Nunchaku, miecz - materiały do nauki?
Napisano Ponad rok temu
Od pewnego czasu macham sobie nunchaku (jak to sielankowo brzmi) - część technik podpatrzyłem, część widziałem w filmie itp itp ale tak naprawdę szukam już konkretnych źródeł z prawdziwymi technikami, stosownie uzasadnionymi wraz z poradami itp. Nunchaku, którym ćwiczę nie jest bynajmniej wersją ćwiczebną i dzięki temu nauczyłem się ostwożności - przywalenie sobie ciężkim, całkowicie matalowym nuchaku nie należy do przyjemności.
Ćwiczę także mieczem (też nie ćwiczebny i ciężki) i podobnie jak nunchaku szukam konkretnych technik - machanie dla machania sensu nie ma.
Gdyby ktoś polecił lub podesłał mi jakieś strony/dokumenty elektroniczne traktujące o technikach nunchaku i miecza był bym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw: czy patrząc względem technik nunchaku (a nie względem styli je wykorzystujących), widać różnice pomiędzy stylami? To znaczy czy w karate są jakieś zupełnie inne od tych z Viet Vo Dao, Kunk-fu itp? Czy raczej różnica polega na np. pozycji nóg i formach?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaiście piekielny wynalazek. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu Polska stronka gdzie też jest naprawdę dużo technik ( i to dobrze opisanych):
nunchaku.one.pl
Napisano Ponad rok temu
No ale zaletą jest to że mogę je skręcić w pałkę (łańcuch chowa się w środku).
Zaiście piekielny wynalazek. :twisted:
A powiedz gdzie taki wynalazek można nabyć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu terz pare ciekawych gifów jest, ja niestety mam przerwe w krecaniu cepikiem [ problemy z wywarzeniem ] ale jak tylko pogoda sie polepszy to zaczne machac gdzies na pwietrzu bo nie mam warunków w domu[ mieszkam w bloku] a w piwnicy sa rury nisko
Napisano Ponad rok temu
A powiedz gdzie taki wynalazek można nabyć?
U nas nie wiem czy/gdzie, ale ja kupiłem w Azji. Widziałem jeszcze inne fajne wynalazki, ale strasznie drogie np. Nuchaku w którym pałki były chowane teleskopowo, dzięki czemu całość po złorzeniu była niezwykle mała.
Napisano Ponad rok temu
Zycze powodzenia nieznam jeszcze takiego co by nauczyl sie walki mieczem badz nunchaku przez internet.(wyjatek tsunami karate :wink: ) Mieszkasz w warszawie to docien swuj fart i rusz 4 litery na jakis trening a masz naprawde conajmniej z 4 kluby do wyboru!
A kto powiedział że przez internet? Ja już macham nuchaku (między innymi chodząc na Viet Vo Dao), ale chcę by to machanie miało ręce i nogi i chcę dawki teorii.
A przy okazji o jakich klubach mówisz?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i jestem zawiedziony, ze nikt nie wymienil mojej strony jako tej, gdzie mozna znalezc techniki
Ba, nawet napisalem gdzie mozna kupic najlepsze nunncha jak sie ma 70$ na zbyciu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co to jest dlugie, ze stali i ostre? No i jak to działa??
- Ponad rok temu
-
Maska - co o tym sądzicie?
- Ponad rok temu
-
Buddha vs Shaolin ;)
- Ponad rok temu
-
Brunsviga - charakterystyka
- Ponad rok temu
-
Kazdy kij ma dwa konce