Mezczyzna-wojownik
Napisano Ponad rok temu
Za dużo domysłów prowadzi do błędnych interpretacji i w konsekwencji nieporozumień. Ja aikido nie rzucam, za fajne jest, za dużo zabawy z tego mam.No co ty, Randall, nie domyslasz sie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedy pierwszy raz przyszłam zobaczyć, co to aikido, zamierzałam przyglądac się treningowi jakies 15-20 min. Zostałam 1,5 h. Zamurowało mniepo prostu, a nie była to pierwsza sztuka walki w moim życiu. Na macie "fruwało" kilku mężczyzn, hakamy malowniczo pływały w powietrzu...Zachwyciła mnie szczególna płynność ruchów, taniec na macie.
Nie będę się tu dalej odsłaniać, ciężko to zwerbalizować, ale do czego dążę -
jest coś wyjątkowego w widoku osoby w hakamie. Może właśnie chodzi o owo poszukiwanie prawdziwego wojownika (nie mylić z poszukiwzniem partnera!!!), mówię tu w szczególności o mistrzu, którego darzy sie szczególnym szacunkiem...
Kurcze, ciągle wierzę, żę istnieja prawdziwi wojownicy, choć siksą nie jestem! :-)
Napisano Ponad rok temu
Nie rzucaj, Randallu tego aikido, nie rzucaj. Nakrecimy o Tobie film: Ostatni Prawdziwy Wojownik :wink:
Ależ oczywiście że istnieją prawdziwi. Aricza, pisz scenariusz, tylko obsadź jakieś role żeńskie, ze 3 przynajmniej , ja załatwie wojowników i zatańczymy przed kamerami. Jak już nas wezmą do holiłudu na plan "Ostatni samuraj kontratakuje" i będziemy rozpalać grila studolarówkami, to nikt nie podskoczy.Kurcze, ciągle wierzę, żę istnieja prawdziwi wojownicy, choć siksą nie jestem!
Napisano Ponad rok temu
nie wiem dlaczego, ale wyobraźnia podpowiada mi że moze nie byłaś w żadnym dojo, tylko na balu księży, gdzieś w jakiejś parafii!!
Napisano Ponad rok temu
może mnie kto oświeci
Napisano Ponad rok temu
jakoś ta wizja fruwających facetów w spódnicach nie pasuje mi do imadzu prawdziwego mena woriora!!
może mnie kto oświeci
Prawdziwy wojownik musi byc zarazem twardy i delikatny oto zpewne chodziło :wink:
Napisano Ponad rok temu
Aricza, pisz scenariusz, tylko obsadź jakieś role żeńskie, ze 3 przynajmniej , ja załatwie wojowników i zatańczymy przed kamerami. Jak już nas wezmą do holiłudu na plan "Ostatni samuraj kontratakuje" i będziemy rozpalać grila studolarówkami, to nikt nie podskoczy.
Do rol zenskich zglaszam Jusi, Kade i siebie, bo najbardziej aktywnie sie wlaczamy do debaty o prawdziwych wojownikach. Wnioskuje, ze sie znamy na prawdziwych wojownikach i potrafimy ich docenic
Obsada pasuje
Napisano Ponad rok temu
nie szukaj maczo i wariora w sztuce aikido
aikido nie jest dla wariorów ale dla myslacych jednostek.
Napisano Ponad rok temu
ja cie oswiece
nie szukaj maczo i wariora w sztuce aikido
aikido nie jest dla wariorów ale dla myslacych jednostek.
A kto powiedział,że prawdziwy wojownik ma być głupi?! Wprost przeciwnie!
Napisano Ponad rok temu
Aricza, pisz scenariusz, tylko obsadź jakieś role żeńskie, ze 3 przynajmniej , ja załatwie wojowników i zatańczymy przed kamerami. Jak już nas wezmą do holiłudu na plan "Ostatni samuraj kontratakuje" i będziemy rozpalać grila studolarówkami, to nikt nie podskoczy.
Do rol zenskich zglaszam Jusi, Kade i siebie, bo najbardziej aktywnie sie wlaczamy do debaty o prawdziwych wojownikach. Wnioskuje, ze sie znamy na prawdziwych wojownikach i potrafimy ich docenic
Obsada pasuje
Aaa..!! Dziękuję dziękuję : :wink: Aricza pewnie,że się znamy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Samuraj po przecieciu przeciwnika katana na pol szedl sobie do domu, malowal obrazek i pisal haiku
Wojownik ma byc artysta. Wojennym, ofkoz... I myslacym, jak najbardziej
Napisano Ponad rok temu
No to mam przerąbane jak w ruskim czołgu z lufa do środka i zaspawanym włazem Jeśli idzie o malowanie to tylko pokojowe a i to nie zawsze, zaś z artyzmem robię jedynie bałagan ( tzw. nieład tfurczy) :wink:Samuraj po przecieciu przeciwnika katana na pol szedl sobie do domu, malowal obrazek i pisal haiku
Wojownik ma byc artysta. Wojennym, ofkoz... I myslacym, jak najbardziej
Napisano Ponad rok temu
Czy to aluzja do pewnego znanego nam aikidokiprzerąbane jak w ruskim czołgu z lufa do środka
Labedziu, teraz to chyba faktycznie masz prze.... tego :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jaki powinien byc prawdziwy wojownik?
Czy mezczyzni, ktorzy cwicza aikido, staja sie wojownikami?
ja w swojej pracy praktykuje na co dzien aikido, mimo ze nie stosuje zadnych technik ani nie mam uke. To co mi dalo aikido, to uwaznosc w kazdej sekundzie zycia. I tym zagadkowym zdaniem zakoncze swoja wypowiedz. :roll:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Zdradz nam, prosze, co to za praca bez uke
Napisano Ponad rok temu
Yeah :peace: CV ze zdjęciami + wymiary (na kostiumy rzecz jasna) wysyłajcie emalią. Następnie zorganizujemy spotkanie "organizacyjne" :drinking: i ustalimy podział zyskówObsada pasuje
Napisano Ponad rok temu
Nie pasują? już oświecam. "Czarni" palili ludźmi w piecu i gotowali w oleju na długo zanim o ten "niecny" proceder posądzono hitlerowców. I wiesz co, naziści za to wisieli, a ich nikt nie ruszył mimo że zamęczyli setki tysięcy ludzi. Gdy katoliccy "misjonarze" zawitali do Meksyku, żylo tam okolo 11 milionów Indian, a po stu latach juz tylko póltora miliona. Oni wiedzą jak prowadzić wojnę i wiedzą jak zaadaptować sie do każdej sytuacji. Doskonali wojownicy jak dla mnie.jakoś ta wizja fruwających facetów w spódnicach nie pasuje mi do imadzu prawdziwego mena woriora!!
może mnie kto oświeci
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
HIP HOP w BUDOJO
- Ponad rok temu
-
Pomocy... !!! ...
- Ponad rok temu
-
Dział reklamy;))))