Bialko vs bialko..?
Napisano Ponad rok temu
Czy ma sens np jedzenie 200gr makaronu bez piersi z kurczaka? 100gr makaronu ma okolo 15gr bialka to daje nam 30gr na jeden taki posilek. Przyjmuje ponad 2gr bialka na kilogram wagi ciala a tylko 25gr jest pochodzenia zwierzecego. Reszte dostarczam z orzechow, platkow, ryzu, makaronu, gainera i odzywki bialkowej. okolo 50% bialka pochodzi z odzywek (1x porcja gainera(50gr bialka); 1x porcja Syntrax Matrix (20gr) i 1x kazeina przed snem (20gr)
Czy takie bialko z makaronu i ryzu jest gorsze od zwierzecego ? Osobiscie wole zjesc 200gr ryzu i porcje bialka w formie odzywki (po 200gr rzyu jestem znowu glodny do godziny
BTW ile bialka naraz moze organizm przyjac?
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
ile g jednorazowo, kiedyś był artykuł o tym na forum ale nie mogę go znaleźć, pisało tam iż organizm sam reguluje sobie ilość zapotrzebowania, czasem może to być nawet 50 g, może nawet wiecej, może mniej, wszytko zależy od tego ile w damym momencie potrzebujemy
średnio przyjeło się nie wiecej niż 30-40 g jednorazowo ile w tym prawdy, sam nie wiem
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Przeciętny człowiek jest w stanie przyswoić 30 g białka na posiłek, ale oczywiście u różnych ludzi będzie rózna przyswajalność
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Panowie te stare mity zostały już dawno obalone Nie jest powiedziane że organizm przyjmie jednorazowo 30 czy 50g białka, tego nie można powiedzieć jednoznacznie, to zależy od bardzo wielu czynników. Zapraszam do tematu: http://forum-kultury...ane-z-białkami/
ja dobrze napsiałem
i właśnie o ten artykuł mi chodziło
dzieki Ex że go wklejasz mi też się przyda
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Ps : Bcaa zawiera chyba aminokwasy egzogenne
Pozdro !!!