no wlasnie macie jakies dobre sposoby na zakwasy? bo mam straszne na rekach i plecach a jutro sparingi a z takimi zakwasami to nie wiem czy dam rade 1 runde wytrzymac wiec gdyby mial ktos jakis dobry sposob to bym na noc zastosował od razu mowie ze jestem swiezo po treningu
Dobry sposob na zakwasy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ze sposobow na zakwasy to polecan 3 duze piwa :)
Napisano Ponad rok temu
otoz to!Jest to uszkodzenie mięśni i nie ma na to sposobu muszą się zagoić.
Napisano Ponad rok temu
to tak jakby gość zapytał co razdicie na ból głowy, a wy byście powiedzieli że to uszkodzenie mózgu i samo się zagoi...otoz to!
Jest to uszkodzenie mięśni i nie ma na to sposobu muszą się zagoić.
pozdrawiam odpowiadających, a pytającemu radzę pogoglować i poczytać w ciekawych tematach i archiwum
Napisano Ponad rok temu
to tak jakby gość zapytał co razdicie na ból głowy, a wy byście powiedzieli że to uszkodzenie mózgu i samo się zagoi...otoz to!
Jest to uszkodzenie mięśni i nie ma na to sposobu muszą się zagoić.
pozdrawiam odpowiadających, a pytającemu radzę pogoglować i poczytać w ciekawych tematach i archiwum
Napisano Ponad rok temu
zakwas jest wynikiem nagromadzenia toksycznego kwasu mlekowego. nie jest to uszkodzenie w ortopedycznym rozumieniu słowa. pewnie że się zagoi ale można to przyspieszyć i o to chodziło pytającemu jak sądzę
Napisano Ponad rok temu
DOMS- zespol opoznionej bolesnosci miesniowej, powstaje dzieki mechanicznemu uszkodzeniu wlukien miesniowych + dzialanie wolnych rodnikow. tak w telegraficznym skrocie.czego nie rozumiesz?
zakwas jest wynikiem nagromadzenia toksycznego kwasu mlekowego. nie jest to uszkodzenie w ortopedycznym rozumieniu słowa. pewnie że się zagoi ale można to przyspieszyć i o to chodziło pytającemu jak sądzę
Napisano Ponad rok temu
Zakwasy nie mają nic wspólnego z kwasem mlekowym. Temat wałkowany w http://www.forum-kul...showtopic=62147zakwas jest wynikiem nagromadzenia toksycznego kwasu mlekowego.
Naprawdę warto przestudiować "Ciekawe tematy".
Napisano Ponad rok temu
Kwas mlekowy powoduje że odczuwasz ból w trakcie wykonywania ćwiczeń, zaś to że Cię boli po treningu, czyli tzw. zakwasy, to jak napisali przedmówcy: fizyczne uszkodzenia włókien mięśniowych. Potwierdziło mi to dwóch lekarzy, poza tym w każdej książce o kulturystyce czy fitness można to przeczytać. Proszę mnie nie atakować, ja to tylko wyczytałem/usłyszałem/miewam
Best regards
Napisano Ponad rok temu
po prostu powtórzyłem coś czego kiedyś mnie uczono na siłowni. jednak człowiek nie powinien przestawać czytać literatury fachowej
zawstydzonym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kwas mlekowy nie powstaje przy kazdej aktywnosci.Nie zdążyłem ci odpowiedzieć, inni wyprowadzili cię z błędu, ale nawet jak robisz sobie dobrze to kwas mlekowy powstaje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem powstaje przy każdej aktywności fizycznej, ale w mniejszej lub większej ilości i jest to indywidualna sprawa. I myśle , że szybko macha ręką więc powstajekwas mlekowy nie powstaje przy kazdej aktywnosci.Nie zdążyłem ci odpowiedzieć, inni wyprowadzili cię z błędu, ale nawet jak robisz sobie dobrze to kwas mlekowy powstaje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta przed walką powinna być...
- Ponad rok temu
-
ZAKWASY - JAK SOBIE Z NIMI RADZIĆ ???
- Ponad rok temu
-
nie symetryczne mięśnie brzucha
- Ponad rok temu