jeden na pięciu-dwóch zabitych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW: pisałem pracę dyplomową na temat "Ochrona prywatności w sieci Internet" - jakby ktoś przeczytał i zaczął stosować to raczej nigdy go nie wsadzą... (a może być gangsterem, handlarzem dragów, mordercą i pedofilem
![]()
- wiem że to niedobrze - ale każdy kij ma dwa końce).
khem,
a wziąłeś pod uwagę: stosowane przez delikwenta słownictwo, zainteresowania, obecność w pewnych "miejscach" w sieci, udział w dyskusjach o okreśłonej tematyce itd. itd. - innymi słowy to cosię składa na profil psychologiczny. :-)
anonimowość w sieci nie istnieje - imho. Oczywiście jest możliwe zatarcie tożsamości przy jednym czy kilku wyskokach, ale na dłuższa metę - nie da się.
pozdro.
ja
ps. wybaczcie OT
Napisano Ponad rok temu
Zmienilbym sobie IP.

Troche OT, ale ciekawe jak, h4xx0rze... jesli modemy albo cos, to zawsze mozna zbanowac host miasta... Ciekawe, nie?

Napisano Ponad rok temu
a wziąłeś pod uwagę: stosowane przez delikwenta słownictwo, zainteresowania, obecność w pewnych "miejscach" w sieci, udział w dyskusjach o okreśłonej tematyce itd. itd. - innymi słowy to cosię składa na profil psychologiczny. :-)
anonimowość w sieci nie istnieje - imho. Oczywiście jest możliwe zatarcie tożsamości przy jednym czy kilku wyskokach, ale na dłuższa metę - nie da się.
Da się.
1) A jak skojarzyć osobę w sieci z osobą rzeczywistą? Nie udowodnią Ci że ktoś się nie podszywa, że to właśnie Ty byłeś - prawda? To nie zadziała ani w sądzie ani nigdzie...
2) Określone miejsca w sieci: szyfrowanie, moderacja, fora zamknięte - serwer na drugim końcu świata, admin nieznany.
3) Dyskusje - i co z tego?? Chyba, że wykażesz się naprawdę specjalistyczyną wiedzą? (albo zaczniej po debilsku chwalić dokonaniami). A pozy tym patrz punkt #1!
4) Zależy jakie "wyskoki".
5) Pracując w necie i się odkrywając świadomie rezygnujesz z prywatności dyskutując na forum, robiąc strony WWW - podpisując się w nich, używając pewnych adresów e-mailowych, głosząc rzadkie poglądy, wchodząc na serwery zastrzeżone / zahasłowane z niepewnym adminem , podpisując się cyfrowo etc. Tak - uwzględniłem tą kwestię...
A więc jakbym był gangsterem czy handlarzem dragów - to bym tu raczej nie pisał o dragach

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja slyszalem ze w stanach to przestepcow sieciowych lapie sie tak ze w knajpach w ktorych sie zbiera cyberswiatek instaluje sie podsluchy, chlopakom sie podstawia jakies super laski, laski ich upijaja, chlopaki sie sami wygaduja i tyle. poza tym sa jeszcze metody operacyjne w stylu obserwacja, podsluch itp? jak chlopaka wytypuja to przeciez go nie zwina bez dowodow tylko spokojnie czekaja.
Czyli jak najbardziej tradycyjne metody :wink:

hakerzy tez czesto gesto laduja w pierdlu chyba, prawda?
I to Ty wspomniałeś o obrazie inteligencji czytelnika, jak się podkrśla coś w tekście

Hacking to zupełnie inna sprawa!!! Zostają:
a) ślady na serwerze

c) hackerzy się chwalą etc.
Natomiast w przypadkach o których pisałem - można być w pełni anonimowym!
Napisano Ponad rok temu
Hacking to zupełnie inna sprawa!!! Zostają:
a) ślady na serwerześlady u providera (logi)
c) hackerzy się chwalą etc.
to ja się obrażę i napiszę, że hackerzy nie robią tego co mówisz,
bo haker to jak mistrz SW - doskonali jedynie swój kunszt. :-) .
A to oczym piszesz robiąscript kiddies = małolaty co umieją parę słów w wyszukiwarkę wklepać, a później "zapisz jako" zrobić.
A jeśli ktoś jest nieco lepszy to dwa pierwsze nie zostają. (Polecam łaskawej uwadze dokument "Hov to cover your tracks", nieco stary, ale wiecznie żywy :-) .
Punkt 3 jest oczywiście wiecznie aktualny, bo te małolaty, niezależnie od poziomu chwalą się na potęgę - czym:
1. rozbawiają wszystkich myślących
2. Znakomicie ułatwiają pracę naszym organom ścigania.
pozdrowienia
ja
ps. Combat zamierzam Cię pozwać o odszkodowanie.
Przeczytałem to o słoniu raz jeszcze i wybuchnąłem takim śmiechem, że szefgowa zaczęła podejrzliwie na mnie spoglądac.
Jak mnie wyśle na badania psychatryczne a potem zwolni - oczekuj mojego pozwu. :-)
Napisano Ponad rok temu
to ja się obrażę i napiszę, że hackerzy nie robią tego co mówisz,bo haker to jak mistrz SW - doskonali jedynie swój kunszt. :-) .
No teoretycznie (i pięknie w micie) tak

A jeśli ktoś jest nieco lepszy to dwa pierwsze nie zostają. (Polecam łaskawej uwadze dokument "Hov to cover your tracks", nieco stary, ale wiecznie żywy :-)
Hmm - Mitnicka - złapali i wielu innych też.
ps. Combat zamierzam Cię pozwać o odszkodowanie.
Przeczytałem to o słoniu raz jeszcze i wybuchnąłem takim śmiechem, że szefgowa zaczęła podejrzliwie na mnie spoglądac.
Jak mnie wyśle na badania psychatryczne a potem zwolni - oczekuj mojego pozwu. :-)
Hehe - odszkodowanie - pieniądze prześlę faxem!
A jak się szefowa podejrzliwie patrzy: to jej powiedz "śmieję się z oferty konkurencji", "śmieję się z projektu nowej kampanii reklamowej konkurencji", "śmieję się z porażki konkurencji w stosowaniu e-mail technology messagingu".
Napisano Ponad rok temu
A jak się szefowa podejrzliwie patrzy: to jej powiedz "śmieję się z oferty konkurencji", "śmieję się z projektu nowej kampanii reklamowej konkurencji", "śmieję się z porażki konkurencji w stosowaniu e-mail technology messagingu".

Napisano Ponad rok temu
i masz racje . zanim sie zaczniesz sprzeczac to poucz sie troszke ortografiii

Popatrz jakie bledy popelniles w tej dwuzdaniowej wypowiedzi:
1. Pierwsze zdanie powinno zaczac sie od duzej litery.
2. Drugie tez.
3. "Ortografii" pisze sie przez dwa "i" na koncu, a nie trzy.
4. Drugie zdanie powinno byc zakonczone kropka.
Napisano Ponad rok temu
Do kogo to ? Bo ja nie obsmarowuje policjii.Gdyby nie policja to malo osob nawet w dzien wychodziloby z domu.
Kto szukalby gwalcicieli?
To jak jechac kanarowi. A wez ty sie zastanow.
Niekoniecznie. Zreszta wiesz ile jest adresow IP ? A ponadto teraz pracuja nad jakims nowym IP, ktorych ma byc znaaaaaaaacznie wiecej (bo ponoc te obecne juz sie koncza).Jakbys zalozyl jeszcze raz to i tak by cie za jakis czas wyp... za obrazanie innych, a po co?

PS.:Ja wiem jak go rozwinac :
Chce Wylizac Dupe C i C - nie wiem co to/kto jest "CiC".
:twisted:
Czyli C i C chce komus wylizac dupe. No coz, mozna to tez i tak rozwinac.
Napisano Ponad rok temu
Troche OT, ale ciekawe jak, h4xx0rze... jesli modemy albo cos, to zawsze mozna zbanowac host miasta... Ciekawe, nie?
W skrajnym przypadku mozna serwer z budo calkowicie odciac od sieci.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
I jak tu pomagac ludziom :/
- Ponad rok temu
-
Skuteczność MMA w samoobronie
- Ponad rok temu
-
Jak byscie sie zachowali ??
- Ponad rok temu
-
311boyz
- Ponad rok temu
-
Nowy Bieżanów: nocny napad dresiarzy
- Ponad rok temu
-
Nie ma litości
- Ponad rok temu
-
Co da mi szybciej nauczy mnie podstaw samoobrony?
- Ponad rok temu
-
Nóź na ulicy jako efekt psychologiczny
- Ponad rok temu
-
pobicie...
- Ponad rok temu
-
Lodz - zabojstwo pod czujnym okiem niesprawnej kamery
- Ponad rok temu