Aikido Nishio
Napisano Ponad rok temu
Czy "problem malej skutecznosci" rowniez je dotyczy?
Jak wyglada trening aikido Nishio? To pytanie kieruje oczywiscie do praktykujacych ten styl.
Z gory dzieki i pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Sensei Nishio jest członkiem Aikikai.Czym aikido Nishio rozni sie od np. tego uczonego w Aikikai?
Czy "problem malej skutecznosci" rowniez je dotyczy?
Jak wyglada trening aikido Nishio? To pytanie kieruje oczywiscie do praktykujacych ten styl.
Z gory dzieki i pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Parę lat temu chodziła wieść, że jest to Aikido bardziej "realne" niż jakiekolwiek inne. Skończyło się jak zwykle...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ile wiem, to Jacek prowadzi treningi w Katowicach i Chorzowie, a Krzysztof w Tarnowskich Gorach.
Gornoslaska Szkola Aikido jest czlonkiem Polskiej Federacji Aikido, wiec namiary na braci Wodarczykow mozna najpewniej znalezc na stronie PFA: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Klub braci Wodarczykow na pewno nalezy do PFA. Natomiast co do schizmy, o ktorej wspominasz, to ona nie dotyczyla PFA, lecz jednego konkretnego warszawskiego mistrza. Wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi, a ja juz na ten temat nie powiem ani slowa. To w koncu sprawa Jacka i Krzysztofa, a nie nasza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dla bardziej zainteresowanych moge przeslac wywiad z Sensei (prosze na prv)
Napisano Ponad rok temu
Jacek Wodarczyk, 2 dan, prowadzi treningi m.in. w Katowicach, w osrodku Wojownik przy ul. Wojewodzkiej (osrodek ma swoja strone w internecie, ale nie znam adresu). Mam nadzieje ze troche pomoglam osobom zainteresowanym stylem aikido Nishio na Slasku, choc sama jestem aikikaiowcem z PFA.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, proszę . Ruchy kuliste... 8O .Kto by pomyślał ?Co do nishio aikido to należy do organizacji Aikikai. Styl ten polege na okreżnych ruchach. Z tego co wiem to w polsce jest tylko jedna szkoła znajdująca sie pod bezpośrenią opieką Shoji Nishio, jest to Klub Czarny Pas w Poznaniu. Dla zainteresowanych adres strony internetowej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Sam praktukuje ten styl i uwazam ze jest on ciekawy i polecam go innym, ze wzgledu przelożenie technik na ruch po okręgach. Z tego co słyszałem jest to jedna z trudniejszych form w aikido. Bardzo duza role przywiazuje sie do dobrej pracy nóg.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czym dla was jest Aikido?
- Ponad rok temu
-
tango argentynskie
- Ponad rok temu
-
20 procent skuteczności wg Fiodora.