Z tego co ja wiem to przeciętna zdawania na 1 dan w kyokushin sięga nawet do 12-15 lat
Co ma do rzeczy weryfikacja pasków judo do karate ?
Czyli na stopnie KYU nie zdawał a 1 dan po 2 latach - zdolny czy układy ?

Napisano Ponad rok temu
Z tego co ja wiem to przeciętna zdawania na 1 dan w kyokushin sięga nawet do 12-15 lat
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o przechodzenie z jednej organizacji do innej to chyba dość często praktykowane jest udzielanie pewnego kredytu zaufania - tak chyba było w początkach Kyokushin w Polsce, tak tez było gdy Dyduch i spółka przechodzili z KK do Oyama.Z tego co ja wiem to przeciętna zdawania na 1 dan w kyokushin sięga nawet do 12-15 lat
Co ma do rzeczy weryfikacja pasków judo do karate ?
Czyli na stopnie KYU nie zdawał a 1 dan po 2 latach - zdolny czy układy ?
Napisano Ponad rok temu
 2 udajesz tępego czy nim jesteś ? poczytaj sobie co pisze na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] gdyz nik nie zamirza cytofac całych tekstów.Początki KK w Polsce sięgaja konca lat 60-tych .A dopiero od 72 r uzyto po raz pierwszy oficjalnie nazwy kyokushin.Po drugie ukogo mił zdawać na kyu skoro był tym pierwszym w Polsce co propagował KK.Oj ,że tesz sa jeszcze tacy nie kumaci w kraju
  2 udajesz tępego czy nim jesteś ? poczytaj sobie co pisze na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] gdyz nik nie zamirza cytofac całych tekstów.Początki KK w Polsce sięgaja konca lat 60-tych .A dopiero od 72 r uzyto po raz pierwszy oficjalnie nazwy kyokushin.Po drugie ukogo mił zdawać na kyu skoro był tym pierwszym w Polsce co propagował KK.Oj ,że tesz sa jeszcze tacy nie kumaci w kraju  

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 .Dawne Judo mało miało wspólnego z dzisiejszym raczej było bliżej jemu do jujitsu........
  .Dawne Judo mało miało wspólnego z dzisiejszym raczej było bliżej jemu do jujitsu........  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 Jeżeli jest to zdjęcie z Budo to mamy doczynienia z pokazem na MJ-i może ich przebrali dla poprawy wizualności
  Jeżeli jest to zdjęcie z Budo to mamy doczynienia z pokazem na MJ-i może ich przebrali dla poprawy wizualności  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Gizmo ale te przecietne ktore cytuje karateka 1 dotycza tylko Polski zapewne i shihana Drewniaka ktory ludzi jak najdluzej blokuje na jednym stopniu...znane mi sa przypadki japonskich zawodnikow co maja 2 lub 3 dana po 7 latach treninguZ tego co ja wiem to przeciętna zdawania na 1 dan w kyokushin sięga nawet do 12-15 lat
Przeciętna to może i owszem, ale gdzieś już widziałem zdjęcia japońskich dzieciaków z czarnymi pasami kyokushin... takich nawet młodszych niż 12-15 lat...
A myślałem, że to tylko w taekwondo WTF tak jest...
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
a jak mam dana w judo to jak to sie oznacza w kiokuszin

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu