Aikido Nishio
Napisano Ponad rok temu
Slyszalem opinie, ze na treningach czesto wprowadza sie aplikacje - czy to prawda?
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Natomiast na jednej ze stronek, do ktorej link znajduje sie gdzies w tym topiku jest fotka cwiczacych parter, bardziej przypominajaca BJJ!
Stad tez moje pytanie, bo juz jestem troche skolowany
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
He He to zalezy od tego co dana osoba rozumie pod wzgledem napier.....ki. Dla jednego to walki uliczne, dla drugiego Tai chi (przepraszam za pisownie, jesli cos pomylilem) Ale tak powaznie to fakt faktem jest to dosyc mocne aikido, tzn bardziej zaawansowani adepci stosuja atemi wszedzie tam gdzie jest to mozliwe za wyjatkiem wszyskim znanego meskiego JA . Oczywiscie nie tak jak np. w boksie gdzie jest cios za ciosem w konkretne miejsca i tak zeby doprowadzic do nokautu czy zlamania np. nosa ale na tyle mocno by uke czul atemi, Wyksztalca to w Tori pewnego rodzaju instynktowne odruchy, ktore na pewno przydadza sie w realnej walce.
Ostatnio nawet uslyszalem ze "konkurencyjna tradycyjna" sekcja twierdzi ze jest to zbyt kontuzyjne aikido, ale opinie zostawiam tym ktorzy mieli okazje zobaczyc a tymbardziej tym ktorzy mogli pocwiczyc ten styl...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szalony - chciałes chyba napisać K1 aikido - bo szczepan to tylko na krawędzi i z pełna mocą technikZwasze zostaje Tobie KI Aikido propagowane przez Szczepana
Napisano Ponad rok temu
No pewnie - to znana sprawa - dlatego musiał uciekać najpierw z kraju a potem i z Europy, bo go ciągali po sądach (ofiary) i ciagle na pojedynki wyzywali (pretendenci) :wink: 8)To ale brutal jest ze Szczepana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
E tam...po sadach ciagali Go za alimenty....No pewnie - to znana sprawa - dlatego musiał uciekać najpierw z kraju a potem i z Europy, bo go ciągali po sądach (ofiary) i ciagle na pojedynki wyzywali (pretendenci) :wink: 8)To ale brutal jest ze Szczepana
Napisano Ponad rok temu
No tak miłoś i harmonia -wolna miłosc i harmonia pieniedzy na alimenty :wink:E tam...po sadach ciagali Go za alimenty....
Ja nie jestem takim twardzielem jak ty Szczepan, wiesz klub socjalny i te sprawy słowem piep...ny inteligencik 8) :wink: (jak widzisz lubie sobie pochlebiac )boffff, kazdy moze zaczac cwiczyc Prawdziwe Aikido.Wystarczy tylko chciec, Labedziu
Napisano Ponad rok temu
ps. System Nishio sensei jest bardzo interesujacy. Szkoda ze tak malo rozpowszechniony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. System Nishio sensei jest bardzo interesujacy. Szkoda ze tak malo rozpowszechniony.
Staramy sie Szczepciu jak mozemy...
Napisano Ponad rok temu
No i oczywiście kochanna shikko dachi w Yoshinkan nie występuje, natomiast wszystkie wersje sankyo są o wiele bardziej bolesne .
W yoshinkan bardziej pod uwagę bierze się oapekty techniczne tajie jak hiriki (ruch przypominający podniesienie miecza) czy obroty tai ho 1 i 2
czego moim skromnym zdaniem w nishio brakuje i poporze co jest bardziej mgliste dla początkujących. itd itp
Napisano Ponad rok temu
Szalony - chciałes chyba napisać K1 aikido - bo szczepan to tylko na krawędzi i z pełna mocą technikZwasze zostaje Tobie KI Aikido propagowane przez Szczepana
no i sie popłakałem......
K1 aikido - topre topre!!!!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czym dla was jest Aikido?
- Ponad rok temu
-
tango argentynskie
- Ponad rok temu
-