Czy znacie osoby duchowne, które wbrew obiegowej opinii o sekciarstwie panującym w sekcjach, uprawiają jakąś dalekowschodnią sztukę walki ?
W emitowanej w TV operze mydlanej pt. Plebania, występuje młody ksiądz, który trenuje aikido i nawet kiedyś dał wycisk
 pewnemu złoczyńcy !
  pewnemu złoczyńcy !Wiem, George Foreman jest pastorem, ale to bokser, więc odpada aspekt religijny dyscypliny (chociaż oświecenia doznał podobno w szatni, właśnie po walce bokserskiej; przegranej zresztą).
Poza tym bardziej interesuje mnie nasze rodzime podwórko.
Pozdrawiam :-)

. W Kazimierzu Dolnym podobno jest grupa zakonników która też regularnie ćwiczy (ćwiczyła) karate tyle że nie wiem jakie to był karate i czy przypadkiem nie tsunami
  . W Kazimierzu Dolnym podobno jest grupa zakonników która też regularnie ćwiczy (ćwiczyła) karate tyle że nie wiem jakie to był karate i czy przypadkiem nie tsunami  . W aikido nie spotkałem sie z osobą duchowną ale nie wykluczone że takie są i dobrze odrobina ruchu się przyda nie trzeba od razu zabijać i siać groze np  parafian co przysypiają na kazaniu na środeczek i małe randori
 . W aikido nie spotkałem sie z osobą duchowną ale nie wykluczone że takie są i dobrze odrobina ruchu się przyda nie trzeba od razu zabijać i siać groze np  parafian co przysypiają na kazaniu na środeczek i małe randori   

FaceBook
 FaceBook