za co sprawiedliwie mozna byc wyrzuconym z dojo?
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
O jego pomysłach krązyły legendy... Ponoć kiedyś każdy nowy musiał walczyć z najsłabszym w grupie. Jeśli przegrał, to musiał uczyć się najpierw od niego, by zostać dopuszczonym do ogólnego treningu...
A jeśli chodziłoby o karate, to stawiam na Drewniaka i jego "test twardości", polegający na kopnięciu początkującego w przyrodzenie.
Zresztą.... Pojebów jest kupa i zawsze sie jakiś znajdzie wśród ćwiczących lub instruktorów. Aikido jest tutaj chlubnym wyjątkim...
Napisano Ponad rok temu
Gdyby na Wing Tsun były pasy, pomyślałbym, ze to słynny J. Sz.
O jego pomysłach krązyły legendy... Ponoć kiedyś każdy nowy musiał walczyć z najsłabszym w grupie. Jeśli przegrał, to musiał uczyć się najpierw od niego, by zostać dopuszczonym do ogólnego treningu...
O kurcze, to ciekawe... Cwiczylem kiedys u niego i tak nie bylo, moze za mlody jestem, moge te szkole ogolnie polecic. Co nie zmienia faktu, ze chetnie sie dowiem u kogo cwiczyl Labedz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wybaczcie, ja w związku z tym lekko zboczę z tematu, bo mi się jakoś flash back :shocked!: 8O z czasów szkolnych zrobił, kiedy to nasza słodka pani od w-fu wrzeszczała:"ruszajcie szybciej te dupy!!!bo będziecie kiedyś wyglądac jak tłuste krowy!!!!!!" aż mi się nostalgicznie łezka w oku kręci...(...) Co prawda J.Sz parę razy wykrzykiwał epitety typu "trzymaj jakoś te ręce, bo Ci..."(...)
Napisano Ponad rok temu
Rany, Seba, ty tak zaraz musisz brutalnie prosto w oczy walic cala prawde
Stara zasada dziennikarska brzmi:
"Mow prawde, sama prawde, tylko prawde, ale niekoniecznie CALA prawde"
Troche szyfruj, pliiiz (to a propos Twojego poprzedniego posta).
Witam na forum, moze sie jeszcze spotkamy w krainie czarow, co
Jak to brrrrrrutalnie. To po prostu prawda i nie mam zamiaru używać A, B, C, X-ów.
A dziennikarzem to nie jestem ha ha!
Witam również Alu.
No i pewnie się na macie spotkamy a nie w krainie czarów. Jak tylko wpadniesz na jakiś zakazany staż
Napisano Ponad rok temu
wybaczcie, ja w związku z tym lekko zboczę z tematu, bo mi się jakoś flash back :shocked!: 8O z czasów szkolnych zrobił, kiedy to nasza słodka pani od w-fu wrzeszczała:"ruszajcie szybciej te dupy!!!bo będziecie kiedyś wyglądac jak tłuste krowy!!!!!!" aż mi się nostalgicznie łezka w oku kręci...(...) Co prawda J.Sz parę razy wykrzykiwał epitety typu "trzymaj jakoś te ręce, bo Ci..."(...)
i co jesteście grube????
Napisano Ponad rok temu
Bylam wczoraj na treningu i nabralam przekonania, ze zakazanych stazy juz w przyszlosci nie bedzie. Owszem, szykuje sie fajny staz w Kazoku pod koniec stycznia i wszyscy beda na nim mile widziani, ale szczegolow na razie nie zdradze.
Wiec moze tam sie spotkamy na macie, Sebo. Tylko zacznij juz cwiczyc tenkany na 360 stopni, bo sobie obciachu przed przyjezdnym Mistrzem narobisz. :wink: :wink: :wink:
Zreszta ty przeciez i tak nie zyjesz, bo zostales zabity na egzaminie przy randori
Napisano Ponad rok temu
mój to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
no proszę cię! przestraszony :bad-words: :2gunfire: jak wogóle możesz tak myśleć?! :roll: :twisted:i co jesteście grube????
Napisano Ponad rok temu
Wrzuc jakies fotki, popatrzymy czy to prawdajak wogóle możesz tak myśleć?! :roll: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys w pewnym dojo aikido widzialam na stazu z mistrzem aikido grupe karatekow, ktorzy cwiczyli w kolorowych pasach. Mnie to osobiscie razilo, bo uwazam, ze jesli karateka przychodzi na staz mistrza aikido, to staje sie na macie aikidoka i powinien cwiczyc w bialym pasie. Ale ani gospodarz stazu, ani przyjezdny mistrz nie zwrocili tym kolorowym uwagi, ani nie wyprosili ich z maty. Ich dojo, ich staz, ich sprawa.
U nas w dojo na treningi aikido przychodza karatecy i cwicza w bialych pasach. Ich sensei, 2 dan karate kyuokushinkai, tez cwiczy aikido w bialym pasie i wytlumaczyl im, ze w dojo aikido sa aikidokami, zwlaszcza, ze zdaja egzaminy na stopnie aikido. Szanuje taka postawe.
Natomiast gdyby ktos kto ma 6 kyu w aikido przyszedl na trening w hakamie i czarnym pasie, to bym uznala, ze swir i to niebezpieczny dla otoczenia
Nosze zielony pas,uwazasz,ze gdybym przyjechala na wasz staz (zakladam,ze jest to mozliwe,bo moj sensei nie mialby nic przeciwko)powinnam zalozyc bialy?
Nie rozumiem dlaczego karatecy mieliby zmieniac pasy. U Was wszyscy maja biale,czyli przyjezdni nie wiedza kto z Was jest na jakim poziomie wyszkolenia.Kolory i tak moga byc dla Was niezrozumiale, wiec po co robic z tego problem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak BTW pasow.. co komu, do domu jak chalupa nie jego.. bycie siwetszym od papieza i dbanie o porzadki w dojo. Chces miec w dojo porzadek to sobie zaloz wlasne.. jak nie to od porzakow jest sensej i sempaj - o ile takowi sa. A to ,ze cos kogos "razi" to najlepiej zachowac dla siebie.. bo sie mozna " narazic" .
Napisano Ponad rok temu
Nosze zielony pas,uwazasz,ze gdybym przyjechala na wasz staz (zakladam,ze jest to mozliwe,bo moj sensei nie mialby nic przeciwko)powinnam zalozyc bialy?
Nie rozumiem dlaczego karatecy mieliby zmieniac pasy. U Was wszyscy maja biale,czyli przyjezdni nie wiedza kto z Was jest na jakim poziomie wyszkolenia.Kolory i tak moga byc dla Was niezrozumiale, wiec po co robic z tego problem.
Nie robie problemu z kolorowych karateckich pasow na aikidowych treningach, przedstawilam tylko swoje zdanie, z ktorym mozna sie przeciez zgadzac lub nie.
Ty, Paskudo, gdybys kiedykolwiek do nas zechciala przyjechac na staz, to nawet w hakamie w kwiatki i z fredzelkami, zawsze bedziesz mile widzianym gosciem. Twoj usmiechniety sensei tez O najblizszym stazu poinformuje Was wkrotce.
Rozumiem, ze twoj zielony pas jest aikidowy, tak
Nie pomyslalam o tym, ze w niektorych szkolach aikido stosuje sie kolorowe pasy. Nie chcialam cie urazic. Jesli tak sie stalo, przepraszam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps zawsze tez mam pare do sprzedania na podoredziu- za niewygorowana stawke oczywiscie
Napisano Ponad rok temu
A mnie to właśnie sensei Rafał wywalił z Stowarzyszenia Aikido Kazoku.
Ani żadnej decyzji zarządu (bo to stowarzyszenie, nie), ani konkretnego wytłumaczenia. Nic zupełnie z tego nie rozumiałem. Chyba za to, że u Senseia Hoffmanna byłem, a potem dopiero na Senseia Dymusa przyjechałem - dla mnie bomba - dwie pieczenie na jednym ogniu
Tego samego dnia dociera do mnie mail, że jestem mile widziany na każdym dojo Pana Obrzuda. Niezła karuzela... nastrojów...
dałech se z tym spokój
wiem, że odgrzewam stare kotlety, ale drogi Sebolu - bardzo proszę bez nazwisk. Ktoś, kto nigdy nie ćwiczył u "Pana Obrzuda" mógłby pomyśleć, że to nie dość, że narcyz z przerostem ego to jeszcze do tego baba (okres i te sprawy.. :wink: ). Jeśli zostałeś wywalony to pewnie coś przeskrobałeś, albo padłeś ofiarą pomyłki. Z takimi rzeczami idzie sie do senseia i wyjaśnia na miejscu - bez żadnych nieporozumień, a nie wywleka się swoich żalów na forum. Dla niewtajemniczonych, "Pan Obrzud" jest aikidowym geniuszem i świetną osobą, nigdy nie widziałam, żeby w jakiejkolwiek dziedzinie nauczyciel tak bardzo się angażował w swoich uczniów. Żeby sobie nikt nie pomyślał - on nie czytuje tego forum, więc nie włażę mu w tyłek w tej chwili :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wyrzucona z dojo (sprawiedliwie)
- Ponad rok temu
-
Polscy Mistrzowie Aikido w sieci
- Ponad rok temu
-
piękna sztuka dla sztuki - o to chodzi
- Ponad rok temu
-
Sylwester w BUDOJO - zaproszenie
- Ponad rok temu
-
Odwrócony miecz.
- Ponad rok temu
-
bajka o aikido
- Ponad rok temu
-
Konkurs Majki --- Rodowod nicka: PANCER
- Ponad rok temu
-
40 rocznica zalozenia NYAikikai
- Ponad rok temu
-
Żeby tylko sekta...
- Ponad rok temu
-
Jak zmienić Aikido by w rok uczyło obrony przed serią... ;)
- Ponad rok temu