Na co zapisalibyscie swoje male dziecko?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po tym jak zobaczyłem te fotki z ich strony stałem się wielkim fanem ich stylu...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To oczywiście żart był bo seryjnie to bym chciał żeby mój dzieciak też machał bambusem... Ewentualnie któraś z odmian JJ (tradycyjne, modern albo brazylijskie)... Byłbym dumnym tatą...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ile trener bedzie normalny i zajecia beda dobrze prowadzone to mysle, ze dziecko mozna zapisac na kazda sztuke walki. Tu kwestia jest raczej wybor odpowiedniego klubu gdzie takie dziecko bedzie sie czulo dobrze i bedzie moglo polubic SW. Tak jak w szkole od tego czy lubimy badz lubilismy dany przedmiot w duzym jak nie najwiekszym stopniu zalezalo od nauczyciela.
Dokładnie.
Lepiej jest zapisać dzieciaka na ogólnorozwojówkę - b.małe (2-4 latka) rytmika, trochę starsze gimnastyka, SW według mnie to dopiero od 9, no 10 roku bo wtedy ma się już na tyle cierpliwości
Napisano Ponad rok temu
I ewentualnie na Kyokushin u Shihana Drewniaka, ale tylko dziewczynke, bo on lubi kopac adeptow kin-geri :wink:
Napisano Ponad rok temu
- swietna kadra trenerska znajaca metodyke pracy z dziecmi
- male dzieci bijac sie z kolegami raczej sie szarpia i przewracaja a nie uderzaja - wiec Judo tu pomaga
- jest japonskie i cwiczy sie w kimonach - a to dodatkowy bajer ktory sie dzieciakom podoba
wogole Judo jest fajne
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Nie napisałeś najważniejszego - ile to dziecko ma lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz, żeby mały się prawidłowo rozwijał i jednocześnie miał okazję się wyżyć od czasu do czasu każdy sport (poza statykami typu szachy) będzie dobry. Największym powodzeniem wśród dzieci cieszą się gry zespołowe i sporty walki. Przed zapisem przydałoby się upewnić kompetencji osoby prowadzącej zajęcia...
Jak masz na celu wynik sportowy w odległej przyszłości (np. w sporcie walki typu judo ub zapasy), lepiej zapisać go na jakiś rok lub dwa na gimnastykę, żeby podłapał podstawy koordynacji i temu podobne cechy - to znacznie ułatwia. Możesz młodego zapisać na vale tudo, wtedy będzie sobie dobrze radził w życiu m. in. z nieuprzejmymi kolegami
Polecam głównie judo i zapasy.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ślub w kimonach
- Ponad rok temu
-
Uderzenie dlonmi w uszy
- Ponad rok temu
-
fighter wanted for videogame
- Ponad rok temu
-
Prasowanie
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki w Tarnowie: Co teraz sie cwiczy ?
- Ponad rok temu
-
szukam SZTUKI walki dla siebie...
- Ponad rok temu
-
Jak często jeździcie na seminaria?
- Ponad rok temu
-
Jak często jeździcie na seminaria?
- Ponad rok temu
-
seminaria nieaikidockie