub jakiś podręcznik wiktymologii)
Napisano Ponad rok temu
W sądach jest sporo ludzi oceniających po wyglądzie. Robiono eksperymenty, przestępcom pokazywano film kręcony na ulicy, normalny tłum ludzi do pracy. Typowali ofiary. Niezależnie od siebie wskazywali te same osoby, które by okradli bądź dokonali rozboju. Oceniali nie po ubiorze tylko ogólnie, zachowanie, sposób poruszania, trzymania torebki itd. Poczytajcie posty i książke Pawła Droździaka (dział "Samoobrona koiet" książka "Bądź bezpieczna" lub jakiś podręcznik wiktymologii)
1. Typowanie ofiary do napadu to chyba troche inna rzecz niz ocenianie.
2. Ja mialem na mysli zatrudnienie sie po drugiej strone "aparatu sprawiedliwosci" niz to opisujesz.
Napisano Ponad rok temu
Wiem czym jest irydologia i to wlasnie irydolog mi powiedzial ze z oczu najwiecej mozna sie dowiedziec wlasnie o watrobie (oczywiscie o innych narzadach tez, ale o watrobie najwiecej) i stad to moje powiedzenie: Oczy sa zwierciadlem watroby.Irydologia to dziedzina nauki zajmujaca się określaniem stanu zdrowia organizmu (wszystkich narządów wewnętrznych ) w oparciu o analizę tęczówki oka. Z wątrobą troche wyjechałeś.... :wink: pozdr
Jasne ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Robercie, zainteresowało mnie to, co napisałeś. Masz może jekieś linki do stron w których są opisane te badania?
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
film był o tym, że czasami [albo nawet często] zeznania świadków nie są wiarygodne
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
mnie... wielkie wielki wielkie cóś...
ot to .... wysoki i gruby, jesli chodzi o stroje to preferowałbym
ciuchy w stylu buty marines i jakies bojowki i bluzy luzne.
Dobrze sie w tym po lesie łazi...
niestety pracuje w sklepie i musze sie ubierac w spodnie od garniuturu, i jakies tam buciczki
Mi sie zawsze podoba jak wraca się z treningów.. tz. mam kolege bawi sie w szermierkę.. i kiedys wracał (chyba to sie zwie floret) z terningu z
tym bez pokrowca, bo kaurat mam a mu prała i nie zdazył wyschnąć..
ludzie się oglądali jak na jakiegoś antycznego pirata ..
pewnie to samo macie jak np. ktos sie bawi BO lub czymś innym
Jak wsiadam do autobusu z Bo(z pokrowcem, czy bez), to nawet staruszki ustępują mi miejsce. A, i laski na to trochę lecą...
Napisano Ponad rok temu
dla mnie prawda lezy po srodku...
nie jestem nigdy uprzedzony do osob ktorych nie znam nie oceniam po ubiorze ani wygladzie tz. staram sie...
wiem ze to myli wiem ze sredniego wzrostu szczulply chlopak potrafilby "nawali" dwa razy wiekszemu...
dlatego wyglad moze mylic...
ale na jedno tez oceniam po wygladzie bo jak wsiada 2 lyzych w dresach do autobusu albo stoje na przystanku a 2 takich idzie w moja strone to normalne ze mam juz do nich negatywny stosunek... wtedy wlacza sie alarm poprawia sie czujnosc proboje obserwowac wszystko itp
dlatego ciezko mi powiedziec czy oceniam czy nie... kwestia sytuacji itp.
wiec moje zdanie jest takie posrodku zawsze proboje byc z dystansem.
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Racja...swego czasu jak ktoś nie przepadał za metalami zwracał się do nich per "wszarze"...,a to do punków mówiono "brudasy"...jak jest teraz każdy wie...Zawsze miałem obsesję na punkcie higieny i chyba nic mnie tak nie wkurwia,jak jakieś palanty zwracające się do mnie w ten sposob... :twisted:
co myslicie, jak zobaczycie chlopaka w dlugich wlosach, czarnym swetrze, czarnych dzinsach i glanach?
ze nie ma kasy na pralke (i fryzjera) ?
wszak na czarnym 'nie widac brudu' ;-)
pozdrawiam
Ej, ej, ej... mylisz metalowcow z punkowcami...
Zależy jakie... ja tam jestem zwolennikiem kobiet w czerniTak jeszcze of top - teraz wole ubrac sie na jasno - spodnie kremiki, czy tam bezowe, jasno niebieskie, jasna szkolusla, na to koszula, albo sweterek jasny. Buty biale, kurteczka takze jasna...
Zauwazylem ze laski to wola
Wiesz mi że widać...a tak BTW od czego się wzieła twoja ksywa?Od lektury którą obecnie czytasz?ze nie ma kasy na pralke (i fryzjera) ?
wszak na czarnym 'nie widac brudu' ;-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tego jeszcze nie słyszałem...
co prawda jeden z moich kumpli chodząc przez swoje,czysto dresiarskie,osiedle słyszał już od małolatów teksty "to metal,uciekajmy on je koty..."ale takiego określenia jeszcze nie słyszałem...
chyba bym zdechł ze śmiechu jak by tak ktoś do mnie powiedział
Napisano Ponad rok temu
Hmmm..każdy by sie przyczepił a cóż dopiero drech ze zwalonym processorem.... .pozdro.Ostatnio do mnie drech przyczepil sie o to ze mam na sobie czarne jeansy i dlugie wlosy...
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego?Hmmm..każdy by sie przyczepiłOstatnio do mnie drech przyczepil sie o to ze mam na sobie czarne jeansy i dlugie wlosy...
Napisano Ponad rok temu
Ehhh....Mesjasz :?Dlaczego?Hmmm..każdy by sie przyczepiłOstatnio do mnie drech przyczepil sie o to ze mam na sobie czarne jeansy i dlugie wlosy...
Napisano Ponad rok temu
* W tym miejscu można oczywiscie wstawić sobie co dusza zapragnie. Od skrajnego elegancika po "dziecko ulicy". Co kto reprezentuje swoim wyglądem.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak jest na ulicy i w dyskotekach w innych europejskich kraj
- Ponad rok temu
-
Zawodowcy i ich uliczne boje !
- Ponad rok temu
-
Prawne aspekty OBRONY KONIECZNEJ
- Ponad rok temu
-
dokument na TVP o MA.
- Ponad rok temu
-
Bójka na noże
- Ponad rok temu
-
Ciekawa bojka po dysce
- Ponad rok temu
-
Z pistoletem przeciwko starszej kobiecie z malym dzieckiem??
- Ponad rok temu
-
Czy zawodnik MMA daje rade na ulicy??
- Ponad rok temu
-
Jak zaatakowac!
- Ponad rok temu
-
Czy dobrze postąpiłem? (wycięte z zadymy)
- Ponad rok temu