Jak to właściwie jest z tą hakamą?
Czy hakame można zkłożyć wtedy kiedy otrzyma się 1 dana?
Czy mogą nosić ją osoby z (kturymś tam) kyu?
Ćwiczę aikido dopiero

pozdrawiam
Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę cookies.
Korzystając ze strony akceptujesz nowy regulamin z 4 grudnia oraz wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Blah... napisał
To są sprawy organizacyjne, polityczne, a organizacji aikidowych jest jak mrówków. W PFA od 2 kyu. Spytaj swojego nauczyciela, on ci prawdę powie.hm...no wuasnie...mi sie cos obiuo o uszy ze mozna nosic hakame po ukonczeniu kursu instruktora (cz.c.t.)...tez sie nie orientuje w temacie...prawda li to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_przemo21 napisał
Odpowiedzi może być mnóstwo.To co tak naprawdę oznacza hakama?
Jeżeli w jednych organizacjach można ją nosić od 2 kyu a w innych tylko mistrz moze sobie na to pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
budo_przemo21 napisał
To co tak naprawdę oznacza hakama?
Jeżeli w jednych organizacjach można ją nosić od 2 kyu a w innych tylko mistrz moze sobie na to pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_przemo21 napisał
No to mi się podoba!!!
Jak każdy ja również chciałbym już założyć spudnice. Ale niestety chyba jest to nie mozliwe bo dobiero 6 kyu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_panaskmitas napisał
Dzisiaj o tym, kto moze nosic hakame decyduja wewnetrzne "przepisy" dojo. W jednym hakame nosi sie od samego poczatku, w innym od 3 kyu (kobiety) i 2 kyu (mezczyzni), jeszcze w innym hakame nosi tylko Sensei (czasem tylko na specjalne okazje)..
budo_kada napisał
:wink:Nie wiem, jak to się dzieje, ale hakama dodaje naturalnego uroku każdemu, kto ją założy. Szczególnie w chwilach, kiedy w trakcie wykonywania technik zaplączą się w nią stopy..
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu