co robic jak trafisz na pistolet?
Napisano Ponad rok temu
Już wyjaśniam: wczoraj na treningu, kolega opowiedział jak to będąc jeszcze w sekcji TKD usłyszał od senseia, że najlepszym sposobem obrony przed pistoletem jest pociągnięcie go do siebie i przystawienie luf do klaty. Pistolet ma nie wystrzelić, bo zablokowane jest ujście gazów, czy coś takiego...
brzmi to absurdalnie i raczej absurdem jest (ktoś oglądał zbyt dużo kreskówek), ale mam jedno pytanie, a nawet dwa:
1. Co robić ludźmi, którzy rozgłaszają takie cud-techniki
2. OT: Do znawców broni: czy zablokowanie lufy (pistoletu, bo rewolwer z góry skreślam)(w jakiś bardziej skuteczny sposó uniwmożliwi wystrzał,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a moze chodziło o berette która teaoretycznie można rozłozyc łapiąc za zamek jedna reką ???
a moze chodziło o to że broń przystawiona do ciała jest łatwiejsza do zlokalizowania (niewidomi?) ? ale to raczej do pleców.....
w każdym razie jak przystawisz ją sobie do klaty to niestety po strzale raczej nie żyjesz.
Napisano Ponad rok temu
jak to mówił to mi sie kata nawet jakoś skręciło:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
, że najlepszym sposobem obrony przed pistoletem jest pociągnięcie go do siebie i przystawienie luf do klaty. Pistolet ma nie wystrzelić, bo zablokowane jest ujście gazów, czy coś takiego...
quote]
hmmm.... nie to nie tak . Na kreskowkach pokazuja , ze trzeba zatlac lufe palcem.... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak już pisałem, jest to zasłycszane od kolegi
jak to mówił to mi sie kata nawet jakoś skręciło:-)
Po co zakładasz temat jak nie masz wiadomości z PIERWSZEJ REKI, Z TEGO CO WIDZIAŁES? No sorry - ale takie pieprzenie jest denerwujące...
A z przystawienia - to już słusznie napisano BZDURY. W ogóle w TKD niczym się nie sugeruj, co ma związek z bronią - jakąkolwiek... Jak coś to FMA, krav maga, defendo etc.
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba sam w to nie wierzysz, prawda?
Napisano Ponad rok temu
Combat--> co z tego, że nie mam wiadomości z pierwszej ręki? Po prostu zaciekawiło mnie jaka, będzie reakcja forumowiczów, bo mnie samego nieźle to zdziwiło (nie sam fakt, lecz mówienie takich rzeczy).
Napisano Ponad rok temu
"No wiesz stary słyszałem od wujka-dziadka że łyka kule karabinowe- fajnie nie?"
"Słyszałem że znajoma mojej dziewczyny skoczyła z 10 piętra z parasolką, no i ta ją wyhamowała w locie"
ROTFL!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompletna sztuka walki ?
- Ponad rok temu
-
Bruce Lee a homie???
- Ponad rok temu
-
aikido vs bjj
- Ponad rok temu
-
Ile zajmuje Wam dotarcie na trening?
- Ponad rok temu
-
POCZĄTEK
- Ponad rok temu
-
Glowne mechanizmy uczestnictwa w organizacjach (sw)
- Ponad rok temu
-
Legalność sekcji sportów walki.
- Ponad rok temu
-
Tai Chi(Dynamic/Power Pushing Hand) - mpg
- Ponad rok temu
-
muay thai + TKD ITF ??
- Ponad rok temu
-
Taichi w Wawie?