bulwersacja egzaminem!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dziwny tez twoj egzamin Lord von Banan
u nas na egzaminie stoimi w w rzedach poczawszy z przodu zaczynajacych z najnizszym stopniem...np 10 9 kyu....potem 6 7 i tak do ostatniego .........i przerabia sie kazda technike na kazdy stopien(przez co dlugoo trwa egzamin) gdy sie skonczy material na naprzyklad 10 9 kyu - tych ktorzy stali z przodu zamieniaja sie oni rzedami z nastepnymi np z tymi co zdaje na 8 kyu (ktorzy wykonywali wszystkie techniki zawarte na 10 9 i kyu) i od nich skolei zaczyna sie wykonywac ich czesc egzaminu...po czym kiedy ich zakres do zdawania sie konczy przechodza na ich miejsce osoby z wyzszymi stopniami i tak dalej i tak dalej........tak wiec osoba ktora zdawala np na 4 kyu musiala wykonywac wszystkie techniki pokolei z 10 9 8 7 6 5 kyu po czym stawala w pierwszym rzedzie gdzie nadchoodzila jego kolei zdawania
mam nadzieje ze to w miare jasno opiaslem :wink:
Witam! umnie egzamin wyglądał tak samo , po kolei robi sie wszystkie techniki i polecenia za dojdzie sie do stopnia na któru sie zdaje.
moim zdanie tak powinien wyglądac egzamin!!!
wtedy jak zdajesz na 4 kyu wiesz za co ma szasz ten pas nie mowiąc o wyzszych stopniach....
Napisano Ponad rok temu
tak; za cierpliwość i kondycję!!wtedy jak zdajesz na 4 kyu wiesz za co ma szasz ten pas nie mowiąc o wyzszych stopniach....
Napisano Ponad rok temu
a kto według ciebie miałby takiej weryfikacji dokonywać? ...
Ja wiem, że to są marzenia ściętej głowy :roll: i u nas to się nie da zrobić ale nadal uważam, że jakoś to powinno być rozwiązane. Choćby po to, aby zapobiedz, tak jak powiedział trzyule, tworzeniu kalek na treningach.
Napisano Ponad rok temu
patrz temat Polski Zwiazek Karate
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
tak na boku: ćwiczyłem kiedyś w sekcji, gdzie ze względu na kontuzjogenność sensei rozpoczął kumite od 7 kyu (jakoś tak po roku z kawałkiem treningów).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy jeżeli taki przeciętniak bez jakiegokolwiek otrzaskania zjawi się na Waszym treningu to na "dzień dobry" dajecie mu rękawice i full kontakt?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sam znam niechlubny przypadek gościa, który za wkład w rozwój lokalnego kółka pewnego stylu (wzrost liczby członków, czytaj składek) doleciał do dana w 4 lata i rzeczywiście tłuką go żółte paski... ale chyba nie będziemy omawiać patologii...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wreszcie pojawił się ktoś, kto jednocześnie czyta dokładnie posty
co to jest "weselniak"?
pozdraiwam
artur
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten który tłucze w gościa jak worek, czy ten który przyjmuje jak worek?
moim zdaniem nie uczy się żaden...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozmawialiśmy zresztą o sensowności dopuszczania do sparingów ludzi, którzy nigdy nic nie trenowali. owszem, można pozwolić im się poobtłukiwać, ale moim zdaniem nie mozna mówić o sparingu w sytuacji, kiedy jeden kompletnie nie wie co robić i wywija rękoma a drugi wie co robić ale robi to rzadko, "bo jest wyrozumiały".
a sama "wyrozumiałość" jest dla mnie abstrakcją i kłóci się z ideą sztuk walki. przeciwnik to istota, która z założenia jest bezwzględna i atakuje po to żeby zabić. gdzie tu miejsce na wyrozumiałość. kyokushinkai nie stosowało ochraniaczy. za to ceniłem ten styl. widzę, że teraz ochraniacze na mózgi sobie zakładacie...
oyama stworzył "prawdę płynącą ze wschodu", bo doszedł do wniosku, że japońskie karate (podaję wersję oficjalną i nie zamierzam wdawać się w dyskusje jak było) uległo po wojnie załamaniu. jego zdaniem to właśnie bezwzględnośc powinna być motorem sztuk walki. pewnie w grobie się przewraca jak aniołki donoszą mu, że na treningach jego stylu kultywuje się "wyrozumiałość".
pozdrawiam
artur
ps. a po trafieniu pewnie jeszcze "pardą" sobie mówicie?
Napisano Ponad rok temu
Trzyule weselniak to takie ni to tsuki ni to sierp. Takie machanie łapami bez sensu ( definicja naukowa )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jestem nowy...
- Ponad rok temu
-
Goju Ryu- Pomerania Cup 14 III 2004
- Ponad rok temu
-
Oyama Karate i broń