Magiczne techniki Systema
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast co do naturalności, to na kasetach ją całkiem nieźle.
K.
Napisano Ponad rok temu
Przejrzalem sobie wszystkie filmiki reklamujace ich kasety instruktarzowe. Walka na ziemi pokazana jest w niezly sposob. Szczegolnie walka polgarda...
Jednak obrony przed nozem :roll:
Takie same pierdy jak na wiekszosci kaset. Poradnik dla samobojcow...
całkowita racja, ale nikt mi nie wierzy.... kaseta z obron przed nożem to porażka, na pewno nie zaawansowana, na pewno nie na ulice San Francisco :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obejrzałem wszystko.
Napewno? Tzn. te klipy początkowe? Czy może również wszystkie z linków podanych przeze mnie? I czy przeczytałeś tekst z podanego przeze mnie linku dotyczący tzw. "psychic power" lub "soft work"? Pytam się Ciebie bo jesteś ostatni w kolejce ale dotyczy to wszystkich poprzedników.
Jestem przerażony. Ale ja z założenia jestem niewierzący. Dla mnie to jest kicz piramidalny.
Tak samo jak Yiquan był dla Ciebie kiczem piramidalnym? Tylko że potem sam się chwaliłeś jak fruwałeś w powietrzu...
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Obejrzałem wszystko. Jestem przerażony. Ale ja z założenia jestem niewierzący. Dla mnie to jest kicz piramidalny.
Qrde, ludziska jak coś kupujecie, to dlatego, że ufacie głupiej reklamie w TV czy paru zaufanym kumplom?
Jakbym oceniał styl na podstawie reklamówek, to bjj jest do dupy, bo to co pokazuje J.Moreira na kasetach, jako obronę przed nożem, to na żywca techniki z książek K.Kondratowicza.
Jak wam laska w TV Shop zachwala kosę, to jej ufacie, czy Seikenowi, Piterowi lub WARowi?
Widziałem kasetę Vasilieva, mam książkę (w formie el. po rosyjsku). Ciekawe to jest, świeże i oryginalne. A czy dobre i skuteczne?
Hmm, paru godnych zaufania forumnowiczów, których łączny staż w MA przewyższa pewnie długość mego życia (być może dwukrotnie), mówi, że coś w tym jest. Wierzycie im, czy reklamówkom?
Napisano Ponad rok temu
Obejrzałem wszystko.
Napewno? Tzn. te klipy początkowe? Czy może również wszystkie z linków podanych przeze mnie? I czy przeczytałeś tekst z podanego przeze mnie linku dotyczący tzw. "psychic power" lub "soft work"? Pytam się Ciebie bo jesteś ostatni w kolejce ale dotyczy to wszystkich poprzedników.
Wszystko do czego udało mi się dotrzeć dzięki tym linkom. Sumiennie odrabiam zadane tematy
Tak samo jak Yiquan był dla Ciebie kiczem piramidalnym? Tylko że potem sam się chwaliłeś jak fruwałeś w powietrzu...
Wosiu
O przepraszam. Kiczem nie było. Było świetną gimnastyką o małej wartości użytkowej. Wiesz, Dacheng mnie jednak dotknął I to nawet mocno. A gość na klipach patrzy ludziom głęboko w oczy, albo przejeżdża ręką w powietrzu koło ucha. Nie ma lewara, żeby podmuch tak kogoś kładł, zeby on jeszce w powietrzu się składał, artystyczny przewrót wykonywał, a po wstaniu miał głupią minę i zeza. Poza tym wiara jest czymś na tyle dziwnym, ze nie nabywa się jej na siłę. A ja choćbym chciał w to uwierzyć, to jakoś nie daję rady.
Napisano Ponad rok temu
Obserwujac walke treningowa w BJJ tez nikt nie powie ze dwie kulajace sie osoby ktore pozornie nie walcza ze sobia bo wszystko robia miekko i nie napinajac miesni maja szanse na skutecznosc - potem w sparringu czesto okazuje sie ze czyjas twardosc i silowanie sie w parterze jest przeszkoda w walce z przeciwnikiem ktory caly czas sie klei do ciebie i szuka wolnej luki na zastosowanie techniki.
Ja np swego czasu odszedlem z kyokushinu bo okazywalo sie ze jako najdrobniejszy z gupy i najmlodszy nie mialem szans z osobami starszymi i silniejszymi w walce sparringowej na zasadzie kk chodz to bylo twarde i takie super meskie - aby wygrac musialem byc sprrytniejszy, zwinnijszy i szybszy musialem stosowac inne techniki niz w kk a wiec jesli cwiczac cos aby wygrac trzeba stosowac techniki z innego stylu tzn ze niepotrzebnie ten styl cwicze bo dla mojej osoby jest on nieskuteczny chociaz dla innej moze byc super i najskuteczniejszy.
Od tego czasu przestalem wierzyc tylko w style najskuteczniejsze i najbrutalniejsze bo niestety nie zawsze sie sprawdzaja i nie dla kazdych osob.
Tak samo i tu na filmikach trzeba zwrocic uwage na ogolny sens i sposoby poruszania na zasady ruchu niz na konkretna technike.
Napisano Ponad rok temu
Tak samo i tu na filmikach trzeba zwrocic uwage na ogolny sens i sposoby poruszania na zasady ruchu niz na konkretna technike.
Mi się np. strasznie podoba u Vasilieva "nękanie" przeciwnika. Nie jedno hiper-mega-nokautujące uderzenie (jak wejdzie ;-) ) Tylko ciąg technik, stale wybijających z rytmu i spychających przeciwnika do defensywy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem - nie wierzę. Nie obrażam, nie neguję, nie wyśmiewam, tylko nie wierzę. Jak w krasnoludki, choć na filmach widziałem.
Napisano Ponad rok temu
NA tych kilku semiariach i kilku trenningach na ktorych byl niec takiego nie bylo pokazywane.Do Sistiemy , przekonaly mnie zalozenia ruchowe , zupelnie inne podejscie do neutralizacji przeciwnika i oczywiscie chec poznania czegos nowego.
sparowalem z Vasiliewem i kilkoma jego uczniami i jakos nie zauwazylem zebym dostal w klate kula energi.Chlopaki stosowali efektywne techniki , a Vasiliew bez dwoch zdan dawal sobie ze mna rade.
Wiec jezeli ktos jest lepszy niz ja , a jednoczesnie uzywa innej techiki i strategi walki to jest sens to poznac........proste.
JEstem ciekawy rosyjskiego systemu rozciagania , sysemu Zdorowie, na ta energie tez moze przyjdze czas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisałem, że tak naprawdę wcale mi nie zależy na zbytnim rozpropagowaniu Sistiemy, co najwyżej jakby parę dorzecznych osób z Trójmiasta było zainteresowanych...
Trzymam kciuki za Twoje przyszłe regularne treningi u Wasiliewa, mam nadzieję, że podzielisz się wrażeniami na forum i na priva.
Krvavvy - podstawą systemu Zdorowie jest codzienne -przez okrągły rok - polewanie się kilkoma wiadrami zimnej wody, najlepiej na świeżym powietrzu. Jest lato, więc jak zaczniesz, to do zimy się zdążysz zahartować ... :-) Na temat Zdorowia są przeważnie te komercyjne strony ale jest też strona Porfirija Iwanowa (na wyszukiwarce wrzuć Porfirii Ivanov), to taki dziadek który jest bardzo zdrowy i czerstwy mimo podeszłego wieku bo się polewa...
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko do Seikena: widziałem ( co prawda nie live ) Vasiliewa i jego sistiema. Mam dziwne wrażenie, że proponowane przez niego techniki nie są zbyt destrukcyjne ( silne ). Fakt- jest ich dużo i wykonuje się je seryjnie. Ale czy ten sposób walki nie pozwala na przełamanie naszej akcji przez przeciwnika? Czy nie da się wytrzymać paru lekkich technik i odpowiedzieć potężną plombą roznosząc oponenta? Czy miękkość pozycji Vasiliewa faktycznie daje coś w realnej walce? Trudno go skuteczne trafić? Może pytanka nieco infantylne 8O , ale takie właśnie odniosłem mi się nasunęły po obejrzeniu kasety instruktażowej sistiemy.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zwróćcie uwagę na kosmiczną angielszczyznę, jaką strona jest napisana . Facet jest nieco szamański... Z tego co tam wyczytałem to wyleczył sobie raka mrożąc się na dworze... Ciekaw jestem czy Scott Sonnon, który promuje "zdorovye", a którego uważam za poważnego faceta, głosi takie rzeczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
eBooks o MA
- Ponad rok temu
-
Grand Master Wang Shu-Chin
- Ponad rok temu
-
Rozporządzenie rady Ministrów dot.sztuk i sportów walki
- Ponad rok temu
-
Jak zacząć? - czyli laickie pytanie od kompletnego debiutant
- Ponad rok temu
-
ewolucja
- Ponad rok temu
-
Lepiej znać jeden styl dobrze czy kilka przeciętnie?
- Ponad rok temu
-
hakama - składanie
- Ponad rok temu
-
Nihon Kendo Kata
- Ponad rok temu
-
wyciagamy dzieciaki z bram
- Ponad rok temu
-
Ale reklama w TV Wiadomościach