Skocz do zawartości

Zdjęcie

Judoga biala czy niebieska?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

budo_sir.f.drake
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Judoga biala czy niebieska?
Mam pytanie dotyczace koloru Judogi, moze to troche smieszne ale mnie nurtuje. Czy judoge niebieska moze sobie kupic kazda osoba cwiczaca (np.Judo), czy moze taki kolor zarezerwowany jest tylko dla pewnego poziomu zaawansowania, popartym kolorem paska i jezeli tak to o jakim kolorze mowimy? Pozdrawiam
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Judoga biala czy niebieska?

Mam pytanie dotyczace koloru Judogi, moze to troche smieszne ale mnie nurtuje. Czy judoge niebieska moze sobie kupic kazda osoba cwiczaca (np.Judo), czy moze taki kolor zarezerwowany jest tylko dla pewnego poziomu zaawansowania, popartym kolorem paska i jezeli tak to o jakim kolorze mowimy? Pozdrawiam

Nabyc droga kupna mozesz Gi dowolnego koloru.
Wybor koloru to kwestia osobistych preferencji (bialy/niebieski).
Kolorek paska na ogol sugeruje stopien zaawansowania. Z formalnego punktu widzenia na to aby nosic pasek o kolorze innym niz bialy nalezy zapracowac i zdac stosowny egzamin.
  • 0

budo_sir.f.drake
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tak,tak, co do stopnia i koloru to rozumiem, myslalem tylko ze sa jakies niepisane zasady moralne mowiace np: mozesz miec judoge koloru niebiekiego ale wejdz z nia na mate nie posiadajac np:1dan-a. Ale dziekuje za info. Pozdrawiam
  • 0

budo_kocyk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 996 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

niebieskie sa drozsze od bialych kolejna roznica :)
  • 0

budo_sokaq
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 254 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No a nie fajniej by bylo miec Judoge w kolorach tenczy ? :lol: Albo zółta fajnie mogłą by wyglądać :lol: .
Ja spotkalem sie w sumie tylko z biala, czarna, niebieska i różowa...ciekaw jestem czy gdzies ktos widzial inne rowniez :roll:

:)

! pOzDrAwIaM !
  • 0

budo_stando
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1196 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

każda inna niż biała/niebieska może być nie dopuszczona na zawodach (nie wiem czemu, ale tek jest i juz)
mnie by się podobał taki oczojeb...y seledynek
  • 0

budo_zagier
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 738 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Adidas jakis czas temu zrobil dwustronna Judoge, tzn. z jedenj strony jest biala z drugiej niebieska - specjalnie dla reprezentacji niemiec w judo, to tak w ramach ciekawostki :wink:
  • 0

budo_yoosiba
  • Użytkownik
  • Pip
  • 38 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

na judo wszyscy nowi (jakoś tak wyszło) mają białą, ale ja proponuje kupić niebieską. Po treningach z bjj wiem, że białej, to nawet nie ma co marzyć o dopraniu, a i krew nie jest tak widoczna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024