jak ma się przeziębienie do treningu
Napisano Ponad rok temu
Czy np. będąc chorym, ale nie znowu żeby mieć 40 st C , są jakieś przeciwskazania poza ogólnym osłabieniem organizmu do wykonywania ćwiczeń, i czy mogą z tego powodu wyniknąć jakieś poważne konsekwencje dla organizmu, bo często jak mi się zdarzy zachorować to aż rwie mnie do treningu, a nie wiem jak to się ma do zwalczenia choroby i ogólnie dla zdrowia organizmu
Napisano Ponad rok temu
poczytaj inne posty i tematy, tam masz mnóstwo tego ale czytaj......
Ja ćwicze parę dobrych lat, często miałem to co ty łapała mnie lekko choroba to świczyłem i tak czesto sie zdarzało, chorowałem i ćwiczyłem, nawet jest przyjęte że przy intersywnym treningu i wypoceniu się usuwasz z ogrannizmu choróbsko,alllllllle rok temu zavhorowałem ,wziąłem antybiotyk i pod koniec poszedłem osłabiony pod jego działaniem: SKRECILEM KOLANO (ZERWANIE WIAZADLA I USZKODZONA LEKOTKA) co wyklucza cie z prawdziwych treningów.
Pod zadnym pozorem nie bierz antybiotyku i nie ćwicz , najlepiej wogóle, posiedz przy kompie i zagraj w teeken3 to ci wyjdzie na dobre, chyba ze wolisz operacje!!!!!!!!!!!
Jeśli chory to kuracja domowa a potem powrót do walki itp. ja narazie mogę sobie pomarzyć o sparingach i zawodach tele facet......pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
DZIEN BEZ TRENINGU TO DZIEN STRACONY !!!
Bij na trening potrenuj z ziomkami, poprawi sie, chorobe wypocisz.
Pozdrowki i szczuneczek
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
Czemu nie brać antybiotyku i nie ćwiczyć jakie są przeciwskazania takiego czegoś ?? albo jakie ewentualne konsekwencje
bo antybiotyk to syf
a tak powaznie to uzasadnieniem do wziecia antybiotyku jest goraczka powyzej 39 (zagrazajaca zyciu), zakazenie gronkowcem, guzy, polipy jelit, itp. Antybiotyk wykancza organizm razem z bakteriami i dlatego trzeba naprawde sie zastanowic zanim sie to wezmie. Debile to zapisuja nawet na przeziebienie wiem, ale trzeba miec swoj mozg.
A niedziel,nie pomyslałes że roznosisz zarazki i zarażasz ćwiczących.
Napisano Ponad rok temu
raz jak bylem chory i zazylem to pozniej mialem powiklania w postaci zaburzen neurologicznych naprawde
z oczami bylo cos nie tak widzialem jakies takie jasne punkciki i wogole, ale jakos przeszlo
od tamtego momentu nigdy nie wzialem antybiotyku
Napisano Ponad rok temu
Ja tam bylem ostatnio na seminarium, mialem 39 st.C i jakos przezylem.
Przy zwyklym przeziebieniu to tylko wit. C plus jakies srodki wspomagajace np. herbatka z miodem, czosnek itp. . Lub tez bardziej tradycyjne - piwo, hehehehehe Co by nie mowic, to piwo ma baaaaardzo wiele witamin i naprawde jest to dobre ich zrodlo.
Co do antybiotykow to powiem tak. NIGDY !!!!! Lepiej polezec w lozku te 3-4 dni i samemu powalczyc z choroba (zawsze jakis sparing, hehehe) niz wziac antybiotyk i potem odczuwac skutki uboczne przez kilka dni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taaa jasne wszyscy jestescie madrzejsi od lekarzy "aa polez sobie w domu u ci przejdzie" "nigdy nie bierz antybiotyku" :? z calym szacunkiem jezeli lekarz zapisze ci antybiotyk (innym sposobem nie sposob go dostac) to MASZ GO BRAC ze wzgledu na SWOJE ZDROWIE, zapisal ci go ze wzgledu na twoj stan, niestety on ma troche wieksza wiedze od ciebie i widocznie uznal ze zazycie go jest konieczne, ..
niestety nie masz racji poniewaz zawsze istnieje ryzyko (i to duze niestety) ze lekarz do ktorego poszedłeś to DEBIL
Napisano Ponad rok temu
Ja biore vitaminy ( teraz mam jakies multi cos tam ),Przy zwyklym przeziebieniu to tylko wit. C plus jakies srodki wspomagajace np. herbatka z miodem, czosnek itp. .
rutinoskorbine ( teraz jest taki nowy rodzaj pobudzajacy syst. immunologiczny ) i np jakies cukierki na gardlo, albo spray do psikania gardla ( mam teraz tantum ), zadnych antybiotykow. A co do lekarzy to :
" Prosze to brac przez tydzien, nie wychodzic przez ten czas z domu. Najlepiej zeby pan zrezygnowa z treningu na czas 2-3 tygodni, bo na skutek
oslabienia po kuracji antybiotykowej moze nastapic nawrot choroby " :-)
Napisano Ponad rok temu
dobrze napisał Niedziel; lekarz zawsze "profilaktycznie" Ci każe 2x dłuzej w domu siedzieć niz potrzeba
BTw to jedzcie witaminke C jak cukierki i będzie zdrowi i silni
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście nie biegając po dworze w mrozie, ale na salce na treningu.. w domcu lub w innym bardziej przytulnum miejscu ulica..
Tak się skława że właśnei jestem przeziębiona i mam wszystkie 3 objawy.. brzeżyłam jakoś z nimi warsztaty czyli 11h treningów łącznie przez 3 dni i chodzie dalej.. jednak przed zabraniem się do ćwiczeń proponuje zbić sobie gorączke jakimś lekkim lekiem.. bo można inaczej mieć mały zawrót głowy i....BENC!!
pozdrawiam.. CMOK
Napisano Ponad rok temu
A wracając do tematu, ćwicz. To lepsze niż aspiryna byle z rozsądkiem oczywiście. Mi to zawsze pomagało wyzdrowieć. Teraz od paru lat nie choruję dłużej niż 3-4 dni a u lekarza to z 6 lat nie byłem.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ale sie ch*jowo czuje!
- Ponad rok temu
-
opuchlizna, zbicia, stłuczenia, siniaki...itp. itd.
- Ponad rok temu
-
woda tlenowa
- Ponad rok temu
-
co jeść przed w trakcie i po wycieczce rowerowej?
- Ponad rok temu
-
ważne!!!dla mnie...
- Ponad rok temu
-
skręcenie stawu skokowego
- Ponad rok temu
-
Ile w bicepsie?
- Ponad rok temu
-
czy te ćwiczenia mogą nadwyrężyć kark?