Mycie jaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A sery są różne. Ja np. bardzo lubię Staropolski i Morski... Ale to też zależy... Nie znoszę serów miękkich, takich których ukroic nie można. Bleeeeeeeee... Jak ser - to tylko twardy. Bo ser twardy musi być a nie mientki
Napisano Ponad rok temu
Czym nacinac kieubase.
Miekki sie do niczego nie nadaje :wink: .
Ja tez wole jak jest twardy.
Jesli ser jest miekki to nalezy wsadzic go do zamrazarkina 2 dni, puzniej kroic tasakiem, lub siekierka.
Napisano Ponad rok temu
A jak dania z jajek to omlet. A jak omlet to na slodko. A jak na slodko to z bita smietana. A jak z bita smietana to z truskawkami albo bananami. W ostatecznosci z drzemem.
Bierzesz 2 jajka, oddzielasz zoltka od bialek. Ubijasz bialko. Dodajesz 3 duze lyzki plaskie maki, zoltka i odrobine proszku do pieczenia. Ubijasz to dalej mikserem najlepsiej. Wylewasz na rozgrzna patelnie i tu sie okazuje co za kucharz robi omlet, bo sztuka jest go nie zlamac na poczatku jak sie go bedzie pierwszy raz przewracalo. Po zrobieniu omleta kladzie sie na niego gruba warstwe bitej smietany (chyba kazdy wie jak sie robi? ;]) i pokrojonych owocow tudziez drzemu i sie je. Lubie takie cos i strasznie sycace jest. mowa
Napisano Ponad rok temu
Parowki RULEZ!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :2gunfire:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A z omletem to sciema bo zoltka uciera sie z cukrem, potem dodaje maki. Bialka ubija z malym dodatkiem soli ( zeby byla sztywna ). Potem sie miesza i na rozgrzane maslo ( tylko lamy robia na margarynie ) "I tu wychodzi..." Ja najbardziej lubie omlety zlamane w pol podczas pierwszego przewracania :wink: .
Bita smietana jest spox, ale trzeba dac jeszcze polewy z truskawki
i oczywiscie przybrac wszystko jagodami, najlepiej amerykanskimi.
Napisano Ponad rok temu
najpierw szczoteczka druciana, potem pilniczek i na koniec polerka bawelniana chusteczka.
Nie pisze dluzej o jajkach bo ide na trening.
Napisano Ponad rok temu
A swoja droga bardzo popularny temat ostatnimi czasy Brawo Saku
Napisano Ponad rok temu
tak teraz kazdy dba o jaja :-)A swoja droga bardzo popularny temat ostatnimi czasy Brawo Saku
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze mu olaca za to ze jaj nie myje.
Rolniku nie myj jajek, bedziesz mial zycie jak z bajek :-)
Napisano Ponad rok temu
rolniku nie myj jaj ...
powiedzcie to zonom rolników
Napisano Ponad rok temu
Ja czuje pewien niedosyt z powodu marginalizacji problemu naszych jaj w czasie nagocjacji
Napisano Ponad rok temu
pogo24 : ja mam specjalny zestaw:
najpierw szczoteczka druciana, potem pilniczek i na koniec polerka bawelniana chusteczka.
Uuuuuu... To bardzo drastyczne... i chyba bolesne dla jaj... Zwłaszcza ta szczoteczka druciana i pilniczek... Niedziel, Ty te jaja masz chyba ze stali!!! Swoją drogą ciekawe gdzie takie można dostać I gdzie takie kury chodują co takie twarde jaja znoszą :wink:
Napisano Ponad rok temu
Lu.dzie tak oddani sprawie higieny jaj sa zdolni do niewyobrazalnych poswiecen zeby osiadnac swoj cel :-)
A z kad ta kura to nie wiem musze mamy zapytac
Dobrze ze wrocila expertka bo juz temat upadal, ale odrazu widac ze jej prawdziwa pasja sa jaja!!!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No, teraz to mnie po prostu zaintrygowałeś To ciekawe co jeszcze...Jak ze stali mam nie tylko jaja
Lu.dzie tak oddani sprawie higieny jaj sa zdolni do niewyobrazalnych poswiecen zeby osiadnac swoj cel
No tak, ale jednak ta druciana szczoteczka do mnie nie przemawia Wydaje mi się to niehumanitarne, żeby tak jaja zamęczać :twisted: Toż to nieludzkie!!! Dobry sposób na mycie jaj podał Rabi:
To rozumiem!!! Jaja są delikatne i tak samo delikatnie należy się z nimi obchodzić. Bo mogą sie stłuc... A wtedy to tragedia...Jajka powinno sie myc delikatnie, reka, swoja tudziez czyjas, ruchem zamaszysto-posowistym. DBAJ O JAJA
Napisano Ponad rok temu
No, teraz to mnie po prostu zaintrygowałeś To ciekawe co jeszcze...Jak ze stali mam nie tylko jaja
Taka expertka od jajek a nie wie .
No tak, ale jednak ta druciana szczoteczka do mnie nie przemawia Wydaje mi się to niehumanitarne, żeby tak jaja zamęczać :twisted: Toż to nieludzkie!!!
:twisted:
To rozumiem!!! Jaja są delikatne i tak samo delikatnie należy się z nimi obchodzić. Bo mogą sie stłuc... A wtedy to tragedia...
Jajka sa delikatne, jednak majac pewna wprawe nabyta podczas codziennego kontaktu z nimi moge zrezygnowac nieznacznie z delikarnosci na rzecz dokladnosci w czyszczeniu.
Mam juz wprawe po prostu, a pilniczek jest tylko do zgrubien na skorupce.
Poza tym jajka nie znosza kompromisu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kontuzja barku.
- Ponad rok temu
-
Siłownia i sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Brzuszki
- Ponad rok temu
-
Dieta cud ;D
- Ponad rok temu
-
TEST SPRAWNOŚCIOWY DO SG
- Ponad rok temu
-
jezeli brak wam sportowych sukcesow Polakow latem...
- Ponad rok temu
-
to podchodzi pod mase czy sile ??
- Ponad rok temu
-
Kreatyna lepsza przy...
- Ponad rok temu
-
szpagat
- Ponad rok temu
-
Powrót po kontuzji