Pij mleko będziesz kaleką.
Napisano Ponad rok temu
Okazuje sie w nich że mleko to biały morderca :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Powiedzcie co o tym sądzicie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tego, że się będzie wielkim, to... mam 195cm wzrostu.
Napisano Ponad rok temu
- Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi.
bardzo duzo osob doroslych nie toleruje mleka nie przetworzonego gdyz nie trawia one zawartego w nim cukru mlecznego-laktozy.jest to spowodowane brakiem odpowiednich enzymow, które organizm wytwarza w okresie dziecinstwa a pozniej zatraca ta zdolnosc
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wychowywac sie na Coli i chipsach i bedziemy tacy jak amerykanie albo jedszcze wieksi
i to tego bedziemy spoleczenstwem samych alergikow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teorie o nabiale i mleku i jakie sa niezdrowe zaczela swego czasu wysuwac dr Maja Błaszczyn w swoich ksiazkach.
Najlepiej wychowywac sie na Coli i chipsach i bedziemy tacy jak amerykanie albo jedszcze wieksi
i to tego bedziemy spoleczenstwem samych alergikow
Niestety nie masz racji, radzę wrócić do szkoły Martius zanim zaczniesz wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Akurat w USA pije się więcej mleka niż coli, i to do każdego posiłku, a mleko jest jednym z najbardziej alergizujących pokarmów.
Mleko jest pokarmem szkodliwym, nie tylko z powodu nietolerancji laktozy u 20-80% populacji (w zależności od regionu Europy) ale także z powodu trudności w trawieniu kazeiny.
Mleko powoduje alkalizację przewodu pokarmowego, czym utrudnia wchłanianie wapnia.
Osobną sprawą jest technologia UHT, jedna z najbardziej zbrodniczych, jeśli poddawane jest jej tak brudne mleko, jak w Polsce. Poza tym mleko UHT należy wypić nie dalej niż 6h po otwarciu.
Każdy może pić, co chce. Albo to, co każe mu pić przemysł mleczarski (jak w USA).
W tym to pięknym kraju spożywa się najwięcej mleka na świecie, a jednoczesnie notuje się najwiekszą ilośc osteoporozy.
Jeśli chcesz pić coś białego, wybierz kefir. Nie lubisz, zjedz żółty serek (choć troszke obciąża wątróbkę).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie toleruję mleka, ale kefir, kwaśne mleko, jogurty jem bez problemów.
Mleko - NIE
Przetwory mleczne - TAK
Zamiast dziennikarskiego belkotu polecam hasło o mleku w encyklopedii:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(...)Bardzo dużo osób dorosłych nie toleruje mleka nie przetworzonego, gdyż nie trawią one zawartego w nim cukru mlecznego-laktozy. Jest to spowodowane brakiem odpowiednich enzymów, które organizm wytwarza w okresie dzieciństwa a później zatraca tą zdolność. Niestrawiona laktoza ulega w przewodzie pokarmowym fermentacji co powoduje biegunki i inne zaburzenia trawienne (w Polsce około 30% osób dorosłych). Osoby te powinny spożywać produkty mleczne, w których podczas technologicznych procesów ich wytwarzania cukier został rozłożony (jogurt, kefir).(...)
(...)To właśnie laktoza nadaje słodki smak mleku i jest substancją ułatwiającą przyswajanie wapnia. Spożywanie lub nie spożywanie mleka przez naszych przodków wytworzyło przez tysiące lat przystosowanie układów pokarmowych do jego trawienia.
Wśród rasy białej około 30% ludzi wykazuje nietolerancję laktozy a w wypadku rasy żółtej nietolerancja dotyczy niemal całej populacji.(...)
Napisano Ponad rok temu
[...]
Wśród rasy białej około 30% ludzi wykazuje nietolerancję laktozy a w wypadku rasy żółtej nietolerancja dotyczy niemal całej populacji.(...)
Ja naleze do 0.001% ludzi, ktorym mleko ( i przetwory mleczne ) sa NIEZBEDNE do prawidlowego funkcjonowania Moge wypic jednorazowo nawet litr mleka - i nie mam z tego tytulu ZADNYCH perturbacji, ze o jakiejs biegunce nie wspomne. Nigdy nie mialem zlamania. Raz tylko peknieta kosc - ale gips zdjalem po tygodniu Ze zdrowiem rowniez raczej ok. Jak dla mnie mleko jest wporzo
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie masz racji, radzę wrócić do szkoły Martius zanim zaczniesz wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Akurat w USA pije się więcej mleka niż coli, i to do każdego posiłku, a mleko jest jednym z najbardziej alergizujących pokarmów.
Nie mowimy o najwiekszym producencie mleka czy tez o najwiekszym zuzyciu calosciowym mleka ale o zuzyciu mlleka na jednostke czyli na mieszkanca a wtedy juz nie wyglada tak ladnie wykres.
Oczywiscie mozemy powiedziec ze dlaczego w stanach sa takie akcje picia mleka dlatego ze majac tyle bydla trzeba cos z tym mlekiem zrobic prawda ? Ale rowniez mozemy powiedziec ze dlatego ze to kraj w ktorym najwieksze jest zagrozenia osteoporoza i poto zaczynaja byc takie kampanie i namawianie zeby tego uniknac.
Blad nie jest tyle w mleku i jego piciu a w jego odtluszczaniu i przetwarzaniu.
Co do Coli to Amerykanie i tak pija jej znacznie wiecej niz u nas i co ona powoduje ?
Zawiera znaczne ilości fosforu, którego nadmiar może mieć niekorzystne skutki zdrowotne. Potwierdziły to badania wskazując na negatywny związek pomiędzy spożyciem nadmiernej ilości fosforu a stężeniem w organizmie wit. D - regulatora gospodarki wapniowej. Poza tym powoduje niekorzystne zachwianie równowagi między fosforem i wapniem. Naruszyć tę równowagę jest łatwo m.in. dlatego, że fosfor jest bardziej rozpowszechniony niż wapń i występuje w produktach, które spożywane są w dużych ilościach. Nadmierne spożycie produktów bogatych w fosfor wyzwala w organizmie zmiany hormonalne prowadzące do aktywacji procesów niszczących kości (kościogubnych). Prowadzi to do zmniejszenia masy kostnej.
Sa dwie frakcje ludzi - lekarzy, dietetykow itp ktorzy nawzajem sie sprzeczaja pod tym wzgledem probujacych dawac swoje teorie
np:Mleko i przetwory mleczne - przyjaciele od serca:
Podstawowym źródłem łatwoprzyswajalnego wapnia jest mleko i jego przetwory, z produktów tych wapń przyswajany jest w 20-30 %, natomiast z produktów roślinnych tylko w 10-13 %. Łatwoprzyswajalnego Ca pochodzącego z produktów mleczarskich nie da się zastąpić niczym innym. Mleko jest cennym źródłem Ca nie tylko z powodu jego zawartości, ale też z powodu biodostępności. Za biodostępną uważa się taką ilość składnika, która po uwolnieniu z produktu jest wchłonięta do krwi.
Stosunek Ca:P w mleku jest szczególnie korzystny, wynosi 1:1. Niedostateczna podaż wapnia wywołuje w organizmie człowieka mechanizmy, które doprowadzają do pobierania wapnia z kości w celu utrzymania prawidłowego stężenia wapnia w surowicy krwi. Długotrwałe utrzymanie niskiego spożycia wapnia doprowadza do upośledzenia mineralizacji kości, w efekcie do osteoporozy i obniżenia ich wytrzymałości. Okres zwiększonego zapotrzebowania na wapń przypada pomiędzy 9 a 20-24 rokiem życia człowieka. Przyjmuje się, że w wieku pokwitania formuje się około 45% masy kostnej człowieka dorosłego i przybywa do 20% wysokości ciał. Pokrycie zapotrzebowania na wapń jest wówczas niemożliwe bez spożycia odpowiedniej ilości mleka i jego przetworów. Kobiety, które nie spożywały dostatecznej ilości mleka i jego przetworów w okresie dzieciństwa i młodości znacznie częściej zapadają na osteoporozę.
Najlepszą metodą zapobiegania osteoporozie jest zatem dostatecznie duże spożycie wapnia przez całe życie. Najtańszym i łatwo dostępnym źródłem wapnia jest mleko i jego zamienniki (jogurt, kefir, mleko acidofilne, sery). W codziennej racji pokarmowej należy część produktów mięsnych zastępować przetworami mlecznymi..
Spożycie 700-750 ml mleka, 100g twarogu, 20g sera podpuszczkowego na dobę zabezpiecza przed osteoporozą. Zaleca się spożywanie niskotłuszczowego mleka i jego przetworów, zamiast produktów beztłuszczowych.. Całkowite usunięcie tłuszczu pozbawia produkty mleczne witaminy D, niezbędnej do prawidłowego wchłaniania wapnia.
radze tez poczytac
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Swego czasu na zachodzie (jeszcze niedawno) olej rzepakowy uwarzany byl za trujacy a chinczycy stosowalui go od tysiecy lat a my w polsce tez od dawna. Teraz robi sie z niego lekarstwa (chyba tzw Olej Lorenza czy cos)
Nie dziwmy sie ze rasa zolta nie toleruje mleka czy tez hindusi np po zjedzeniu krowy dostali by wymiotow - jak nie jedza na codzien tego ze wzgledu na warunki w jakich mieszkaja. Europejczyk czesci ich jedzenia tez nie toleruje
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowki
Pij mleko bedziesz wielki I( ja jestem duzy - cos w tym jest :wink: )
Napisano Ponad rok temu
mleka nie toleruje 65-80% mieszkańców południowej Europy, w przeciwieństwie do 10-20% mieszkańców Skandynawii, nie chodziło mi o rasę żółtą, bo ich problemy żołądkowe mnie nie interesują.
W Polsce w sprzedaży jest w tej chwili praktycznie tylko UHT, jeśli ktoś chce pić tą białą wodę z martwymi bakteriami, to jego sprawa. Ale namawianie do tego dzieci to już zbrodnia.
Najpierw zobaczcie, jak produkuje się mleko i jego przetwory, ciekawe, czy będziecie jeszcze to pić. Równie dobrze można być wielkim na wieprzowinie.
Co do USA: mleko jest do wszystkiego, a produktów mlecznych jeszcze więcej w diecie niż u nas. Poza dużymi miastami mleko pije się do wszystkiego, od steka, przez hamburgera aż do słodyczy. W miastach także do śniadania. Co do spożycia na mieszkańca: są statystyki.
To, co jest niebezpieczne, to schemat myslowy: "szklanka mleka należy się każdemu dziecku, bo jest zdrowa". Totalna bzdura. Trawisz laktozę, jest ok - nie masz problemów, alergie spowodowane kazeiną to osobna sprawa wychodząca po latach.
Polska kampania została zainicjowana z powodu nadmiaru UHT w magazynach, przykre tylko, że tyle osób dało się skusić do udziału w niej. jest to taka sama obłudna i kłamliwa kampania, jak kampania "got milk?" z USA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Martius: Najpierw zobaczcie, jak produkuje się mleko i jego przetwory, ciekawe, czy będziecie jeszcze to pić.
Rotfl. A byles w mlynie kiedys? Widziales jak myszy i szczury miela razem z ziarnem? Byles w rzezni i widzales z czego mieso jest na co?
I co masz nic nie jesc. Przeciez warzywka tez sa gownem ( nawozem ) polewane :twisted: .
Napisano Ponad rok temu
Chodzi Ci głownie o to z tego co zauwazylem ze to co jest produkowane jest niezdrowe.
Ja z tym sie zgodze ale to juz sa wyroby cywilizacyjne ani smaczne ani zdrowe.
Sam widzialem jak dzem jest robiony razem z calym syfem polewany ze szlaufa jakas piana czyszczaca i cale smiecie i resztki piany do sloikow.
Kapusta kiszona uklepywana nogami czesto byla zdrowsza ze swoimi naturalnymi bakteriami niz kiszona w wielkich firmach niby z zachowaniem czystosci
Lepiej nie przygladac sie co jak sie robi czy nawet choduje bo okaze sie ze w europejskeij zdrowej zywnosci nie ma grama zdrowej zywnosci i w koncu czlowiek musial by glodowac.
[/b]
Napisano Ponad rok temu
I co masz nic nie jesc. Przeciez warzywka tez sa gownem ( nawozem ) polewane :twisted: .
Jak by gownem to by byly zdrowe gorzej ze sa chemikaliami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tae Bo - Co myslicie na ten temat ?
- Ponad rok temu
-
Dopalacze na wytrzymalosc
- Ponad rok temu
-
Zakwasy
- Ponad rok temu
-
trening kondycyjny z elementami karate
- Ponad rok temu
-
Uporczywy problem
- Ponad rok temu
-
ile Arnold ma wzrostu i ile ważył ?
- Ponad rok temu
-
reka mi puchnie:D
- Ponad rok temu
-
Joga
- Ponad rok temu
-
jak się podciągać
- Ponad rok temu
-
HMB
- Ponad rok temu