bulwersacja egzaminem!!
Napisano Ponad rok temu
przyjechal sensei zrobil rozgrzewke
najpiew zdawały dzieciaki (ponizej 14 lat) no to wiadomo wwszyscy zdali
no a potem powyzej 14tki
kazal sie ustawic w 1 rzedzie tym ktorzy zdaja na 10kyu a w drugim tym co na 10 i 9 naraz
obie grupy wykonywały TE SAME CWICZENIA a na koncu powiedzial ze wszyscy z dali i dowidzenia ...
wdg mnie powinien tym co na 10 zdawali powiedziec ze zdali na 9 tylko niech doplaca jak chca
a TAK WOGOLE TO 1/3 OSOB POWINNA NIEZDAC
goscie zdawali na 10-9 i mylili sie przy kihon kata sono ichi ...
dla mnie to jest poprostu dziwne i mozna sie przekonac jak czasami ten pas mało znaczy ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to tak wygladalo jak bym wszkole pisal sprawdzian na 3 ale dostał bym 5
Napisano Ponad rok temu
A tak na pocieszke, jedziemy na tym samym wozku, tez ostatnio zdawalem na 10 i 9 kyu;) Bez obaw, za jakis czas dojda sparringi a tam ewentualne fuszerki beda odpowiednio "nagradzane" mam nadzieje...
Napisano Ponad rok temu
ale gosc kazal tym co na 10 i tym co na 10-9 robic to samo i wszyscy zdali...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra dobra rozumiem ale jak juz sie ma miec ten pomaranczowy pas to niech on oczyms swiadczy i pasowało by umiec chociaz to kihon kata , jak mowie pas ma oczyms swiadczycAle masz problem jak niechcesz to zrezygnuje ale powiedz Ci jedno,że karate zaczyna sie w polskich realiach tak od 4 -3 kyu.Ale cierpliwości gdyz to zaowocuje w uzanie dla samego siebie.Kihon sano ich to nie kata tylko jakies dziwne ruchy w zenkutsu, które tak naprawde nic nie wnoszą do nauki karate nawet jako sztuki.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, czemu nie zdałem....
Ale ten trener był "inny", już nie trenuje.
Napisano Ponad rok temu
ludzie najczesciej w wyborze szkoly kieruja sie odlegloscia od domu a nie umiejetnosciami i doswiadczeniem mistrza!
to smutne...
Napisano Ponad rok temu
domyslam sie ze to byl przypadekMi się kiedyś trafiło zdawać na 7 kyu podczas egzaminu na 4 kyu.
Ciekawe, czemu nie zdałem....
Ale ten trener był "inny", już nie trenuje.
ale przypadkiem niebylo ustawienie w jednym rzedzie tych co na 10 kyu i tych co na 10 i 9 naraz
wszyscy robili to samo i wszyscy zdali ;/
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie to wielu myli mistrzów karate i ich tytuły z mistrzami karate ,któryz swoje umiejętności osiągaja przez długoletnie treningi poprzedzona setkami seminarium,zgrupowaniami, obozami z największymi osobowościami Japońskiego karate.
OSu 8)
Napisano Ponad rok temu
Jako jedyny zdawałem na tak niski stopień i trenerowi NIE CHCIAŁO SIĘ robić dla mnie osobnego egzaminu.
Napisano Ponad rok temu
u nas na egzaminie stoimi w w rzedach poczawszy z przodu zaczynajacych z najnizszym stopniem...np 10 9 kyu....potem 6 7 i tak do ostatniego .........i przerabia sie kazda technike na kazdy stopien(przez co dlugoo trwa egzamin) gdy sie skonczy material na naprzyklad 10 9 kyu - tych ktorzy stali z przodu zamieniaja sie oni rzedami z nastepnymi np z tymi co zdaje na 8 kyu (ktorzy wykonywali wszystkie techniki zawarte na 10 9 i kyu) i od nich skolei zaczyna sie wykonywac ich czesc egzaminu...po czym kiedy ich zakres do zdawania sie konczy przechodza na ich miejsce osoby z wyzszymi stopniami i tak dalej i tak dalej........tak wiec osoba ktora zdawala np na 4 kyu musiala wykonywac wszystkie techniki pokolei z 10 9 8 7 6 5 kyu po czym stawala w pierwszym rzedzie gdzie nadchoodzila jego kolei zdawania
mam nadzieje ze to w miare jasno opiaslem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie po lekkim regresie jaki dotknał wszystkie sztuki walki KK ponownie zaczyna przezywac rozkwity tylko trochę w innym kierunku i to jest kałaj ! 8)
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze szkoda kasy, ale najwazniejsze jest to, ze po prostu bardzo by mi bylo glupio po niezdanym egzaminie.
A tak w ogole to, jak mozna oblac kogos kto zdaje na 10 kyu. Przeciez taka osoba raczej na pewno by zrezygnowala z treningow.
Naprawde malo jest teraz osob takich, ktore porazki mobilizuja.
A wlasnie tylko dzieki porazkom mozemy sie czegos nauczyc...
Zreszta, jesli ktos znaje w klubie u swojego sensei, to przeciez ten doskonale wie, jeszcze przed egzaminem, czy zaslugujesz juz na dany stopien czy tez nie. Widzi jak cwiczysz itp.
A jezeli masz watpliwosci przed egzaminem, to zawsze warto zapytac sensei czy juz jestes gotowy, czy tez nie. Choc tak naprawde to powinna byc wylacznie nasza decyzja i odpowiedzialnosc.....
Napisano Ponad rok temu
Bardzo wzruszajace... Anglicy maja takie ladne okreslenie: TOUCHY!
Naprawde lezka mi sie w oku zakrecila!
OSS!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jestem nowy...
- Ponad rok temu
-
Goju Ryu- Pomerania Cup 14 III 2004
- Ponad rok temu