jeden na pięciu-dwóch zabitych
Napisano Ponad rok temu
w gdyni facet lat ok.50 został prawdopodobnie napadniety przez 5 klientów z mercedesa.prawdopodobnie broniąc sie wyciagnął nóż i dwóch zabił.
ciekawe jak to sie dalej potoczy..
na rzie media wrzeszczą o sprawcy podwójnego zabójstwa.
a dla mnie mimo że gośc jest kryminalistą to w sumie bohater.
Napisano Ponad rok temu
Ja uslyszalem o tym w Teleexpresie, tam tez mowili o tym 50 latku jak o mordercy, ktory zaatakowal tych 5 z Merca.
Ach ci dziennikarze... Szkoda gadac
Napisano Ponad rok temu
kiedys byla taka akcja ze zlodziej wpadl do domu jakiegos kolesia dzieci byly w pokoju do ktorego przez taras przez drzwi balkonowe wpadl zlodziej dzieci w krzyk ojciec dzieci przyszedl z jakims mysliwskim gunek strzelil kolesia bodajze w reke nie zabil (zlodizej mial spory noz w reku) i kolo zostal skazany za to ze postrzelil zlodzieja w reke (czy noge nie pamietam dokladnie) boze co za zjebane prawo mamy w naszym kraju
Napisano Ponad rok temu
No zobaczymy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie podobami sie oskarzenie bo jest wyssana z palca.
Napisano Ponad rok temu
Szlag mnie trafia, gdy slysze takie rzeczy! Normalny człowiek NIE MA PRAWA sie obronic?!?! :nie:
Jak by mnie napadło pieciu kolesi i nie mial bym dokad uciec, to nie reczyl bym za swoje opanowanie...
Przeciez to jest nasze pierwotne prawo i OBOWIAZEK bronic swojego zycia!
Czy mam w takiej sytuacji polozyc sie na ulicy i czekac, az ze mna skoncza, bo przeciez samoobrona jest BESTWIALSTWEM??!!
Eee, szkoda słow...
Napisano Ponad rok temu
.
A jeśli chdzi o reporterów to dla nich nie liczy czy się coś jest prawdą lub kłamstwem, lecz to co brzmi szokująco i przyciąga uwagę. To jest ich zadanie wywołać w ludzich emocje...
Napisano Ponad rok temu
To jest przykre ale tak jest. I do tego trzeba sięstosować, to jest prawo
.
A jeśli chdzi o reporterów to dla nich nie liczy czy się coś jest prawdą lub kłamstwem, lecz to co brzmi szokująco i przyciąga uwagę. To jest ich zadanie wywołać w ludzich emocje...
Mam kumpla na prawie i troche mi tłumaczył o takich sprawach.
Prawo nie jest dokładne, ale to nie za sprawa prawa facet ma problemy. Teoretycznie prawo jest po jego stronie. Lecz interpretacja faktów nalezy do prokuratora, mediów itp. Przekroczenie obrony koniecznej jest bardzo niescisłym terminem. Owszem dziadek bronil sie nozem (a za rozbój z uzyciem niebezpiecznego narzedzia grozi 5-15 lat), ale pieciu rosłych chłopów wg. mnie jest niebezpieczniejsza, zwłaszcza po zazyciu alkoholu.
W zasadzie wszystko zalezy od presji opini publicznej, która to kreuje i interpretuje fakty wedle własnego sumienia.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli gościu na rowerku bronił się przed drecholami, którzy chcieli go zlinczować to nie ma sprawy. A jeśli tamci wysiedli i poprosili go o fajka albo ogień a pijany rowerzysta źle zinterpretował ich intencje i posiekał dwóch spokojnych klientów a resztę zmusił do ucieczki to ...
A jeśli to , a jeśli tamto czy siamto - po prostu za mało wiemy, żeby wydawać choć trochę sprawiedliwe opinie - wygląda jednak na to, że rowerzysta chciał tylko się obronić. A czy przekroczył prawo obrony koniecznej - tu wszystko zależy od zeznań świadków czyli tak naprawdę tych trzech klientów z merca i od interpretacji wydarzeń przez sędziego.
A tak naprawdę to diabli wiedzą o co poszło ...
Pozdrawiam , Lucek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśl ici 3 kolesie będą zeznawać to facet ma juz czape i to pewnie dożywocie.
Co ma???
Czapa = kara śmierci Nie ma tego w przepisach.
"Kara śmierci to często jedyne wyjście. Wszak polskie więzienia są do niczego. Udowodniła to pewna kobieta (obecnie posłanka Samoobrony), która sfałszowała przepustkę do więzienia, by spotkać się ze swym synem, osadzonym tam za jakieś rozboje czy coś takiego. Gdyby facet dostał czapę, mama nie musiałaby nikogo oszukiwać. "
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ale przyznasz, że musiałby być bardzo mocno pijany. I chyba jeszcze wariat. Ale tacy też się zdarzająA jeśli tamci wysiedli i poprosili go o fajka albo ogień a pijany rowerzysta źle zinterpretował ich intencje i posiekał dwóch spokojnych klientów a resztę zmusił do ucieczki to ...
Napisano Ponad rok temu
Możesz uzasadnić, bo nie rozumiem.
Napisano Ponad rok temu
Ale przyznasz, że musiałby być bardzo mocno pijany. I chyba jeszcze wariat. Ale tacy też się zdarzająA jeśli tamci wysiedli i poprosili go o fajka albo ogień a pijany rowerzysta źle zinterpretował ich intencje i posiekał dwóch spokojnych klientów a resztę zmusił do ucieczki to ...
Przyznam, przyznam.
To co powiedziałem w poprzedniej wypowiedzi traktuj jako wypowiedź w trybie przypuszczającym.
Co ja albo ktokolwiek może pewnego powiedzieć o tej sprawie nie zapoznawszy się uprzednio z materiałem dowodowym, z przesłuchaniami świadków, z opinią biegłych, z życiorysem przesłuchiwanych, z okolicznościami sprawy i tym wszystkim co stanowi treść pracy wymiaru sprawiedliwości ?
Biorąc pod uwagę to , jak sprawa została podana w tym linku, jestem po stronie pijanego rowerzysty, bo to on raczej musiał się bronić przez pięcioma - to warto podkreślić - aż pięcioma napastnikami.
Ale nie wykluczam innych mozliwości - i tak powinni zachowywać się rasowi prawnicy. Najpierw badać, a potem ferować wyrokami.
Napisano Ponad rok temu
Możesz uzasadnić, bo nie rozumiem.
Bo oni przedstawią swoja wersję i to potrujnie. A on jest jeden i nie ma żadnych świadkó po jego stronie.
Dlatego neistety Combat chyba dobrze powiedział...Dziadek nie pwoinien zostawić żadnych świadków...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zarżnął też wszystkich chociaż mu dobrze szło, tylko uciekł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie
- Ponad rok temu
-
Jak byscie sie zachowali ??
- Ponad rok temu
-
311boyz
- Ponad rok temu
-
Nowy Bieżanów: nocny napad dresiarzy
- Ponad rok temu
-
Nie ma litości
- Ponad rok temu
-
Co da mi szybciej nauczy mnie podstaw samoobrony?
- Ponad rok temu
-
Nóź na ulicy jako efekt psychologiczny
- Ponad rok temu
-
pobicie...
- Ponad rok temu
-
Lodz - zabojstwo pod czujnym okiem niesprawnej kamery
- Ponad rok temu