Oczywiście więzienie nie powinno wyglądać jak senatorium; kara to nie wczasy.
I druga sprawa - uważam, że nie wolno mi decydować o śmierci innych. Nie ja dałem życie , nie ja je będe odbierał (abstrahując już od wyjątków)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po jakim czasie "tak" mozna zinterpretowac jako "nie"?Uwierz mi,ze Kosciol interpretuje biblie i jej zawartosc w adekwatny sposob. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
yak-u: Oczywiscie ze nie jestem zwolennikiem wojen ale ich istnienie uwazam za (przykra) koniecznosc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krotko. Co cie powstrzymuje przed cieciem 120km/h na waskiej oblodzonej drodze? No wlasnie. I wierze ze podobnie kara smierci powstrzyma moze niewielki ale znaczacy odsetek mordercow.ps. z tym samochodem to zupelnie nie mam pojecia o co chodzi. ze niby jadac samochodem szukasz pijanych i spejalnie ich rozjezdzasz??? czy moze chodzi o to ze pijak wiezdza w inny samochod? a co wtedy z ludzmi z innego samochodu? czy byli "nieostrozni"?? wreszcie, czy za to ze ktos nieostroznie wlazl na droge (bo sie na przyklad zamyslil o swojej milosci) zasluguje na kare smierci???? no daj spokoj, to jakies ostre brednie sa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest cytat z Katechizmu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nr boczny 2267Kiedy tożsamość i odpowiedzialność winowajcy są w pełni udowodnione, tradycyjne nauczanie Kościoła nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia przed niesprawiedliwym napastnikiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba Cie nie rozumiem. Jestes przeciwnikiem kary smierci bo uwazasz ze przestempce nalezy pomeczyc przed smiercia?a co do samochodu to zrozumialem (chyba
) ze chodzi ci o odstraszajaca role kary. juz nie bede przytaczal jakis wynikow badan psychologow ktore temu przecza bo sam w nie do konca nie wierze, ale pomysl, czy dozywocie nie jest rowniez takim odstraszaczem? wiele osob twierdzi ze wolalaby smierc od wieloletniego wiezienia, wiele osob w wiezieniach popelnia samobojstwa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ehhhhh...... :roll: shaft przeczytaj moze czym byla inkwizycja bo, bredzisz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]taa tylko szkoda ze niektore rzeczy które wypisuje Korwn zgadzają się z religią...ale z tą z czasów inkwizycji:)
pzdr
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu