Benchmade model 46 - short review...
Napisano Ponad rok temu
W tym momencie egzamin i wszystko inne przestalo miec juz znaczenie, bo moj balisong marzen znalazl sie w moich rekach!
Jakie wraznia ? Rewelacyjne! Noz nie ma zadnych luzow, chodzi gladko i plynnie, niemal sie slizga i nie klekocze jak te chinskie podrobki. Raczki z tytanu sa lekkie, niepokojaco lekkie bo sprawiaja wrazenie kruchych, ale jak mowia na bladeforums to tylko pozory... poczekamy, zobaczymy
Ostrze prezentuje sie rewelacyjnie - idealny spear, z jednym falszywym, choc takie jego odbicie od nadgarstka pozostawia niezly slad.
Nowy spring latch (zaczep nasprezynie) jest rewelacyjny, wystarczy scisnac raczki a noz praktycznie sam sie otwiera.
Co ciekawe, wraz z nozem dostalem paczke z plastrami od New Graham z napisem `you`ll gone need them` hehe i hope so
Tyle `na goraco` jak uporam sie z zaliczeniem roku, postaram sie napisac cos wiekszego dla Pitera, a narazie ide sie pobawic moim nowym cacuszkiem
p.s. paczka byla w skrzynce pocztowej, na pudelku byl stempel `paczka doszla uszkodzona` i jakies podpisy, czy to znaczy, ze ominelo mnie clo ? Nie musze zalatwiac zadnych formalnosci ?
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo jest stempel z Warszawy, i ten feralny podpis "paczka uszkodzona" czy moge spokojnie udac kase przeznaczona na clo, bo celnicy z Wawy puscili moja paczke bez niego ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zaś chodzi o stwierdzone "uszkodzenie paczki" (pewnie szukali złota :? ), a nic nie zginęło - to jest to idealne rozwiązanie dla Ciebie.
Nawet gdyby ktoś przypomniał sobie o jakiś formalnościach powiesz przecież: " jak mam zapłacić cło skoro paczka została uszkodzona -mam na to kwity - i żadnego noża w niej nie było".
Tatoine
p.s.
gdyby jednak te plastry okazały sie niewystarczające, to zapraszam po Balisonga trainera
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję zakupu!
Jeśli zaś chodzi o stwierdzone "uszkodzenie paczki" (pewnie szukali złota ), a nic nie zginęło - to jest to idealne rozwiązanie dla Ciebie.
Nawet gdyby ktoś przypomniał sobie o jakiś formalnościach powiesz przecież: " jak mam zapłacić cło skoro paczka została uszkodzona -mam na to kwity - i żadnego noża w niej nie było".
Tatoine
Ee kwitow zadnych nie dostalem, tylko puste pudelko ze stemplem, ale sadze ze to miales na mysli
No i kamien spadl mi z serca, no to odkladam kase na nowy balisong, moze teraz model 47.. ?
Napisano Ponad rok temu
Zajebista kosa!! Faktycznie lać na egzaminy... zawsze jest kolejny termin :wink:
Napisz coś o wadze w porównaniu do Herbertza, którego sprzedałeś.
Na zdjęciu widać też oprócz springa również latch gate? Popraw mnie jeśli źle widzę. I jeszcze jedno są może jakieś przekłądki pomiędzy ostrzem a skrzydełkami?
Jeszcze raz gratuluję
Miłego machania
Napisano Ponad rok temu
Latch gate jest choc w sumie nie musi go byc, bo sprezyna trzyma mocno...A pomiedzy ostrzem a raczkai sa jakies podkladki, chyba z fosforobrazu, przez co bali ladnie sie slizga...
Co do machania to narazie ciezko sie przestawic z chinskiej tandety na to, chodzi zupelnie inaczej - lepiej, ale narazie nie ide na zywiol jak z poprzednim nozem, musze sie oswoic
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i nie uzywam ich narazie, trzymam na specjalne okazje (czytaj przeciecie arterii itp. )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wybor noza
- Ponad rok temu
-
Microholics Knife
- Ponad rok temu
-
10 Przykazań Kościoła Prawd Taktycznych.
- Ponad rok temu
-
Jakie opinie o nożach MOD?
- Ponad rok temu
-
Problem z wyborem noza
- Ponad rok temu
-
CS SRK czy Fallkniven A1?
Guest_budo_wysz_* - Ponad rok temu
-
Rękojeść ze skóry...