jak bedziesz dalej takie teksty pisal na forum i zyskasz rzesze "sympatykow" to wierz mi ze nie kazda bedzie wielka stratą...Każda śmierć to wielka strata i smutne okoliczności
mam pytanie ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Młody człowieku może mi prztłumaczysz swój tekst ,gdyz jest on nie zrozumiały i bez sennsowny!!!karateka napisal:
jak bedziesz dalej takie teksty pisal na forum i zyskasz rzesze "sympatykow" to wierz mi ze nie kazda bedzie wielka stratą...Każda śmierć to wielka strata i smutne okoliczności
Napisano Ponad rok temu
po drugie juz ci tlumacze: rozpacza sie po ludziach wartosciowych i nie watpie ze czujesz szacunek do tych osob o ktorych wspominano natomiast jezeli jestes osoba konfliktowa to najczesciej mozna tylko odetchnac ze juz jednej takiej osoby mniej...proste logiczne, sensowne?
jak znikniesz z tego forum tak jak to zrobil Boruta to nikt plakac nie bedzie...zauwaz ze na pogrzebach niektorych osob sa tlumy a niektorzy podazaja w ostatnia droge niemalze samotnie...dbaj za zycia o to zeby ludzie cie wspominali dobrze...hmm staruszku...odwazylem sie tak powiedziec skoro ja jestem mlodym czlowiekiem a mowiac szczerze jestem facetem w wieku srednim
Napisano Ponad rok temu
...natomiast jezeli jestes osoba konfliktowa to najczesciej mozna tylko odetchnac ze juz jednej takiej osoby mniej...
Ocholera to przeczuwam ze jakas grupa czyscicieli z forum i mnie sie niedlugo pozbedzie 8O przestraszony :2gunfire: :balisong: :shocked!:
a mowiac szczerze jestem facetem w wieku srednim
No ale wygladasz mlodo .........
.... ja tez
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowiłem ,ze kasety widziałem , i nie wszyscy mieli zakkryte kanji , zresta niewazne .Znaki te sa w powszechnym uzyciu przez milony ludzi od kilkudziesieciu lat , wiec jakibył by sens własnie teraz zakazywania ich noszenia , tym bardziej ,ze tak jak napisałes kazdy kto ma kanji trenuje Kyokushin. Skonczmy ta dyskuje kto ma zaszyte lub nie zaszyte kanji bo jest to poprostu ...bez sensu . Ja zwrociłem uwage na fakt ,ze prawa do tych znakow itd ma rodzina Oyamy .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko nie mlody czlowieku...no chyba ze masz co najmniej 50 lat?
a mowiac szczerze jestem facetem w wieku srednim
..... nie lubisz jak sie mowi do Ciebie mlody czlowieku??
Wolalbys STARCZE?
Napisano Ponad rok temu
Ale mamy tezdrugąstronętego medalu: skoro tyle osób odchodzi z KK to znaczy że nie jest to system bez wadMoże masz racje ale skąś ta potega sie nadal bierze pomimo odpadów ,kóte wzmacjanią inne organizacje.A co by było kiedy wszykie klubu kyokushin ,które noszą kanji na piersi byłby razem .To dopiero organizacja -hahahahaha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale Cię naładowali szefowie nie ma co.Trochę masz rację ale w większym przypadku nawciskano Ci kitu .Jezeli czołow zawodnicy z tego klubu odchodzą to chyba maja powód, a publicznie nie będe o nim pisał.
Doskonale wiem jak ta organizacja się rozwijała i według przysłowia kto mieczem walczy od miecza gnie ,gdyż jej słaebe szeregi zaczeły topnieć.
Co do shihana Dyducha to wiem jedno,że żyją jeszcze instruktorzy ,którzy byli w Japonii ,kiedy stawał tam na tatami.Nazwisko Oyama jest wielkie ale w odniesienu do Masutatsu Oyamy , a nie do używanie takiej pisowni i nazewnictwa dla potrzeb przerobionego stylu USA karate na Oyama karate.Co do Rumunów i Bułgarów to wielka potęga kyokushin o czym światczą ich wyniki podczas Pucharu Świata w Paryżu czy Mistrzostwach Świata i turniejach ichigeyki9jednego uderzenia).Dlaczego Drewniak wybrał IKO Matsui to tylko on sam wie ale jedno jest pewne ,że bez konsultacji z klubami nie powinien tego ucznić ale na szczęście to się juz odkręca.
Na koniec dodam abys sobie oszczędził swoich słów wkładająć je na moje konto.Najlepiej nadal bulcie kasę do wodza i stójcie na baczność do kolejnego rozpadu (odejście innych klubów i nawet do PZK).
Jedno jest dla mnie nie zrozumiałe dlaczego Pan Dyduch opuścił PZK , a teraz sie pcha w jego szeregi.Ja znam odpowiedza ale niech inni pogówkują dlaczego niby dobra organizacja Oyama pcha się do zgniłej nic nie wartej organizacji PZK według klubów olama.
Napisano Ponad rok temu
Może masz racje ale skąś ta potega sie nadal bierze pomimo odpadów ,kóte wzmacjanią inne organizacje.
Wiesz co - tak się śmiesznie składa, że ja na przykład mam kumpla, który jest instruktorem kyokushin poza PZK. Mam w klubie ludzi, którzy przyszli do nas z kyokushin po latach trenowania. Jeśli oni sa odpadami, a Ty jesteś tym OK, to coś jest postawione na głowie. I w nosie mam tutaj poziom techniczny, ale tego typu określeń nie można nazwać inaczej niż chamskimi. Człowiek, który u mnie na sali odważyłby sie nazwać kogokolwiek odpadem - włącznie z osobami, które od nas z klubu odeszły - wyleciałby z sali i uważałby się za szczęściarza, jeśli nie miałby czyjejś nogi odbitej na tyłku.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Mistrzostwach Świata i turniejach ichigeyki (jednego uderzenia).
Co to za turnieje? Pytam z czystej ciekawości, bo nigdy o czymś takim nie słyszałem ...
Napisano Ponad rok temu
Ps.Moje opinie są takie jakie sa i nikt mi nie będzie mówił co jest dobre a co złe,gdyz jak nazywać takich ludzi,którzy bali się zdawać na wysokie stopnie kyu , a nawet czarne pasy i to był ich powód odejścia do innych styli ,gdzie w oszałamiającym tępie zdobywali orazu czarne pasy , a w KK nawet bali sie podejśc na 3 kyu .
Napisano Ponad rok temu
Oj szkoda może wejdziesz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i sobie poczytasz.
Cóż ... karatecy z niektórych styli są "wyjątkowo" uprzejmi ...
Byłem na owej stronie i zgodnie z tym co jest tam napisane jest to gala mistrzów czyli walki mniej lub bardziej utytłowanych zawodników z KK - czyli taki sobie turniej.
Więc moje pytanie dalej pozostaje aktualne - czemu nazwa igicheki (jeden cios)??
Napisano Ponad rok temu
Wiesz co zostawiam to bez komentarza !To są najbardziej prestizowe turnieje kontaktowe po K-1 w Japonii, więc nie pisz głupot i się nie ośmieszaj.papapapapa
Napisano Ponad rok temu
Ps.Moje opinie są takie jakie sa i nikt mi nie będzie mówił co jest dobre a co złe,gdyz jak nazywać takich ludzi,którzy bali się zdawać na wysokie stopnie kyu , a nawet czarne pasy i to był ich powód odejścia do innych styli ,gdzie w oszałamiającym tępie zdobywali orazu czarne pasy , a w KK nawet bali sie podejśc na 3 kyu .
A może nie wszystkim zależało na stopniach - może po prostu niektórym gdzie indziej im sie bardziej styl podobał? Tak sobie tylko rozważam rózne aspekty. Chłopcy z KK u mnie też od białego paska na własne życzenie zaczynali i żaden nawet nie zapytał o możliwość potwierdzeń... Może i z niektórymi, jak to nazywasz "odpadami" było tak, że po prostu kyokushin in przestał wystarczać i szukali czegoś innego dla siebie?
Luzu trochę po prostu. Ludzie zmieniali style, zmieniają i będą zmieniać, a kyokushin - jak i inne systemy - nie jest oazą doskonałości i wiecznej szczęśliwości w SW. A obrzucanie innych epitetami nikomu chwały nie przynosi. Zwłaszcza, że czasami życie potrafi bardzo złośliwie zweryfikować niektóre oceny - na przykład stawiając dwóch zawodników naprzeciw siebie...
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Adresy Klubów Shotokan w Poznaniu ?
- Ponad rok temu
-
Czy osoba ćw. karate semi-contact może być dobrym fighterem?
- Ponad rok temu
-
lala
- Ponad rok temu
-
[waw] cos na lato ?
- Ponad rok temu
-
Pierwszy trening Ryu-Te.....
- Ponad rok temu
-
All-Style-Karate co to jest??