 
    
					
					 
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wreszcia jakas expertka w dziale jajek? poklon
Chodujesz moze kury? :wink:
Co takiego pociagajacego jestw tych " zwyklych " jajach :? , czy one sie nie znudza, czy nie powinno sie ich dodatkowo ozdabiac, przed konsumpcja?
A co do mycia jajek, to warstwa brudu izoluje i nie dopuszcza do powierzchni jajek nowych bakrerii!!
Brudne jaja to higieniczne jaja
 W chwili obecnej w jaja zaopatruje się w sklepach
   W chwili obecnej w jaja zaopatruje się w sklepach   Myślę, że tam już dbaja o to, żeby były czyste i bez bakteriów
  Myślę, że tam już dbaja o to, żeby były czyste i bez bakteriów  A co do warstwy brudu na skorupce - to jednak proponuję go spłukać przed użyciem, bo rozbijając jajko - np. do jajecznicy, ciasta, itp. to może Ci się coś odczepić od skorupki i wpaść do wyżej wymienionego pokarmu. A chyba nie chciałbyś mieć jajecznicy z dodatkami... których sam nie wybrałeś... :wink:
  A co do warstwy brudu na skorupce - to jednak proponuję go spłukać przed użyciem, bo rozbijając jajko - np. do jajecznicy, ciasta, itp. to może Ci się coś odczepić od skorupki i wpaść do wyżej wymienionego pokarmu. A chyba nie chciałbyś mieć jajecznicy z dodatkami... których sam nie wybrałeś... :wink:   Żadne ozdoby i kolory nie dodadzą im większego uroku
  Żadne ozdoby i kolory nie dodadzą im większego uroku  A w dodatku takie ozdabianie może być tragiczne w skutkach, bo np. jesli komuś przyjdzie ochota na wystruganie wzorków na jajkach, to może się to okazać dla nich bardzo bolesne
  A w dodatku takie ozdabianie może być tragiczne w skutkach, bo np. jesli komuś przyjdzie ochota na wystruganie wzorków na jajkach, to może się to okazać dla nich bardzo bolesne  
					
					Napisano Ponad rok temu
Biedactwo, moze napisz do nich list i powiedz jak tesknisz :wink:Kur nie choduję, ale ciotki mają i na wakacjach miewałam z nimi do czynienia od najmłodszych lat - niestety ostatnio straciłam z nimi kontakt
A co do warstwy brudu na skorupce - to jednak proponuję go spłukać przed użyciem, bo rozbijając jajko - np. do jajecznicy, ciasta, itp. to może Ci się coś odczepić od skorupki i wpaść do wyżej wymienionego pokarmu. A chyba nie chciałbyś mieć jajecznicy z dodatkami... których sam nie wybrałeś... :wink:
A jeśli chodzi o drugie pytanie, to odpowiem tak - jaja zwykłe są pociagające same w sobie. Taka już ich natura
Żadne ozdoby i kolory nie dodadzą im większego uroku
A w dodatku takie ozdabianie może być tragiczne w skutkach, bo np. jesli komuś przyjdzie ochota na wystruganie wzorków na jajkach, to może się to okazać dla nich bardzo bolesne
 
   
   
					
					Napisano Ponad rok temu
 
   :
  : polecam
  polecam  
					
					Napisano Ponad rok temu
 
   
					
					Napisano Ponad rok temu
Wzory na jajkach mozna strugac tylko jak sa debowe.
 Powiem Ci jak się to robi... Najpierw gotujesz jajka w wywarze np. ze skórek cebuli. Jajka nabierają w nim ciemnobrązowego koloru. Nastepnie bierzesz cieniutkie dłutko, lub coś innego, byleby ostre było i zaczynasz wydrapywać na nich wzorek
  Powiem Ci jak się to robi... Najpierw gotujesz jajka w wywarze np. ze skórek cebuli. Jajka nabierają w nim ciemnobrązowego koloru. Nastepnie bierzesz cieniutkie dłutko, lub coś innego, byleby ostre było i zaczynasz wydrapywać na nich wzorek  Tu już dowolność wyboru i kompozycji
  Tu już dowolność wyboru i kompozycji  Tak więc gotowanie i drapanie - chyba nie jest to najprzyjemniejsze :twisted:
  Tak więc gotowanie i drapanie - chyba nie jest to najprzyjemniejsze :twisted:  Co bylo pierwsze: jajo czy kura ?
 Wstyd sie przyznać, ale nie wiem
  Wstyd sie przyznać, ale nie wiem  
					
					Napisano Ponad rok temu
 
   
  Napisano Ponad rok temu
 Wtedy salmonellę sie powinno wyeliminować na amen...
  Wtedy salmonellę sie powinno wyeliminować na amen...  
					
					Napisano Ponad rok temu
 
   
					
					Napisano Ponad rok temu
 
    
   Będą wtedy zielone
  Będą wtedy zielone  Ale zielony kojarzy mi się z czymś nieświerzym, więc nie polecam tego koloru
  Ale zielony kojarzy mi się z czymś nieświerzym, więc nie polecam tego koloru  [/quote]
  [/quote]
					
					Napisano Ponad rok temu
 
  Napisano Ponad rok temu
 
					
					Napisano Ponad rok temu
Zrobie sobie na twardo wg. przepisu saku i wszamam je potem z majonezem, albo ketchupem.
Napisano Ponad rok temu
 z ta  mazia.
   z ta  mazia. Napisano Ponad rok temu
 I odpowiedzą na wszystkie nurtujące Cię pytania.
  I odpowiedzą na wszystkie nurtujące Cię pytania. 
					
					Napisano Ponad rok temu
 
					
					Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu
 
- Ponad rok temu