K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby na Wing Tsun były pasy, pomyślałbym, ze to słynny J. Sz.
O jego pomysłach krązyły legendy... Ponoć kiedyś każdy nowy musiał walczyć z najsłabszym w grupie. Jeśli przegrał, to musiał uczyć się najpierw od niego, by zostać dopuszczonym do ogólnego treningu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wybaczcie, ja w związku z tym lekko zboczę z tematu, bo mi się jakoś flash back :shocked!: 8O(...) Co prawda J.Sz parę razy wykrzykiwał epitety typu "trzymaj jakoś te ręce, bo Ci..."(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wybaczcie, ja w związku z tym lekko zboczę z tematu, bo mi się jakoś flash back :shocked!: 8O(...) Co prawda J.Sz parę razy wykrzykiwał epitety typu "trzymaj jakoś te ręce, bo Ci..."(...)
z czasów szkolnych zrobił, kiedy to nasza słodka pani od w-fu wrzeszczała:"ruszajcie szybciej te dupy!!!bo będziecie kiedyś wyglądac jak tłuste krowy!!!!!!"
aż mi się nostalgicznie łezka w oku kręci...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no proszę cię! przestraszony :bad-words: :2gunfire: jak wogóle możesz tak myśleć?! :roll:i co jesteście grube????
![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
Wrzuc jakies fotki, popatrzymy czy to prawdajak wogóle możesz tak myśleć?! :roll:
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedys w pewnym dojo aikido widzialam na stazu z mistrzem aikido grupe karatekow, ktorzy cwiczyli w kolorowych pasach. Mnie to osobiscie razilo, bo uwazam, ze jesli karateka przychodzi na staz mistrza aikido, to staje sie na macie aikidoka i powinien cwiczyc w bialym pasie. Ale ani gospodarz stazu, ani przyjezdny mistrz nie zwrocili tym kolorowym uwagi, ani nie wyprosili ich z maty. Ich dojo, ich staz, ich sprawa.
U nas w dojo na treningi aikido przychodza karatecy i cwicza w bialych pasach. Ich sensei, 2 dan karate kyuokushinkai, tez cwiczy aikido w bialym pasie i wytlumaczyl im, ze w dojo aikido sa aikidokami, zwlaszcza, ze zdaja egzaminy na stopnie aikido. Szanuje taka postawe.
Natomiast gdyby ktos kto ma 6 kyu w aikido przyszedl na trening w hakamie i czarnym pasie, to bym uznala, ze swir i to niebezpieczny dla otoczenia![]()
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nosze zielony pas,uwazasz,ze gdybym przyjechala na wasz staz (zakladam,ze jest to mozliwe,bo moj sensei nie mialby nic przeciwko)powinnam zalozyc bialy?
Nie rozumiem dlaczego karatecy mieliby zmieniac pasy. U Was wszyscy maja biale,czyli przyjezdni nie wiedza kto z Was jest na jakim poziomie wyszkolenia.Kolory i tak moga byc dla Was niezrozumiale, wiec po co robic z tego problem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A mnie to właśnie sensei Rafał wywalił z Stowarzyszenia Aikido Kazoku.
Ani żadnej decyzji zarządu (bo to stowarzyszenie, nie), ani konkretnego wytłumaczenia. Nic zupełnie z tego nie rozumiałem. Chyba za to, że u Senseia Hoffmanna byłem, a potem dopiero na Senseia Dymusa przyjechałem - dla mnie bomba - dwie pieczenie na jednym ogniu![]()
Tego samego dnia dociera do mnie mail, że jestem mile widziany na każdym dojo Pana Obrzuda. Niezła karuzela... nastrojów...
dałech se z tym spokój
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu