Maska - co o tym sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy ktoś widział te maski naocznie? Bo na pierwszy rzut oka to wygląda to na całkiem wystarczający sprzęt ochronny do sparringów na atrapy, ale z samego zdjęcia trudno coś wywnioskować. Może ktoś miał to w rękach, albo widział naocznie?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a powaznie....gogle narciarskie lub robocze okulary ochronne nie wystrcza ?.....masz chronic oczy a nie cala twarz.....bo jak dostaniesz to ma bolec bylebys oka nie stracil....bo jak nie zaboli to potem glupote powtorzysz w realu i potem to juz nic nie bedzie bolec
Napisano Ponad rok temu
Przecież są maski szermiercze.
Mars
Napisano Ponad rok temu
Co do gogli - czysty masochizm. Zostają ślady.
Po przejściu na tępą stal - tylko maska szermiercza.
Mars
Napisano Ponad rok temu
A po przejścu na ostrą to już tylko hełm, opuszczamy przyłbicę i jazzzda
Kończąc żarty, to jaki jest cel przechodzenia na tępą stal? Poważnie się pytam, ciekaw jestem jakie są korzyści (bo ja na razie widzę tylko same problemy z tego wynikające)
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Używam stali bo ją lubię, nawet tępą.
Pisaki, guma, pianka - co kto lubi - ja się nie przypierdalam.
Używałem gumy i gogli - kiedyś. I nie muszę nikomu tłumaczyć dlaczego napierdalamy się tępą stalą. A swoją drogą prusacy kontynuują ich śmieszną tradycję pojedynków ostrym rapierem. I nikt się też nie przypierdala.
Wszystko.
Szacunek.
Mars
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Wyjaśnienia dają szansę na zrozumienie
Mars napisał:
Używam stali bo ją lubię, nawet tępą.
Wszystko
Pozdrawiam Wszystkich najserdeczniej jak potrafię.
Nieprzypierdalający Mars
PS
Ćwiczę tym czym walczę. Proste.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Byłem dzisiaj w sklepie w Sopocie, widziałem rzeczona maskę. Szajs do paintbalu, siateczka przymocowana plastikowymi zatrzaskami, oderwie sie po paru pchnieciach. Strata pieniedzy.
Wielkie dzięki . Tego się właśnie obawiałem... Ostatnio jednak znalazłem niezłe gogle na rynku. Wyglądają jak gogle dla pilota, albo co najmniej motocyklisty sprzed 30 lat . Mają twardą szybkę z jakiegoś mocnego plastiku zamocowaną w oprawie z twardej i grubej gumy. chyba jakiś szkielet s tworzywa musi być, bo metalową klamrą jest ta szybka przymocowana do tego i to dość mocno. Tak czy inaczej są lepsze niż te okulary co miałem do tej pory (takie ochronne, ze sklepu budowlanego za 5zł), ale niestety i one parują podczas sparingów.... Czy Wy też macie ten problem z okularami? Że szybka zaparowuje po paru minutach...
Napisano Ponad rok temu
kooniu
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
ale zapewniam ze rocznie dostaja tysiące kulek z naprawde bliskich odległosci (raz nawet mnie qmpel markerem rzucil jak mu w krocze przyfasolilem z 5 metrów:)) i trzymają.
nie orinetuje sie ile kosztuja bo mamy je juz z 3 lata i poza normalnymi rysami od transportu nie ma spadłów pekniec. no i maja troche powiekszone osłony na uszy, zdejmowany daszek i nie ograniczają ruchów.
a jezeli chcecie cos co zapewnia dobry widok to z neimeic mozna sciagnac maski podobne do tych jakie ma policja w prewencji, tylko bez kasku. jak by sama szybka. b.mocna i niesety duzo drozsza:)
no ale jak sie walczy tępa stala...)
pzdr. bez obrazy Mars nie mogłem sie powstrzymac:)
Napisano Ponad rok temu
Uprzejmie Cię, kolego Shaft zapewniam, że nie walczę tępą stalą.
W ogóle nie walczę, unikam walki jak ognia, wolę spierdolić (póki co nie zdażyło się - nie musiałem a parę latek na tym świecie chodzę) i mieć święty spokój. A sparuję, rzadko bo rzadko, aczkolwiek zdarza sie, atrapami stalowymi i aluminiowymi.
A dlaczego?, bo kurwa lubię. Nie lubię drewnianych pałek, komuchów, adwokatów, pedofilów i pederastów. A stal lubię. Ty chyba też.
Więc wyjaśnij mi łaskawco o co chodzi.
Kooniu - maska szemiercza może i jest nieco niewygodna, ale chroni. Zresztą zabiorę ze sobą - będziesz mógł przymierzyć.
Chyba kiedyś w MOD widziałem maski do noża ale nie jestem pewien - cena circa 3 beczki. Ja myślę że paintbalowa to lipa, W szermierczej mogę przyjąć kopa na twarz - sprawdzone - koleś piłkarz mi przypierniczył - I liga.
Tępa stal, kurwa mać. Nie mogę.
Kłaniam się wszystkim nisko i serdecznie
bez obrazy Mars
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Buddha vs Shaolin ;)
- Ponad rok temu
-
Brunsviga - charakterystyka
- Ponad rok temu
-
Kazdy kij ma dwa konce
- Ponad rok temu
-
Nunchaku movie by Vince.
- Ponad rok temu
-
Multitool's
- Ponad rok temu
-
Walka kijem w poznaniu
- Ponad rok temu
-
yankeski szermierz
- Ponad rok temu
-
Gdzie walka bronią w Gdańsku??
- Ponad rok temu
-
Motyl niepraktyczny? Mozna "upraktycznic"!
- Ponad rok temu
-
Kenjutsu czy Kendo?HELP
- Ponad rok temu