Jak to właściwie jest z tą hakamą?
Czy hakame można zkłożyć wtedy kiedy otrzyma się 1 dana?
Czy mogą nosić ją osoby z (kturymś tam) kyu?
Ćwiczę aikido dopiero

pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To są sprawy organizacyjne, polityczne, a organizacji aikidowych jest jak mrówków. W PFA od 2 kyu. Spytaj swojego nauczyciela, on ci prawdę powie.hm...no wuasnie...mi sie cos obiuo o uszy ze mozna nosic hakame po ukonczeniu kursu instruktora (cz.c.t.)...tez sie nie orientuje w temacie...prawda li to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedzi może być mnóstwo.To co tak naprawdę oznacza hakama?
Jeżeli w jednych organizacjach można ją nosić od 2 kyu a w innych tylko mistrz moze sobie na to pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
To co tak naprawdę oznacza hakama?
Jeżeli w jednych organizacjach można ją nosić od 2 kyu a w innych tylko mistrz moze sobie na to pozwolić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to mi się podoba!!!
Jak każdy ja również chciałbym już założyć spudnice. Ale niestety chyba jest to nie mozliwe bo dobiero 6 kyu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj o tym, kto moze nosic hakame decyduja wewnetrzne "przepisy" dojo. W jednym hakame nosi sie od samego poczatku, w innym od 3 kyu (kobiety) i 2 kyu (mezczyzni), jeszcze w innym hakame nosi tylko Sensei (czasem tylko na specjalne okazje)..
:wink:Nie wiem, jak to się dzieje, ale hakama dodaje naturalnego uroku każdemu, kto ją założy. Szczególnie w chwilach, kiedy w trakcie wykonywania technik zaplączą się w nią stopy..
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu