teledyski i videoclipy o Wing Chun
Napisano Ponad rok temu
to co widzisz na klipie to typowe cwiczonka chisao i wolne techniki wykonaniu ludzi od LT WingTsun. faktem jest, ze gostek jest bardzo szybki, ale coz z tego gdy techniki wykonuje jakby na "manekinie" (partner praktycznie nie reaguje) pokazowka niezla ale z realnoscia nie ma nic wspolnego.
ten klip omawiany byl juz na kilku amerykanskich forach. opinie takie same lub gorsze.
jesli sie myle, prosze fachowcow od WT oraz nastepnych ekspertow o wypowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Może go strach sparaliżował(partner praktycznie nie reaguje).
Jeśli dobrze widzę na klipie to gostek przy uderzaniu jakby spina i unosi barki. Czy to tak ma być wg. LT czy też jest to błąd demonstrującego?
Napisano Ponad rok temu
- bardzo podstawowy i szkolny etap przeklepki z poon chi sao, partner jest pasywny i nie reaguje, mobilność zero, ja nie jestem mobilny , tylko jedna strona działa aktywnie,
- na moje oko cel ćwiczenia - uno "zapamiętanie mięśniowe" jak szybko da się akcję wykonać, due wyścigówka jak szybko jestem w stanie to zrobić , tre przejście do bardziej zaawansowanego etapu, kiedy partner nie jest już manekinem i reaguje jak zywa istota
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Według mnie to zwykła "pokazówka", chi sao to akcja i reakcja, a to raczej pokaz szybkości rąk - przy czym realnie niemiałby szans tego wykonać. Taki propagandowy klip.
Zgadzam się, ładnie wygląda, ale zupełnie niepraktyczne. Natomiast to, że gość jest szybki, to akurat jego atut, pod warunkiem, że będzie to umiał wykorzystać w walce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tym razem Koong-Sao.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten gosc i ta szkola jest znana na zachodzie jako "Crazy Ivan School"No to coś ze szkoły estońskiej, która już się przewijała
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten gosc i ta szkola jest znana na zachodzie jako "Crazy Ivan School"No to coś ze szkoły estońskiej, która już się przewijała
Żartujesz
Napisano Ponad rok temu
prosze o poparcie tego wniosku: http://www.forum-kul...showtopic=83052
Poperam. Byłoby miło mieć osobny dział, choć zdaję sobie sprawę, że w sumie każdy styl by tak chciał. Z drugiej strony rzeczywiście Young Chunowców jest wielu na forum (no ja od niedawna, ale juz pełna gębą i byłoby to bardzo fajne - z naszej perspektywy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
klikajac na dzial KUNGFU/WUSHU rozwijalaby sie lista podstyli:
-Yong Chun
-Jeet Kune Do
-Viet Vo DAo
-inne (podobnie jak jest w linkowni)
pakowanie wszystkich do jednego worka mija sie z celem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zarazkażdy styl będzie chciał mieć swoje forum... wydajemi się że nie da się tego zrealizować
No może to nie jest taka głupia idea.
Można by założyć np. podforum Choy Lee (Li) Fut czy o stylach wewnętrznych.
Z pewnością pozwoliłoby to uniknąć wielu chyba niepotrzebnych sprzeczek. :wink:
Choć z drugiej strony ruch na forum kung-fu nie jest znów aż taki duży aby wystarczyć na obsadzenie kilku podforów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dju Su
- Ponad rok temu
-
Czerwona jaszczurka incognito?
- Ponad rok temu
-
super rozciagniecie prezentuja zawodnicy wushu
- Ponad rok temu