Dlaczego ludzie przestaja cwiczyc aikido
Napisano Ponad rok temu
Znam jednego goscia, coprawda nie widzialem go juz dawno, ale wtedy zdawal na czarny pas tam u siebie w klubie (aikido), pewny siebie to On byl, ale jak nie mial do czynienia z potencjalnym przeciwnikiem. Raz jak go zaczepili to sie obsral i tyle z tego bylo.
Z calym szacunkiem, ale uwazam, ze do treningu aikido powinno sie dodawac elementy z ciosami, no ale wtedy to nie byloby juz aikido, tylko aikijutsu jak juz. Przeciez mozna dodac forme treningu, podczas ktorego partner Cie atakuje uzywajac rekawic bokserskich a Ty probujesz sie bronic i stosowac techniki.
Jakby nie patrzec, to nauczyciele aikido zamiast byc otwartymi na swiat zewnetrzny to zamykaja sie we wlasnym dojo z mysla, ze to wlasnie to jest sztuka idealna.
Bycmoze sie mysle, ale moze tak wlasnie jest 8O .
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
To znaczy? Jakie podejście proponujesz?
[quote]
Moze dlatego, ze nie ma tam konfrontacji z przeciwnikiem w bezposrenidej walce i sprawdzaniu wlasnych umiejetnosci.
[/quote]
Co do pierwszego zgoda, co do drugiego nie.
[quote]
Moze dlatego, ze nie ma tam przygotowania do starcia realnego na ulicy, tylko magluje sie obrone przed z gory przewidzianym atakiem. Moze dlatego, ze uczniowie nie sa przygotowywani do zwalczania strachu panujacego w sytuacji, w ktorej musza sie bronic przed napastnikiem.
[/quote]
Co do zwalczania strachu się nie zgodzę. Każdy początkujący sra w gacie gdy ma wykonać pierwszy pad twardy dla przykładu ukemi po koshinage
[quote]
Znam jednego goscia, coprawda nie widzialem go juz dawno, ale wtedy zdawal na czarny pas tam u siebie w klubie (aikido), pewny siebie to On byl, ale jak nie mial do czynienia z potencjalnym przeciwnikiem. Raz jak go zaczepili to sie obsral i tyle z tego bylo.
[/quote]
I czego to dowodzi?
[quote]
Z calym szacunkiem, ale uwazam, ze do treningu aikido powinno sie dodawac elementy z ciosami, no ale wtedy to nie byloby juz aikido, tylko aikijutsu jak juz.
[/quote]
W aikido też ćwiczy się uderzenia. Nie wszyscy przykładają do tego uwagę ale jednak.
[/quote]
Przeciez mozna dodac forme treningu, podczas ktorego partner Cie atakuje uzywajac rekawic bokserskich a Ty probujesz sie bronic i stosowac techniki.
[/quote]
Taka tam ciekawostka, jednak wydaje się że większy stresik to bez
[quote]
Jakby nie patrzec, to nauczyciele aikido zamiast byc otwartymi na swiat zewnetrzny to zamykaja sie we wlasnym dojo z mysla, ze to wlasnie to jest sztuka idealna.
[/quote]
Bardzo nie wielu takich nauczycieli spotkałem. Skąd ta statystyka?
[quote]
Bycmoze sie mysle, ale moze tak wlasnie jest 8O .
[/quote]
"Pół prawdy to całe kłamstwo"
Napisano Ponad rok temu
tak musieliscie od razu przekrecic sens mojej wypowiedzi. Msbean najpierw udaje strasznie cwana babke a pozniej unika odpowiedzie. Faceci mnie nie interesuja wiec na rzadnych czatach nie bede sie produkowal. Tylko ze faktycznie niektore babki nawet na forum sa po prostu plytkie.
Nie rozumiem co kamasutra ma wspolnego z tematem jaki prowadzilismy...
Po co ci ta wiedza?? Jaki to ma miec niby zwiazek z tematem??
Ze jak niby bedzie mnie gwalcic jakis napalony facet to wtedy to sie przyda zamiast obrony??
Ile razy moge powtarzac ze obraza slowna to zupelnie co innego niz napasc fizyczna
Napisano Ponad rok temu
Msbean najpierw udaje strasznie cwana babke a pozniej unika odpowiedzie. Faceci mnie nie interesuja wiec na rzadnych czatach nie bede sie produkowal. Tylko ze faktycznie niektore babki nawet na forum sa po prostu plytkie.
herm to niezupełnie faceci
a swoją drogą to dobrze że chociaż ty nie udawałeś dżentelmena
Napisano Ponad rok temu
a swoją drogą to dobrze że chociaż ty nie udawałeś dżentelmena
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
msbean jak bedziesz juz gwalcone (czego ci nie zycze) to ta kamasutra na pewno ci sie bardziej przyda niz aikido
Nie, no co ty ...
Zaczne prawic mu wspaniale filozoficzne wywody albo popre sie statystykami ze wg niektorych nie powinno mnie to nigdy spotkac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
msbean moze zalozmy nowy temat "Dlaczego ludzie przestaja cwiczyc aikido a zaczynaja cwiczyc kamasutre?" Poprosze cie o pierwsza recenzje. Mysle ze nie odmowisz
Dlugo zwlekalam z odpowiedzia ale w koncu nie moglam sie powstrzymac... 8)
Moja recenzja: zaczynaja cwiczyc kamasutre poniewaz po paru treningach odkrywaja wielki aikidocki sekret...ze tam chodza same geje...
Napisano Ponad rok temu
msbean moze zalozmy nowy temat "Dlaczego ludzie przestaja cwiczyc aikido a zaczynaja cwiczyc kamasutre?" Poprosze cie o pierwsza recenzje. Mysle ze nie odmowisz
Dlugo zwlekalam z odpowiedzia ale w koncu nie moglam sie powstrzymac... 8)
Moja recenzja: zaczynaja cwiczyc kamasutre poniewaz po paru treningach odkrywaja wielki aikidocki sekret...ze tam chodza same geje...
Msbean : poklon poklon poklon wreszcie ktoś "to" :wink: :twisted: dobrze podsumował
Napisano Ponad rok temu
Faceci w czarnych spódniczkach, pozowanie na samurajów, upodobanie do przesuwania dłoni po długich fallicznych kijach, część technik z zakresu przytulania, część brutalnych z zakresu sado-maso.odkrywaja wielki aikidocki sekret...ze tam chodza same geje...
To całe aikido jest co najmniej seksualnie podejrzane. 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Faceci w czarnych spódniczkach, pozowanie na samurajów, upodobanie do przesuwania dłoni po długich fallicznych kijach, część technik z zakresu przytulania, część brutalnych z zakresu sado-maso.odkrywaja wielki aikidocki sekret...ze tam chodza same geje...
dżizas - a ja tam chciałem żonę zaciągnąć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Faceci w czarnych spódniczkach, pozowanie na samurajów, upodobanie do przesuwania dłoni po długich fallicznych kijach, część technik z zakresu przytulania, część brutalnych z zakresu sado-maso.
Taa.... a sa jeszcze szkoły, gdzie zawsze trzymaja jedna reke w rozcięciu hakamy "manipulując pod płaszczykiem" :wink: Prewesy paskudne - fuj :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
Faceci w czarnych spódniczkach, pozowanie na samurajów, upodobanie do przesuwania dłoni po długich fallicznych kijach, część technik z zakresu przytulania, część brutalnych z zakresu sado-maso.
Taa.... a sa jeszcze szkoły, gdzie zawsze trzymaja jedna reke w rozcięciu hakamy "manipulując pod płaszczykiem" :wink: Prewesy paskudne - fuj :wink: 8)
ale w tych szkołach szefem jest przewaznie "członek przesuniety z ramienia na czoło" ;-) ))))
przy okazji mała uwaga do Sz.P. Łabędzia - 28 a nie 23.... (patrz Uwagi do przygód mistrza Mariana")
pozdrawiam
kurm28
Napisano Ponad rok temu
Jasna sprawa - sorry za literówke; matma to wprawdzie nigdy nie był mój zywioł ale 3 od 8 odróżniam (jeszcze) :wink: 8) Trójka to wszak taka rozcieta na pół osemkaprzy okazji mała uwaga do Sz.P. Łabędzia - 28 a nie 23.... (patrz Uwagi do przygód mistrza Mariana")
pozdrawiam
kurm28
Napisano Ponad rok temu
Jasna sprawa - sorry za literówke; matma to wprawdzie nigdy nie był mój zywioł ale 3 od 8 odróżniam (jeszcze) :wink: 8) Trójka to wszak taka rozcieta na pół osemka
przy okazji mała uwaga do Sz.P. Łabędzia - 28 a nie 23.... (patrz Uwagi do przygód mistrza Mariana")
pozdrawiam
kurm28
mój tez nie, dlatego jak już się nauczylem to teraz się czapiam :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido a boks
- Ponad rok temu
-
omg a co z Asai sensei?
- Ponad rok temu