Paul Vunak
Napisano Ponad rok temu
jest moze z 5 technik obrony przed nozem, kilka porad odnosnie poruszania sie, no i sparing..
myslalem ze beda pokazane jakies flow drills...
macie moze namiar na allegro kogos kto posiada takowe filmiki szkoleniowe - niekoniecznie Vunaka...
no i w ogole co saddzicie o systemie ktory on prezentuje?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie umiem w reverse, a już rozbrojenia :roll:no i w ogole co saddzicie o systemie ktory on prezentuje?
Ja prosty czlek jestem, jakis ospaly i mi takie fikuśne rzeczy to w sparingu nie chca wychodzic.
Napisano Ponad rok temu
>nabylem szkoleniowe cd Paula Vunaka - trwa 36 minut i w sumie to slabe jest.. nie o to mi chodzilo...
A czego oczekiwales??
>jest moze z 5 technik obrony przed nozem, kilka porad odnosnie poruszania sie, no i sparing..
Czyli podstawy... Chciales z 1CD nauczyc sie calego systemu??
>myslalem ze beda pokazane jakies flow drills...
macie moze namiar na allegro kogos kto posiada takowe filmiki szkoleniowe - niekoniecznie Vunaka...
Nie lepiej zaczac trenowac??
>no i w ogole co saddzicie o systemie ktory on prezentuje?
Po tym materiale nie bylem zachwycony, ale reszta przekonuje. Poza tym kilku maczosow gurasow bardzo ceni Vunaka, wiec. To bardzo wszechstronny nauczyciel.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czego sie spodziewalem? chociazby tego, ze wytlumaczy postawe w walce, podstawowe ciecia i bloki... np 2 bloki do zastosowania na kazde ciecie - skoro pokazuje 5 ciec to byloby 10 blokow..
no i do tego troche wiecej technik.. i to takich prostych - bez dzwigni..
co jeszcze?
bo ja wiem.. kilka technik zarowno ataku jak i obrony..
no i te nieszczesne flow drills - 3-4 kombinacje - nic wyczukanego
tego sie spodziewalem
DLA MNIE ten material nie jest trafiony.. nie mowie czy Vunak jest zly czy dobry - po prostu material mi sie nie podoba
sa moze jeszcze jakies inne materialy do zdobycia w necie? mozecie podac jakies namiary?
Napisano Ponad rok temu
sorry, ale jeśli chcesz się uczyć takich rzeczy i w taki sposób, to sobie odpuść.
Jesli 300km to dla Ciebie daleko, to też nie ma o czym.
Nie lepiej kupić jakieś filmy fabularne z dzikiego Zachodu, o bandytach lub cuś z Hongkonga? tez fajne techniki.
Napisano Ponad rok temu
Znam podejscie Vunakowskie ze wzgledu na to iz jestem w Jego organizacji PFS. Powiem krotko: Inosanto blend i wszystko jasne
Napisano Ponad rok temu
Frank Cucci moim skromny zdaniem da Ci to, o co pytasz.no i do tego troche wiecej technik.. i to takich prostych - bez dzwigni..
co jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
Nauka z kaset (cd) to strata czasu. Oprocz tego to co ten Pan tam prezentuje to ... strata czasu...
No ale to tylko moje zdanie :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo jesli to jest to samo, to nie mam wiecej pytan
BTW Cucci to instruktor Vunaka takze roznicy w tym co ci dwaj Panowie robia specjalnie nie ma - obaj rzezbia "odlam" Inosanto.
Napisano Ponad rok temu
a co tam u Cucciego jest takie olsniewające???
Mowiłem: bracia Shaw, Erol Flinn - tam jest więcej materiału.
W tej chwili na rynku (moja opinia) jest praktycznie samo bailando (łącznie z dvd z sayoc). Uzasadnienie jest proste: sprzedajesz zestaw kaset i łoisz szmal.
Niestety na podstawie takich kaset ludzie czerpią wiedzę i wyrabiaja sobie opinie na temat FMA.
Napisano Ponad rok temu
To co pokazuje Vunak jest kiepskie. Nie wiadomo na ile to jest podyktowane wzgledami marketingowymi, ale nie spotkalem jeszcze rzetelnej szkoleniowki o nozu. Jezeli mowimy o zawartosci, to ja rowniez Cucciego uwazam za lepsza szkoleniowke do podstaw niz Vunaka, u ktorego jest wrzucone mnostwo rzeczy, troche bez ladu i skladu. A kiedy u Vunaka masz sparingi, to ja przepraszam bardzo, ale jego uczniowie nie robia prawie zadnej rzeczy ktora wczesniej pokazywal MISTRZ
Prawde powiedziawszy, niektore sparingi w mojej grupie wygladaja duzo lepiej i sensowniej
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Do warszawy dokładnie 305 km....
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam ze glupio zapytam...Czy Ty widziales ten sam material co i ja? Frank C. i seria Navy Seals cos tam cos tam?
Bo jesli to jest to samo, to nie mam wiecej pytan
A czy Ty czytałeś pytanie
no i do tego troche wiecej technik.. i to takich prostych - bez dzwigni..
co jeszcze?
no i te nieszczesne flow drills - 3-4 kombinacje - nic wyczukanego
To teraz odpowiedz, czy pomimo twego negatywnego stosunku do stylu D.Inosanto i jego uczniów, Frank Cucci nie jest najprostszą odpowiedzią na tak zadane pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zawsze można rozpocząć treningi na seminariach, jak większość ludzi w Polsce robiła kiedyś i do tej pory robi.
Do warszawy dokładnie 305 km....
Braingame, a do kogo to niby warto jezdzic te 305 km ?
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Kenjiro, nie wiem skad u Ciebie taka potrzeba posiadania autorytetow ...
Ja już się przekonałem, że nóż, w swej brutalnej demokracji, jest równy brakowi autorytetów, ale widać niektórzy jeszcze muszą nad tym popracować.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poprostu to co robi Vunak czy Cucci i inny Pan z linii Inosanto blend jest dupne i tyle...
No ale jesli uwazacie ze to co robi Cucci rozni sie od tego co robi Vunak i jeszcze jest bardziej sensowne... 8O to juz Wasza sprawa...
Tylko caly czas nie moge zajarzyc o co chodzilo z tymi autorytetami?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kendo vs FMA
- Ponad rok temu
-
Walka nożem Marines, US army, komandosów...
- Ponad rok temu
-
wiatrówka CZ wzor 47
- Ponad rok temu
-
kubotany
- Ponad rok temu
-
Czym sparujecie?
- Ponad rok temu
-
Muzyka w sztukach walki (FMA)