wada wzroku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A słyszales o takim gosciu (Artur Smutko) co leczy minusy?Ja mam na soczewkach już - 3,25... nie chcę rezygnować z tkd !! Na badaniach u lekarza sportowego, owy okulista mi powiedział, że dopuszczalna wada w sporcie to -4...i tak już się plół na moją wadę...co mam zrobić ?? nie chcę zrezygnować z MA
Mój kumpel byl na takim obozie co Ten pan organizuje i mu pomoglo ( chyba o 2 dioptrie mu sie wzrok poprawil).
Piszą o Nich w róznych gazetach, i nie jest to jakis cudowny uzdrowiciel, on poprostu pokazuje cwiczenie dzieki którym wzrok autentucznie o duzo sie polepsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie mam konkretnych namiarów na Niego, swego czasu kupowalem takie gazety (victor sie nazywaly) i w nich o Nim wyczytalem, dzisiaj poszukam w tych gazetach jakiegos kontaktu z Nim.Nie słyszałem o nim.. masz jakieś namiary na niego (choćby strona www)??
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
leczenie wzroku cwiczeniami? dla mnie to jakas sciema, ale jak ktos napisze ze mu pomoglo to sam sie za tym zakrece tylko czemu okulisci nic na badaniach o tym nie gadaja skoro to takie skuteczne?
Madhornet,
Okulista to lekarz. I dobry okulista zaleca higienę oczu, stosowanie przyzwoitego oświetlenia, nie męczenie wzroku wgapianiem się w komputer a jeżeli już trzeba, to robienie przerw, patrzenie w dal, relaksowanie wzroku itd. Może także zalecić ćwiczenia. Z tym, że znajdź mi pacjenta, który pójdzie na kurs (bo tych ćwiczeń jest trochę), a potem będzie regularnie ćwiczył. Jakby lekarz miał każdemu pacjentowi robić wykład i ćwiczyć z nim, to spędzałby z jednym pacjentem dwie godziny. A metoda Batesa jest metodą o klinicznie potwierdzonej skuteczności stosowaną na świecie dość szeroko. Wyniki badań pewnie da się znaleźć w sieci, jakby dobrze pogrzebać. Zresztą ćwiczenia zalecane w niej można odnalezc i w roznych wschodnich technikach ćwiczenia wzroku. Pare ćwiczen w moim własnym stylu jest jak stamtąd wzięte.
No i trzeba uwzględnić fakt, że znakomita część pacjentów, jakby dostała ćwiczenia zamiast okularów (albo nawet polecenie ćwiczenia oprócz "wspomagania") to by je zwyczajnie olali. Dlatego siłą rzeczy tego typu metody będą w większości przypadków zaliczane do medycyny alternatywnej. Chociaż z tego, co czytałem, metodę Batesa stosuje się jako oficjalną metodę leczenia w Stanach - czyli okulista zamiast bryli przepisuje ci kurs tej metody do wyboru.
K.
K.
Napisano Ponad rok temu
Współczuje wszystkim mającym problemy z oczami..
To na poprawe humoru
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s. Pytałem okulistów - ale nie potrafili odpowiedzieć, czy "mikrowstrząsy" czaszki powodują pogarszanie się wzroku. Faktem jest, że jeden mój znajomy zapaśnik nosił szkła, jak denka od butelek, ale przy tym np. bardzo dobrze strzelał z karabinu (w okularach).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Skoki narciarskie - sezon 2003/2004
- Ponad rok temu
-
bolaca piszczel?a pady ???
Guest_budo_europe2_* - Ponad rok temu
-
Groclin Grodzisk : Manchester C.