Czy BJJ naprawdę się przyda na ulicy ?
Napisano Ponad rok temu
Proszę o odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Jak nie - to powalcz - odpowiedź nasunie się sama 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marchew
Napisano Ponad rok temu
aha i jeszcze jedno - odnośnie stronki internetowej Combata :
Fajny site, dużo prawdy, ale nie kumam czemu tak wywyższach Krav-Mage ? Jest to naprawdę fajna rzecz, ale nie musisz też negować innych stylów...nie wszystkie MA są do dupy jeśli chodzi o ulice - ot, VVD czy Kempo....a poza tym, cywil pełnego przeszkolenia w zakresie Kravki nie zazna - bo jest to system wojskowy
Napisano Ponad rok temu
aha i jeszcze jedno - odnośnie stronki internetowej Combata :
Fajny site, dużo prawdy, ale nie kumam czemu tak wywyższach Krav-Mage ? Jest to
Kazdy chwali swoj styl Nietrudno odgadnac, czym zajmuje sie Combat...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kazdy chwali swoj styl Nietrudno odgadnac, czym zajmuje sie Combat...
I tu sie mylisz. Za recenzję na WWW - jeden z wyzszych stopniem instruktorów, praktycznie zakazał mi wstępu na seminaria :twisted: (bo robiłem antyreklamę - tyle że pisałem co mi się nie podoba itp. itd.)
Obecnie nie trenuję KM (wcześniej owszem) - głównie "stukam" na worku, gruszce, piłce; biegam i trenuję siłowo. Od czasu do czasu chodziłem na seminaria KM posparować - no i generalnie wygrywałem...
Za dlugo trenowałem różne rzeczy (m.in. boks, TKD, JJ)- KM mnie nudzi. Może zajmę się dla odmiany BJJ czy zapasami.
Napisano Ponad rok temu
Fajny site, dużo prawdy, ale nie kumam czemu tak wywyższach Krav-Mage ? Jest to naprawdę fajna rzecz, ale nie musisz też negować innych stylów...nie wszystkie MA są do dupy jeśli chodzi o ulice - ot, VVD czy Kempo....a poza tym, cywil pełnego przeszkolenia w zakresie Kravki nie zazna - bo jest to system wojskowy
Tak w ogóle to OT - obszernie dyskutowałem w dziale COMBAT, ULICA CZY CROSS-BUDO. Zapraszam
1) Hmm - wywyższam KM - nie sądzę. Po prostu w wielu elementach ten system jest lepszy od wielu MA (np. TKD, JJ). W wielu NIE. KM ma także spore wady, do tego wielu cieniasów tam chodzi na treningi (zresztą w wielu MA też - marketing).
Sugeruję WIELE rozwiązań - połączonych z KM i NIE. KM nie jest ideałem - bynajmniej.
2) VVD kempo - ani jednego słowa o tym nie ma na WWW.
3) System wojskowy- różnica jest głębsza niż sądzisz - obszernie opisałem w dziale Combat. Armia NIE POTRZEBUJE "UNARMED COMBAT". Krótko - bo to OT.
Napisano Ponad rok temu
Jak jest dwoch i beda chcieli Ci nakopac to Ci nakopia, golymi rekami sie nie wybronisz, a jak jest sytuacja 1 na 1 to chyba nie musze mowic co i jak.
No to są różne sytuacje. Generalnie się zgodzę: jak są goście dobrzy - masz małe szanse. Uciekać lub wyciągać sprzęt.
Napisano Ponad rok temu
No oczywiscie czy przy wiekszej ilosci ludziow klasc sie na plecy??? [...]
No cóż, zgadzam się w 100%
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie VVD i Kempo - Combat poczytaj sobie chociażby rubrykę poświcęconą VietVoDao na tym forum....
Nie wywyższam VVD nad inne MA , ale stwierdzam że jak dla mnie jest to bardzo obiecujący styl, który zawiera niemal wszystko co mnie interesuje ... ale i tak rozważam BJJ , bo człowiek uczy się przez całe życie
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie VVD i Kempo - Combat poczytaj sobie chociażby rubrykę poświcęconą VietVoDao na tym forum....
Ehh - przecież wiem co to jest. Jak o czymś nie piszę - nie znaczy że nie mam o tym pojęcia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak o czymś nie piszę - nie znaczy że nie mam o tym pojęcia :wink:
W dwie strony to dziala... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jak jest dwoch i beda chcieli Ci nakopac to Ci nakopia, golymi rekami sie nie wybronisz, a jak jest sytuacja 1 na 1 to chyba nie musze mowic co i jak.
Marchew
Nieprawda. Zakładajac że każdy z nich nie jest lepszy od ciebie. Duzó tez zależy jak bardzo są pewni siebie. Im bardziej tym łatwiej pokazać im jak bardzo się mylą :twisted:
Napisano Ponad rok temu
W dwie strony to dziala... :twisted:
Oj dziala dziala - takze w Twoim przypadku :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Nieprawda. Zakładajac że każdy z nich nie jest lepszy od ciebie. Duzó tez zależy jak bardzo są pewni siebie. Im bardziej tym łatwiej pokazać im jak bardzo się mylą :twisted:
Prawda, nawet jak sa gorsi od Ciebie, ale beda choc odrobine mieli pojecie o walce 2 na 1 to Ci nakopia. Nie bede spekulowal jak, ale jesli rzuca sie na Ciebie z dwoch stron i to rownoczesnie to szanse masz bardzo marne. Pewnie, nie mowie o dwoch ciulach, ktorzy nie beda umieli Cie uderzyc normalnie albo bedzie miedzy wami gigantyczna roznica, ale jak bedzei dwoch gosci, ktorzy umieja sie choc troche bic to dadza sobie rade.
Marchew
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co się dzieje?
- Ponad rok temu
-
Prośba Drogie Panie...
- Ponad rok temu
-
Underground box :)
- Ponad rok temu
-
Już jest książka
- Ponad rok temu
-
bjj kravka czy ciagle to samo?
- Ponad rok temu
-
Film z zamieszek (tegoroczne Juwenalia w Częstochowie)
- Ponad rok temu
-
zapasy?
- Ponad rok temu
-
zabawki samoróbki
- Ponad rok temu
-
Przemoc zwalczać przemocą !!!
- Ponad rok temu
-
wesołe(nieprzyjemne) zdarzenia