Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kurs Instruktorski w Bjj Polska

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

budo_bartolomeo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kurs Instruktorski w Bjj Polska

Panowie lepiej na początek nastawić się na jakość, a nie na ilość.

Kiedy będzie jakość (wyniki) sekcje będą powstawać (mam nadzieję), jak grzyby po deszczu.

oczywiście nie zgadzam się z tym drugim stwierdzeniem , bo pierwsze jak najbardziej :) ...........a co do ilości przecież to nie jest fabryka instruktorów...... to są ludzie którzy chcą się uczyć (a u siebie mogą nie mieć sekcji np.) najlepiej spytaj się ludzi którzy za to odpowiadają ilu ludzi ukończyło ten kurs..... i będziesz miał odpowiedź jak na dłoni
  • 0

budo_might
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

misiek2... ja jak poszedlem na swoj pierwszy trening (a bylo to calkiem niedawno... obecnie jestem po ok 3/4 miesiaca treningow) to bylem zielony w chwytanych, no i nadal jestem, bo jeszcze wielu rzeczy nie potrafie, ale mam nadzieje ze potrafilbym wychwycic razace bledy w wykonywaniu podstawowych technik... pozatym chyba mi nie powiesz ze po 6 specjalistycznych treningach nie potrafilbys wychwycic razacych bledow w wykonywaniu np. lewego prostego... i o to mi chodzi odnosnie bjj... uwazam ze po takim przeszkoleniu jestes w stanie wychwycic te wieksze i srednie (mniejsze to uwazam ze to jush sprawa indywidualna... wyjdzie czy sie przykladales jak ci tlumaczyli czy nie) bledy w wykonywaniu PODSTAWOWYCH technik (takiego dajmy na to mostkowania)... to by bylo na tyle, pzdr!

ps. wesolych swiat (heh, czuc jush klimat 8) )
  • 0

budo_m.m
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 55 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

M&M's - przedstaw swoj punkt widzenia na ta sprawe

Nie uwazasz, ze wlasnie od tego trzeba bylo zaczac, zamiast od razu obrzucac nas blotem?

jak na razie nic konstruktywnego nie napisales.

To samo, niestety, moge powiedziec o tobie.

Ja pisze wyraznie ze jesli uczestnicy mysla ze po takim kursie zostana instruktorami i ktos ich w tym przekonaniu utwierdza to jest to smiech na sali i wtedy nie oplaca sei im na cos takiego isc.

Wyraznie, to sie czepiasz i piszesz bzdury, podobnie jak twoj kumpel Hast. Co znaczy to "jezeli"?! A jezeli sa informowani o tym, ze ten kurs w zadnym razie nie uprawnia do oficjalnego prowadzenia zajec, to co? Przeprosisz? Podobnie jak Borute, ktorego z taka pasja opluwales "zaocznie"?

Napisz moze jedno - jak ma sie ten kurs do kursow instruktorski pod wzgledem prawnym ? i nie wykrecaj sie tym ze mi nienawisc do BJJ-Polska oczy przyslania.

Oczywiscie, ze ci przyslania. Kto ma oczy, ten widzi.
Pod wzgledem prawa obowiazujacego w Polsce ten kurs nie daje ZADNYCH uprawnien do prowadzenia zajec.
O CZYM WSZYSCY UCZESTNICY BYLI POINFORMOWANI NA POCZATKU.

moge mowic tak jak ja to widze. Po to jest to forum aby dyskutowac i prosze bardzo mnie przekonac ze nie mam racji bo wiadomo moge widziec rzeczy tylko czesciowo.

Alez oczywiscie:
Slyszalem, ze Martius to jeden ze znanych podwarszawskich pedofili, ktory zwabia nieletnich do swojego "klubu", szczegolnie gustujac w chlopcach. Jezeli sie myle, to go pierwszy przeprosze, ale najpierw prosze mnie przekonac, ze to nieprawda. Moze widze cos czesciowo.
Tak dla mnie, Martius, wygladaja twoje wypowiedzi na tematy zwiazane z Boruta, Carlao i Bjj-Polska - po prostu smierdza...

Srodowisko MA powinno dbac o wykwalifikowana kadre trenerska i nie myslec tylko o rozwoju wielkosciowym ale i o rozwoju wiedzy na temat metodyki itd... itp...

Nie rozsmieszaj mnie Martius. Jak ktos jest mocno zainteresowany, to niech zapyta Karola, jak zostal instruktorem sportu ze specjalizacja judo. Hasta i pozostalych teoretykow pozdrawiam i zapewniam, ze bynajmniej nie po dziesieciu latach cwiczenia judo.
M&M's
  • 0

budo_bartolomeo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ten temat jest bardzo często odwiedzany..........
ciekawe czy uda się komuś jeszcze coś konstruktywnego napisać.....
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wyraznie, to sie czepiasz i piszesz bzdury, podobnie jak twoj kumpel Hast. Co znaczy to "jezeli"?! A jezeli sa informowani o tym, ze ten kurs w zadnym razie nie uprawnia do oficjalnego prowadzenia zajec, to co?

Pod wzgledem prawa obowiazujacego w Polsce ten kurs nie daje ZADNYCH uprawnien do prowadzenia zajec.

Bravo inteligencji. Nie wiem czy to samo myslenie kiedy wymyslano nazwe dla tego kursu. Dwa iz jedno wiedza absolwenci.. a drugie ze sie podaja za "instruktorow". :lol:
Ba, dowiedzialem sie niedawno iz jeden z "absolwentow" twierdzil iz posiada niebieski pasek Bjj. Dla mnie bomba. :lol:

Hasta i pozostalych teoretykow pozdrawiam i zapewniam, ze bynajmniej nie po dziesieciu latach cwiczenia judo.
M&M's

Takze pozdrawiam. Mam nadzieje zobaczyc ciebie kiedys na zawodach w roli zawodnika :lol: . Tyle odnosnie teoretyzowania.
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

jak na razie nic konstruktywnego nie napisales.

To samo, niestety, moge powiedziec o tobie.

ja przedstawilem ludziom co to sa uprawnienia instruktorskie i jak sie dziela i jak sie je zdobywa. Pochwal sie co Ty przedstawiles ??

Wyraznie, to sie czepiasz i piszesz bzdury, podobnie jak twoj kumpel Hast. Co znaczy to "jezeli"?! A jezeli sa informowani o tym, ze ten kurs w zadnym razie nie uprawnia do oficjalnego prowadzenia zajec, to co? Przeprosisz? Podobnie jak Borute, ktorego z taka pasja opluwales "zaocznie"?

Acha powiadamiacie ludzi ze jest prowadzenie po takim kursie jest nielegalne ale zezwalacie im na prowadzenie zajec ??
Czyzbys napisal ze bierzecie udzial w przestepstwie i tak publicznie sie do tego przyznajesz ??
Co do Twojego "Kolegi" Boruty sie nie bede wypowiadal pisanie o czlowieku wstawiajacym na forum zdjecia pederastow i niewinnie siedzacego ponad pol roku w areszcie za usilowanie gwaltu nie jest w moim guscie. Po prostu gratuluje towarzystwa ;)

Czyli jak napisales kurs instruktorski ktory tak naprawde nie jest kursem instruktorskim - dziekuje za przyznanie mi racji.

Alez oczywiscie:
Slyszalem, ze Martius to jeden ze znanych podwarszawskich pedofili, ktory zwabia nieletnich do swojego "klubu", szczegolnie gustujac w chlopcach. Jezeli sie myle, to go pierwszy przeprosze, ale najpierw prosze mnie przekonac, ze to nieprawda. Moze widze cos czesciowo.
Tak dla mnie, Martius, wygladaja twoje wypowiedzi na tematy zwiazane z Boruta, Carlao i Bjj-Polska - po prostu smierdza...

Alez oczywiscie masz prawo tak uwazac w szczegolnosci ze o towarzystwie w jakim sie obracasz wie cala Polska zainteresowania Twojego kolegi wklejajacego tu ciekawe fotki tez sa znane.

ja wiem to spisek - faszystow, zydow, masonow, pedofili itd. :) :) :)

Nie rozsmieszaj mnie Martius. Jak ktos jest mocno zainteresowany, to niech zapyta Karola, jak zostal instruktorem sportu ze specjalizacja judo. Hasta i pozostalych teoretykow pozdrawiam i zapewniam, ze bynajmniej nie po dziesieciu latach cwiczenia judo.

O dziekuje i wlasnie tu poniosly Cie nerwy - wygadales się publicznie ze Karol ma instruktora sportu ze specjalizacja judo nie cwiczac nawet judo - czyli zalatwial uprawnienia nalewo. Inne uprawnienia i stopnie tez tak zalatwiacie ?
Czyli popelnil przestepstwo razem z osoba ktora go na kurs przyjela i wydala papiery czyli jes twspolwinny przestepstwa.
Karol powinien Ci wrecz podziekowac za upublicznienie tej informacji :) :) :)

Widzisz napisales duzo tekstu a znowu nic konstruktywnego na temat nie uslyszelismy - ani ile kurs trwa, ani wymogi od kandydatow, ani o kosztach kursu, ani o kwalifikacjach jakie on daje.
Cala Twoja wypowiedz skupia sie na probie oczernienia mojej osoby ale tak jak juz wspomnialem srodowisko w ktorym obracam sie ja cieszy sie troche lepsza opinia niz to w ktorym obracasz sie Ty (nie umniejszajac rozsadnym osobom w Waszym srodowisku) wiec jak myslisz ile procent czytajacych to jest za mna ile za Toba ?? mysle ze jakies 80 do 20 ;) a na czyja korzysc ocen sam ;)

Kazdy wie ze sa osoby zdajece szkoly na trojkach ale same inne nawet nie chodza do szkoly tylko za nich inni zdaja egzaminy - jedni i drudzuy koncza te szkoly. Sa ludzie zdajacy na prawo jazdy po dziesiec razy i w koncu zdaja inni zalatwiaja za lapowe bez egzaminu na lewo.

Kogo powinno sie bardziej szanowac cwaniaczkow czy ludzi ciezko pracujacych na to co maja ?

M&M's - i kto tu jest zaslepiony ??? - jestes wyksztalconym, inteligentnym czlowiekiem - nie mlokosem z 2-3 miesiecznym stazem treningowym - wiesz co ? - ludzi ciezko zrozumiec
  • 0

budo_m.m
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 55 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O dziekuje i wlasnie tu poniosly Cie nerwy - wygadales się publicznie ze Karol ma instruktora sportu ze specjalizacja judo nie cwiczac nawet judo - czyli zalatwial uprawnienia nalewo. Inne uprawnienia i stopnie tez tak zalatwiacie ?
Czyli popelnil przestepstwo razem z osoba ktora go na kurs przyjela i wydala papiery czyli jes twspolwinny przestepstwa.
Karol powinien Ci wrecz podziekowac za upublicznienie tej informacji :) :) :)

Rzeczywiscie przy takim interlokutorze nerwy moga puscic.
Karol najzupelniej legalnie i oficjalnie ukonczyl kurs instruktora sportu na AWF-ie. Niczego nie zalatwial. Nic nie kombinowal. Byli tez i ludzie, ktorzy cwiczyli judo - rok, moze dluzej, o Wielki Sprawiedliwy Martiusie.

Acha powiadamiacie ludzi ze jest prowadzenie po takim kursie jest nielegalne ale zezwalacie im na prowadzenie zajec ??
Czyzbys napisal ze bierzecie udzial w przestepstwie i tak publicznie sie do tego przyznajesz ??

Widzisz, gdyby ta nienawisc cie tak nie oslepiala, to moze bys pomyslal, ze nasz kurs koncza ludzie, ktorzy maja juz chocby "instruktora samoobrony". I co jest wowczas nielegalne?
Mam trenerowi karate ze wszelkimi mozliwymi papierami instruktorskimi kazac robic kurs instruktorski?! Obudz sie czlowieku!
Pozdrawiam, podziwiajac wiecznie dobre samopoczucie. Nie bede dalej udowadnial, ze biale jest biale. Pas.
M&M's
ps. Jak jestes tak zainteresowany kursem, to zadzwon do Karola. Pewnie ci wyjasni szczegoly.
  • 0

budo_m.m
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 55 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ba, dowiedzialem sie niedawno iz jeden z "absolwentow" twierdzil iz posiada niebieski pasek Bjj. Dla mnie bomba. :lol:

Dowiedzialem sie ostatnio, ze Hast twierdzil, ze ma purpurowy pas w bjj. Dla mnie bomba.
M&M's
  • 0

budo_bartolomeo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

proponuję zamknięcie tematu....
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Karol najzupelniej legalnie i oficjalnie ukonczyl kurs instruktora sportu na AWF-ie. Niczego nie zalatwial. Nic nie kombinowal. Byli tez i ludzie, ktorzy cwiczyli judo - rok, moze dluzej,

Samo to swiadczy ze to byl przekret jesl iuczestniczyli w nim ludzie z rocznym stazem a Karol chodzby nieswiadomie uczestniczyl w takim przekrecie

Widzisz, gdyby ta nienawisc cie tak nie oslepiala, to moze bys pomyslal, ze nasz kurs koncza ludzie, ktorzy maja juz chocby "instruktora samoobrony". I co jest wowczas nielegalne?

Alez to jest legalne czy mowie ze nie ?
Jak wytlumaczysz to ze na zdjeciu z I edycji kursu sa osoby ktore nie maja zadnych uprawnien ???
  • 0

budo_wrezz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 177 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Reasumując :

... na zajęcia przychodzi judoka (senior) i robi takiego instruktora jak chce...

...i w ten sposób skuteczność kolejnego stylu walki staje się mitem... :( :wink:

To oczywiście żart i oby nie stał się rzeczywistością.

Pozdrawiam wszystkich.
  • 0

budo_misiek2
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 233 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

misiek2... ja jak poszedlem na swoj pierwszy trening (a bylo to calkiem niedawno... obecnie jestem po ok 3/4 miesiaca treningow) to bylem zielony w chwytanych, no i nadal jestem, bo jeszcze wielu rzeczy nie potrafie, ale mam nadzieje ze potrafilbym wychwycic razace bledy w wykonywaniu podstawowych technik... pozatym chyba mi nie powiesz ze po 6 specjalistycznych treningach nie potrafilbys wychwycic razacych bledow w wykonywaniu np. lewego prostego... i o to mi chodzi odnosnie bjj... uwazam ze po takim przeszkoleniu jestes w stanie wychwycic te wieksze i srednie (mniejsze to uwazam ze to jush sprawa indywidualna... wyjdzie czy sie przykladales jak ci tlumaczyli czy nie) bledy w wykonywaniu PODSTAWOWYCH technik (takiego dajmy na to mostkowania)... to by bylo na tyle, pzdr!

ps. wesolych swiat (heh, czuc jush klimat 8) )

.

Z perpektywy wielu lat odpowiem Ci, ze po paru specjalistycznych treningach z dyscypliny, z którą nie miałem do czynienia nie potrafiłbym korygować błędów.
Trener wcale nie musi być dobrym zawodnikiem. Jego zadanie jest inne. On musi widzieć i mieć wyczucie danej dyscypliny. Jeżeli nie, to będzie utrwalał i powielał (nieświadomie) błędy.
Może jestem idealistą, ale uważam, że jak mam robić źle to lepiej za to się nie brać.

Dlaczego np. Michalczewsk ma trenera? Dlatego, że nie potrafi ułożyć sobie treningu? Nie, Jemu jest potrzebny fachowiec, który z boku wychwyci to czego On nie jest w stanie zobaczyć podczas treningu.

Do tego samego Tobie jest potrzebny fachman. Słaby trener jest jeszcze gorszy od indywidualnego uczenia się z kaset.

Ktoś pisał o seminariach.
Co innego jest jechać 400 km na spotkanie z fachowcem (tu dużo wyniesiesz), a co innego ćwiczyć u kogoś kto z chwytami nigdy nie miał do czynienia.

Szczerze Ci powiem, że gdybym był z miejscowości, w której nic nie ma. Nagle pojawia się pseudo instruktor. To wolałbym sobie zainstalować w domu siłownię i z niej korzystać.

Czy masz gwarancję, że rzeczy, które robisz, robisz dobrze.

W dziale judo jest post zatytuowany obrona przed uchi matą (coś w tym rodzaju). Są fotki - wydrukuj sobie i zapytaj swojego trenera jakie błędy popełnia biały, że rzut jest sp... .

Życzę sukcesów w sporcie i nie tylko
Misiek2
PS
Miejsce to traktuję jako wymianę poglądów i obrażanie forumowiczów od pedofili jest gubo nie na miejscu.
Mozna się z adwersarzem nie zgadzać, ale należy Go uszanować.
W końcu nikt nikogo nie zmusza do niczego.
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dowiedzialem sie ostatnio, ze Hast twierdzil, ze ma purpurowy pas w bjj. Dla mnie bomba.
M&M's

Coz, w przypadku jednym sie nie mylilem. Opowiastka o niebieskim pasku miala miejsce w obecnosci nastu swiadkow w klubie. Tak wiec szczekanie jedno a fakty drugie. Zreszta sadzilem ze pewni ludzie juz sie uspokoili.. nadal jednak zle postrzegaja forum jak i anonimowosc sieci.
Ps. Nie mam purpury w Bjj. :wink:
Nadal mam nadzieje ze kiedys byc moze wejdziesz na mate .. ale nie z zamiarem oddania moczu.
  • 0

budo_kinkong
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote="

Poczytaj archiwum jak zjechalem osobe ktora w czestochowie uczyla ludzi z ulicy poslugiwania sie nozem w ciagu dwoch dni - instruktora Kravki ..[/quote"]

A zjechałeś go za co?

że uczył noża?
czy że uczył przypadkowych ludzi????

Co Tobą powodowało:względy zawodowe (24na dobę na służbie ) czy dbałość o wypocenie odpowiedniej ilości potu na sali?

prawda jest taka że jak ktoś zrobi krótki kurs partyzantki dla wybranych czy nauczy kiboli na dwudniowym seminarium żeby najpierw spalili wóz dowodzenia a także podszkoli 6 osobowe grupy do wyłapywania tajniaków to przecież ani Ci co się u niego będą uczyli nie będą oczekiwali że ma on legalne papiery na to ,ani on nie będzie szukał żadnych form zalegalizowania tego co robi !

a to że Ty masz np. staż treningowy jako kryterium nauki pewnych rzeczy to w niczemu nie może przeszkadzać że moim kryterium mogą być :min. 100kg wagi,. min 180cm, wzrostu, jasne włosy , niebieskie oczy..., a czyims kryterium może być 2000 usd na miesiąc...

tak naprawdę to tylko od prowadzącego zależy czego wymaga przed nauką

i w wypadku tych kursów instruktorskich bjj to ja rozumiem że po prostu nazwa instruktorskie oznacza ze na kursach starają się przekazac jak uczyć bjj i w tym, znaczeniu być insrtuktorem
jeśli ktoś jest zaawansowany w bjj na poziomie białego pasa to dla mnie bez problemu może być instruktorem prowadzącym zajęcia przygotowujące do bjj , jeśli jest bardziej zaawansowany to będzie mógł uczyć wyżej
i karateka z czarnym pasem pom tym kursie będzie uczył podstaw bjj z metodyką karate a judoka z metodyką judo itp
Tak naprawdę powinno to wszywscy z innych dyscyplin po takim kursie nie robią bjj tylko mix fight z elementami bjj
  • 0

budo_kinkong
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 249 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ach za dużo wyciąłem - cytat oczywiście do Ciebie Martius
  • 0

budo_bronson
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 184 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Martius Ty przestan z ta legalnoscia bo udajesz madrego i "wyksztalconego" a gowno wiesz. Nie wiem jaka szkole konczyles dlatego wzialem w cudzyslow. Poczytaj troche.
"Instruktor" to funkcja i nie ma tu nic nielegalnego czy legalnego. Instruktorem moze byc kazdy i ja moge kazdego na instruktora mianowac.
Natomiast co innego jest "Instruktor rekreacji ruchowej" bo chyba taki tytul jest prawny.
Ta twoja "legalnosc" to jakas jedyna technika walki czy cos. Mirek chcial posparowac z Twoim klubem to tez przede wszystkim zazadales Statutu klubu Mirka a przeciez on nie wyzwal Cie na kruczki prawne tylko na sparing.
I prosze Pana Martiusa aby nie pisal "my" no chyba ze napisze w czyim imieniu wystepuje i jaka grupe reprezentuje.

Aha odnosnie tego ile kurs kosztuje, jaki termin itd wszyscy zainteresowani otrzymywali ode mnie info majlem niemal natychmiast.

No i mam prosbe jezeli moga odezwac sie absolwenci to nie zabiora glos jak to zostali oszukani.

Hast przestan pieprzyc bez sensu ze trener-instruktor-prowadzacy zajecia musi startowac w zawodach a jak nie startuje to znaczy ze teoretyk. A wg mnie jezeli trener startuje to znaczy ze zaniedbuje swoich podopiecznych bo zamiast sie zajac nimi to sie soba zajmuje. Albo jedno albo drugie jezeli ma byc zrobione dobrze. I tyle.

A jak chcesz sprawdzic umiejetnosci to przyjedz i zawalcz. Mysle, ze nikt ci nie odmowi. Ja "teoretyk" wlacznie.
  • 0

budo_bartolomeo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w razie jakichś problemów zawsze można napisać, a nie od razu jechać po ludziach ....... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_bartolomeo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 189 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

heh, nie zauważyłem wiadomości nade mną :)
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hast przestan pieprzyc bez sensu ze trener-instruktor-prowadzacy zajecia musi startowac w zawodach a jak nie startuje to znaczy ze teoretyk. A wg mnie jezeli trener startuje to znaczy ze zaniedbuje swoich podopiecznych bo zamiast sie zajac nimi to sie soba zajmuje. Albo jedno albo drugie jezeli ma byc zrobione dobrze. I tyle.

A jak chcesz sprawdzic umiejetnosci to przyjedz i zawalcz. Mysle, ze nikt ci nie odmowi. Ja "teoretyk" wlacznie.

Gdzie ja napisalem ze trener MUSI startowac w zawodach ? Najlepiej z cytatem :idea: .

Chcialem wyciagnac kolejna ciekawostke ale lezacego sie ponoc nie kopie.
Teoria ze trener bron boze nie moze startowac bo swiat sie skonczy. Nie chcesz pokazac umiejetnosci? Ok. nie zaslaniaj sie ze "uczysz" ludzi. Powiedz ze zaowdy nie sa dla ciebie gdyz lepiej uczysz niz sam walczysz. Sporo takich i nie ma czego sie wstydzic.
Czemu tak pisze? Bo mam przyklad ze mozna byc i zawodnikiem i trenerem. Nazwiska wszystkim znane, Brazowe pasy.

Ze swojej strony zapraszam wszystkich na Lige. Walcza wszyscy.
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bjjpolska@wp.pl

Eee, jaka szanujaca sie organizacja korzysta z bezplatnych kont pocztowych :?: 8O
Mam nadzieje ze to jakis dowcip....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024