One po prosut są prymitywne jak krokodyle - reagują a nie myślą
..hmm... nieźle ...to dość PRZEYŚLANE porównanie :wink:
Nie jestem psychologiem i nie będę bronił swojej tezy do upadłego...ale...zdecydowanie twierdzę, że WSZYSTKIE kobiety jakie mnie otaczają (no może z wyjątkiem Jolki z pod 7 :wink: ) są mądrzejsze od krokodyli 8O
Cholera a nie widzisz co napisałem dalej? : chodzi mi o takie sytuacje a nie ogół - to jest akurat zaleta
..z tego co pamiętam z historii ludzi to RACZEJ faceci polowali, walczyli: byli wojownikami, myśliwymi i OBROŃCAMI, rycerzami, zołnierzami ect.
Tu masz rację, ale dlatego powiedziałem z czym to się wiążę - nie z polowaniem czy wojną ale z obroną potomstwa. Niedźwiedzica będzie bardziej agresywna i zdecydowana (broniąc małych) w ataku niż zraniony i mocno podkurwiony pan misiu.
jak jest w przypadku krokodyli nie wiem ..może istotnie, panie tam wojują a chłopy piorą pieluchy 8O ...powiem szczerze: nie znam się ...może Gucwiński czy cuś...
Przykład krokodyli podałem jako tych najbardziej prymitywnych zwierzą
I JESZCZE RAZ MÓWIE : ONE NIE MYŚLĄ TYLKO REAGUJĄ (PRZEZ CAŁE ŻYCIE) A KOBIETY NIE MYŚLĄ TYLKO REAGUJĄ (W SYTUACJACH ZAGROŻENIA)Natomist żadna ze znanych mi pań nie szwęda się po nocami po dzielnicach uznanych za niebezpieczne mając poczucie, że poluje na zdobycz bądź jedynie po to żeby się sprawdzić w walce by zspokoić swoje instynkty
A co to ma do teamtu? Ja założyłem swój post, żeby ci wykazać, że
kobiety są BARDZIEJ ZDECYDOWANE* od facetów w takich sytuacjach, a ty odczytałeś go, jakbym mówił : wiesz shakal - kobiety to są dopiero fajterzy, one mają to w genach i lubią się napieprzać... Ja nie mówie o walce tylko o reakcji. Jak chcesz to kliknij na przypadkowo wybrany topic z forum ULICA. Przeczytaj i zobaczysz, że tam zawsze temat jest jeden: jak nie dostac po mordzie, a jak się już dostanie to co robić? I tam ludzie znacznie mądrzęjsi i bardziej doświaczeni mówią o 2 podstawowych rzeczach: ZDECYDOWANIE I AGRESJA
..chodź z drugiej stony jak sobie przypomnę reakcje mojej żony
np. w przychodni dziecięcej gdy córa była chora i okazało się, że pediatra już nie przyjmuje....muszę się zgodzić - była w stanie zabić
No widzisz? A czemu się tak wnerwiła? Bo poszło o dziecko. Od tego się zaczyna.
Ale sądzę, że "obona młodych" determinowana instynktem macierzyńskim a "fałszywe poczucie bezpieczeństwa" powodowane posiadaniem noża (a o to tu chodziło - przyp.aut. :wink: ) to jednak dwie różne sprawy.
A czy ja mówie, że to to samo? Poprzedni topic założyłem pod wpływem twoich słów: Kobieta nie ma atawistycznych odruchów walki, A ja ci próbóje wykazać, że ma i to właśnie pochodzące jeszcze zanim Noe stapał po ziemi
Zawsze jak wkracza AT i w śród bandytów są kobiety to są one zabijane na początku
...bosze, to strrraszne ...może oni nie lubią kobiet 8O ...to ewidentny przykład męskiego szowinizmu
Nie wiem oczywiście jakie dane miał specnaz przy podejmowaniu takiej decyzji i podejrzewam, że te jakimi ty dysponujesz to tylko spekulacje
To nie spekulacje - mówiłem, że się troszkę na tym znam, więc wziąłem udział w tej dyskusji.
* tylko nie myślcie, że jestem jakimś pieprzonym feministą
Ogólnie kobiety uważam za niższe od mężczyzn (nie chodzi tylko o wzrost
), ale niestety fakty mówią za siebie. W tym jednym są lepsze od nas, ale cała reszta... (bez urazy dla kobiet)