jeden na pięciu-dwóch zabitych
Napisano Ponad rok temu
Koles byl bodajze zlodziejem jezeli dobrze pamietam a bynajmniej byl notowany za kradzierze bynajmniej gdzies tak pisali ... Jezeli tak to mogli sie poklucic o kradziony towar o cene czy o cos innego i by sie zaczela bojka ...
Moze byc tez tak, ze zostal napadniety i sie bronil, ale moze tez byc tak, ze to on napadl tamtych ... Pijany czlowiek naprawde duzo rzeczy moze zrobic ...
Ktos sie pytal skad maja mercedesa ... A ja odpowiadam, ze albo z kradziezy itp .. albo od tego 40 letniego kolesia ktory mogl byc rownie dobrze wlascicielem wiekszej firmy ...
Nic nie jest wiadome i z samych faktow ktore do tego dostarczaja nam klamliwi reportezy ktorzy najpierw kogos obsmaruja na 5 stron a potem jak sie okaze ze jest neiwinny to odwolaja swoje slowa w sprostowaniu na 4 linijkiu pod nekrologami albo gdzies w innym super widocznym miejscu ... nie da sie ocenic kto byl winny ...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Bo oni przedstawią swoja wersję i to potrójnie. A on jest jeden i nie ma żadnych świadkó po jego stronie.
To ja ci coś zacytuję:
z Kodeksu postępowania karnego:
"Art. 424.
§ 1. Uzasadnienie powinno zawierać:
1) wskazanie, jakie fakty sąd uznał za udowodnione lub nie udowodnione, na
jakich w tej mierze oparł się dowodach i dlaczego nie uznał dowodów przeciwnych,"
I powiedz mi teraz jak uzasadnić tezę:
"5 młodych mężczyzn siedziało spokojnie w samochodzie i zostało zaatakowanych przez jednego mężczyznę"
Uzasadnij opierają się na doświadczeniu w walkach z wieloma przeciwnikami. Świadkowie to nie wszystko. :-)
Napisano Ponad rok temu
I powiedz mi teraz jak uzasadnić tezę:
"5 młodych mężczyzn siedziało spokojnie w samochodzie i zostało zaatakowanych przez jednego mężczyznę"
Uzasadnij opierają się na doświadczeniu w walkach z wieloma przeciwnikami. Świadkowie to nie wszystko. :-)
Faktycznie, jeśli trójka pozostałych przy życiu mężczyzn chciałaby pójść w swojej obronie albo wyjaśnieniach tą drogą, sędzia i prokurator powinni być i raczej będą sceptyczni.
Taką tezę rzeczywiście trudno uzasadnić nawet jeśli tych trzech gości zgodnie opowiedzą tą samą historyjkę
Trzech pozostałych przy życiu świadków powinno być - i będą chyba - przesłuchiwanych oddzielnie i należałoby sprawdzić , czy ich zeznania pokrywają się, to sporo wyjasniłoby , kto był agresorem, to świadczyłoby na korzyść pijaczka z nożem.
Problem wciąż do rozwiązania : czy użycie noża było konieczne ? czy rowerzysta wiedział co robi czy działał po wpływem alkoholu i czy uznać to za okoliczność łagodzącą albo mówiąc inaczej w pewnym stopniu usprawiedliwaijącą zabicie dwóch ludzi ?
Jak myslicie czy użycie noża po pijaku zaostrza czy raczej łagodzi ewentualny wymiar kary dla zabójcy ?
Niby należałoby stanąć po stronie rowerzysty, bo był sam, raczej się bronił, ale trzeba też pamiętać, że denaci mieli swoje rodziny, swoje takie a nie inne życie - może i byli gnidami, a może nie, któż to wie .
Pozdro, Lucek.
Napisano Ponad rok temu
Trzech pozostałych przy życiu świadków powinno być - i będą chyba - przesłuchiwanych oddzielnie i należałoby sprawdzić , czy ich zeznania pokrywają się, to sporo wyjasniłoby , kto był agresorem, to świadczyłoby na korzyść pijaczka z nożem.
Standardowe procedury - z piekła - a takich rzeczy nie wiesz :wink: :wink:
Problem wciąż do rozwiązania : czy użycie noża było konieczne ?
Cholera wie. Przydałoby się WIECEJ informacji. Takie gdybanie to niestety...
czy rowerzysta wiedział co robi czy działał po wpływem alkoholu i czy uznać to za okoliczność łagodzącą albo mówiąc inaczej w pewnym stopniu usprawiedliwaijącą zabicie dwóch ludzi ?
Jak myslicie czy użycie noża po pijaku zaostrza czy raczej łagodzi ewentualny wymiar kary dla zabójcy ?
Alkohol IMHO stanowi dodatkową okoliczność obciążającą (stern niech się wypowie).
Napisano Ponad rok temu
Alkohol IMHO stanowi dodatkową okoliczność obciążającą (stern niech się wypowie).
Taki mądry to ja nie jestem.
Gneralnie jest tak, że jak się ktoś upije i narozrabia to nie jest usprawiedliwieniem, że nie wiedział co robi, bo był pijany.
Ale jak to jest w praktyce to nie wiem.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co Wy "pier..." z tym dziadkiem? Facet mial 52 lata! Czasami trenuje z kilkoma takimi "dziadkami", w tym m.in. 60-letnim bylem bokserem, fakt, ze na turniej sie juz nie nadaja (nie ta regeneracja...), ale w pojedynczym boju, czy to na ringu, czy na ulicy jeszcze by "zjedli i wysrali" 95 proc. uzytkownikow naszego forum.
No cóż - racja - ktoś z rozpędu mu przypiął i do tego "pijaczek" to już w ogóle
Napisano Ponad rok temu
Ale dziakek mógł poprostu spisać się na straty i w akcie zemsty(jesli ich znał i cos mu wczesniej zrobili) rzucić sie na nich wiedząc że moze nei mieć szans....
Ile masz lat - co? 8O 8O 8O
Spisać na straty, zemsta w taki sposób? Kamikaze - boski wiatr? NIE.
Może oni chcieli go zpaytać o godzinę. Moze oni chcieli go skrzywdzić?
O godzinę - na pewno. Słyszałeś o takim wypadku??? Ad2 - już prędzej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ile masz lat - co?
Spisać na straty, zemsta w taki sposób? Kamikaze - boski wiatr? NIE.
O godzinę - na pewno. Słyszałeś o takim wypadku??? Ad2 - już prędzej.
Jęsli chodzi o Ad1 to była raczej abusrdalna myśl. Masz rację. Ale to że ty albo ja się z czymś takim nie spotkałeś nie znaczy że się nie zdażyło.
W grudniu kończę 18.
Napisano Ponad rok temu
Ale to że ty albo ja się z czymś takim nie spotkałeś nie znaczy że się nie zdażyło.
Heh - chciałbym zobaczyć taki artykuł: 2 zabitych, bo zapytali człowieka o godzinę. To nawet boję się pomyśleć co by było jakby go wnerwili!!!!
W grudniu kończę 18.
OK - to akurat było half-serio :wink:
"Cronos: To już tylko wpływ zachodnich "superprodukcji"
Mozliwe
Napisano Ponad rok temu
Heh - chciałbym zobaczyć taki artykuł: 2 zabitych, bo zapytali człowieka o godzinę. To nawet boję się pomyśleć co by było jakby go wnerwili!!!!
Eh... nieważne. Nie oto mi chodziło.
Napisano Ponad rok temu
mercedes, którym poruszali się poszkodowani miał zegar, jednakże był to zegar słoneczny (i nie w tym rzecz, że słońca nie było). Ów zegar był zamontowany na dachu samochodu, jeden z napadniętych chciał wyjść by zobaczyc która godzina i nie chcąco uderzył przejejżdżającego rowerzyste.
Na skutek tego niefortunnego zbiegu okoloicznośc dziadek wk**** i za*** grupce z merca
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawołuje się do popełniania samobójstwa w przypadku zostania ofiarą napaści, co ukróci nawał pracy w sądach.
No i miejcie odrobine kultury jak juz zginiecie to nie leżcie k... na samym środku.
A na serio to niektórzy przestańcie siać sierote, co to ma byc komiksy Marvela?
Starszy facet dla zdrowotności (może miał niskie ciśnienie?) atakuje 5
facetów??
Co to jest Dare Devil ??
Tych 3 to niepotrzebnie pozostawił.
Nie wiem jakoś bardziej ufam renciście niz 5 panom w mercedesie.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie
- Ponad rok temu
-
Jak byscie sie zachowali ??
- Ponad rok temu
-
311boyz
- Ponad rok temu
-
Nowy Bieżanów: nocny napad dresiarzy
- Ponad rok temu
-
Nie ma litości
- Ponad rok temu
-
Co da mi szybciej nauczy mnie podstaw samoobrony?
- Ponad rok temu
-
Nóź na ulicy jako efekt psychologiczny
- Ponad rok temu
-
pobicie...
- Ponad rok temu
-
Lodz - zabojstwo pod czujnym okiem niesprawnej kamery
- Ponad rok temu