Dieta
Napisano Ponad rok temu
No ale jesli nie wstawisz to ogolnie nie radze diety MŹ tylko jedz normalnie. Uwazaj na weglowodany (coby nie za duzo np przed snem). Odstaw sobie slodycze, po co to komu. No i aeroby. Proponuje 3, 4 razy w tygodniu 45 minut cwiczen aerobowych (bieganie, rowerek, bieznia stacjonarna, aerobik ). Zycze wytrwalosci w dazeniu do celu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dla urozmaicenia polecam w zimie chodzenie po schodach. Wyjść na klatkę schodową i chodzić. Jeśli za mało męczące, to w górę można wbiegać. W dół ostrożnie, powoli co jeden stopień, inaczej łatwo się nabawić kontuzji.Kurcze tylko ja nie mam kiedy biegać ;( a na rowerek czy bieżnię nie mam kasy i miejsca...
Napisano Ponad rok temu
dobra a teraz jakaś sęsowna dieta dla mnie :wink:
177cm wzrostu, BOŻE właśnei byłam się zważyć! te święta są okrutne no dobra 65kg i 18 latek
i tak najlepiej jak najszybciej to 5 kg zlikwidować..
Podane parametry mogą być w pełni prawidłowe. Ustawienie diety wymaga wielu więcej danych. Z całą pewnością nie ma tu wskazań do stosowania diety restrykcyjnej. Tylko profilaktyka i rozsądek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no a co do zdjecia to jak mi kupisz skaner to nawet pare umieszcze i jak ładnei poprosisz..
pozatym coś chyba z wagom mam nie tak albo odnalazłam super diete ale byłąm na treningu mało od tego czasu co się ważyłam jadłam.. (a to krótki okres czasu) i juz waże 62... hmm...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla urozmaicenia polecam w zimie chodzenie po schodach. Wyjść na klatkę schodową i chodzić. Jeśli za mało męczące, to w górę można wbiegać. W dół ostrożnie, powoli co jeden stopień, inaczej łatwo się nabawić kontuzji.Kurcze tylko ja nie mam kiedy biegać ;( a na rowerek czy bieżnię nie mam kasy i miejsca...
Dzięki. Że ja o tym nie pomyślałem......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wykonywac cqwiczenia aerobowe po treningu, z rana lub poznym wieczorem, powiewaz wtedy zapasy glikogenu w naszym organizmie sa mocno naruszone i szybciej przejdziemy do spalania tkanki tluszczowej.
W momencie gdy cwiczymy z rana, wieczorem (tutaj jest roznie wiec radze wybrac ktoras z pozostalych opcji) lub po treningu czas, ktory potrzebny jest naszemu organizmowi by zaczal spalac nasza tkanke tluszczowa to okolo 10-15 minut, w innych przypadkach jest to 20-25. Czyli caly trening powinien zamknac sie w czasie 20-25 minut lub 30-35 minut (oczywiscie nic sie nie stanie gdy pocwiczymy troche wiecej, ale za dlugi wysilek aerobowy moze doprowadzic do spalania miesni co chyba niejest porzadane ?).
Warto rowniez wspomniec jak sie dowiedziec jakie mamy tetno maksymalne. A wiec odejmijcie od 220 swój wiek. Czyli dla 20-sto latka maksymalne tętno wynosi 200, a przy treningu aerobowym powinien mięć tętno na poziomie 120-140 razy na minutę.
Aha jezeli nie masz jak sprawdzac swojego tetna mozesz rowniez robic to na czuja. Ogolnie gdy nie mozesz mowic bez zadyszki znaczy to ze cwiczysz zbyt intensywnie, a gdy szybkosc twojego oddychania nie zmienia sie wogle znaczy to, ze sie lenisz
A tu kilka cwiczen aerobowych:
- Bieganie.
- Szybkie chodzenie.
- Jazda na rowerze.
- Basen.
- Wchodzenie po schodach (może to i śmieszne, lecz prawdziwe).
- Nawet koszenie trawnika (około 345 kalorii na godzinę dla mężczyzny o wadze 80kg).
- Ćwiczenia na sprzęcie takim jak Steper, Orbitrek, Rower treningowy, Bierznia.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja waze 74kg przy 170cm! Chce dojsc do 80kg i spasc potem do 72kg.
Wydaje mi sie, ze Ty nie masz problemu ze zbyt duza waga ale z tym, ze masz tluszcz zamiast miesni. W takim razie zapomnij o l-karnitynie, diecie (mozesz nawet zrec cukierki) ale zacznij cos cwiczyc!!! Na poczatek proponuje silownie. Tylko taka z dobrym instruktorem, ktory powie Ci nie tylko, jak cwiczyc ale i co jesc. Pamietaj, zadnej diety tylko na silownie!!!
Mariusz
Napisano Ponad rok temu
A tu kilka cwiczen aerobowych:
- Bieganie.
- Szybkie chodzenie.
- Jazda na rowerze.
- Basen.
- Wchodzenie po schodach (może to i śmieszne, lecz prawdziwe).
- Nawet koszenie trawnika (około 345 kalorii na godzinę dla mężczyzny o wadze 80kg).
- Ćwiczenia na sprzęcie takim jak Steper, Orbitrek, Rower treningowy, Bierznia.
A skakanka może byc??
A co powiesz o L-karnitynie?? Działa??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aby zrzucic troche kilogramow to musisz przedewszystkim cwiczyc. Musisz lubic to co robisz. Czyli cwiczenia musza dawac ci przyjemnosc. Proponuje bieganie (nawet zima), basen i silownie (wsumie to jeszcze lepiej bylo by porobic cwiczenia ogolno rozwojowe). A co do sup;ementow to radze nic nie zazywac. poprostu cwiczyc i jeszzce raz cwiczyc.
Powodzenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Białko....
- Ponad rok temu
-
Kopnięcia z obciążeniem nóg - tak czy nie?
- Ponad rok temu
-
rozciąganie nóg
- Ponad rok temu
-
Jaki trening?
- Ponad rok temu
-
Blagam pomozcie...
- Ponad rok temu
-
Jakie suplementy dla 16 latka cwiczacego boks! ! !
- Ponad rok temu
-
broblemy ze stawami (kolana:(
- Ponad rok temu
-
Badania...
- Ponad rok temu
-
Stawy....
- Ponad rok temu
-
Wolne ciezary czy maszyny ?