Czy wypada...
Napisano Ponad rok temu
wcale sie nie nabija przyjdzcie na jakikolwiek wspolny trening ..albo przybijanie gwozdzi :twisted: :peace:Ja zwracam uwage kazdemu i zawsze!
Po to sietrenuje zeby byc najlepszym, nie po to
zeby jakies smieszne sprawy jak krutki staz powodowaly,
ze nie zwracamy uwagi na bledy partnera.
Nabijasz się - prawda? :twisted:
.
Napisano Ponad rok temu
heheheh, w takim razie taka postawa to czasami moze przyniesc niezwykle bolesne konskwencje :wink: Przewaznie doswiadczeni kolesie maja sposoby, zeby nastepnym razem technika wyszla bardzo dokladnie, co zwykle powoduje wzmozona wrazliwosc uke To taki sposob nauczania etykiety - powiedzialbym - fizycznywcale sie nie nabija
Napisano Ponad rok temu
bo stoii bokiem, wali cepy itd. Wiec mowie : "jak bijesz stan bardziej frontalnie" , pokazuje jak trzymac garde i inne takie.
Nie widze w nich nic zlego. A wam poprawianie kojazy sie z poprawianiem w czasie ukladow formalnych pewnie . To mnie nie interesuje nawet.
A Ty mafox sie nie odzywaj :-) I nie dziw, ze cie poprawialem bo wtedy to byla tragedia. Rekami zaslaniales barki, lakciami nie dochodziles do watroby. Jakby byl to sparing prawdziwy to widzialbym to slabo.
Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak. Walcze z kolega z sekcji. Jest 1,2,3 lub ktorys raz na sparingach
Dobra sam sie zorientowalem, ze nie o tym mialo byc.
A wiec: Jesli kolega popelnia blad to:
1.Dostaje w twarz, zebra, watrobe cios/kopniecia (box,tkd).
2. Zakladam balache, duszenie, trojkat (bjj).
Pozdrowki i szacuneczek
Niedziel
PS Sory za 2 ale poprzedni byl troche nie na temat, ogulnie o gadaniu, nie tylko o bardziej zaawansowanym.
Napisano Ponad rok temu
Paskuda Paskuda jak to byłaś Ciekawa kto zwróci uwagę na różowego króliczka?
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Drogi Szczepanie oczywiście,że guziki
Paskuda Paskuda jak to byłaś Ciekawa kto zwróci uwagę na różowego króliczka?
Pozdrawiam serdecznie
Rozowy kroliczek z guziczkami,moze sie roznie kojarzyc :wink: ,a jeszcze tutaj :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Dobra sam sie zorientowalem, ze nie o tym mialo byc.
A wiec: Jesli kolega popelnia blad to:
1.Dostaje w twarz, zebra, watrobe cios/kopniecia (box,tkd).
2. Zakladam balache, duszenie, trojkat (bjj).
1) ODWROTNA SYTUACJA!! Przychodzi koleś na 1szy trening i nagle zaczyna cie poprawiać!! O tym mowa.
Albo wchodzi Niedziel na thaia i zaczyna poprawiać trenera... :wink: 8O
To właśnie Ci tłumaczę - w thaiu np. może być całkiem inna garda- niż w TKD, boxie - i wtedy to TY byś robił źle, a wszyscy dookoła dobrze.
2) Stójka: nie ma 100% gardy. Zawsze da się kogoś trafić kombinacją technik! Na tym polega walka. A więc takie poprawianie... to sobie możesz darować. Przy oczywistych błędach racja - ale ogólniej to bez sensu.
Napisano Ponad rok temu
2) Stójka: nie ma 100% gardy. Zawsze da się kogoś trafić kombinacją technik! Na tym polega walka. A więc takie poprawianie... to sobie możesz darować. Przy oczywistych błędach racja - ale ogólniej to bez sensu.
Niech trzyma jak chce ale watroby i szczenki nie utwardzi
A co do poprawiania trenera, to raczej nie :?
Ale nie bede schodzil z topicu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak cie uklady formalne nie interesuja to co tu robisz na forum aikido? U nas nie ma sparringow.A wam poprawianie kojazy sie z poprawianiem w czasie ukladow formalnych pewnie . To mnie nie interesuje nawet.
Napisano Ponad rok temu
A jakieś guziki wymyślili koledzy
Napisano Ponad rok temu
ale przeciez ja nie mowie o sobie bo ja jestem lamaA Ty mafox sie nie odzywaj :-) I nie dziw, ze cie poprawialem bo wtedy to byla tragedia. Rekami zaslaniales barki, lakciami nie dochodziles do watroby. Jakby byl to sparing prawdziwy to widzialbym to slabo.
Pozdrawiam i szacuneczek
Niedziel
(nawet host mam taki )
przejezyczyl sie ...Niedziel napisał:
A wam poprawianie kojazy sie z poprawianiem w czasie ukladow formalnych pewnie . To mnie nie interesuje nawet.
Jak cie uklady formalne nie interesuja to co tu robisz na forum aikido? U nas nie ma sparringow.
Napisano Ponad rok temu
A poza tym wszelka krytyka jest konstruktywna!
Co?? 8O
W Twoim przypadku chyba... bo w życiu - nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Macie tematy niech was… :roll:
Mnie to śmiech bierze na takie pierdołki. A tak na marginesie to laik z boku może więcej czasem widzieć niż ludzie w temacie. I o zgrozo !!! może mieć racje. Kiedyś sprzątaczka oglądała trening Aikido i mówi do mnie – byłem wtedy ubrany i patrzyłem z boku, „Proszę pana ale oni tak udaj ze się bija”
Moja ulubiona rozrywką na stażach to wejść bez Hakamy… i wtedy to dopiero spotkacie się z uwagami i poprawkami – Polecam naprawdę zabawne, ale ostrzegam mogą wam powiedzieć ze źle robicie ukemi !
Zobaczymy co zobaczymy - Steven Seagal
Napisano Ponad rok temu
na forum tez bez hakamy wszedles?
(jak nam sie dyskretnie pochwalil ze ma spodnice...)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż z senseiem Philippem Orban
- Ponad rok temu
-
Wysocki w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Aikido W Gdyni
- Ponad rok temu