Czy lepiej jest cwiczyc bjj czy karate kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- wybierajac jakas SW nie bierzesz slubu ani z nia, ani z trenerem, zawsze mozna zmienic,
- wybierz cos z tego co Ci proponowali przedmowcy, pochodz na zajecia, ale tak solidnie i co najmniej z pol roku, i od razu zacznie byc latwiej zdecydowac co Ci pasuje. To pol roku nie bedzie stracone, bez obawy.
A wybor w 3miescie rzeczywiscie masz niekulawy, to moze byc problem...
Ja bym jeszcze do tego, co bylo wymieniane, dorzucil vietvodao, bo moim zdaniem jest ciekawe...
Pozdrawiam
Rany, ale mi post wyszedl....
Napisano Ponad rok temu
Tylko po co to vietvodao-nie,żebym do niego coś miał-chłopakowi teraz się zupełnie w głowie wymiesza i zaraz zarzuci nas gradem pytań czy jest ono skuteczne :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze wybierz Tsunami karate??
buhahahahahahahahah
Napisano Ponad rok temu
HermeS: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ; [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ; [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ;
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam małe pytanie: ile Ty masz lat? Parę postów wcześniej dostałeś odnośniki do stron m.in. o Shidokanie! Zajrzyj, przejdz się, poćwicz!Nikt Ci lepiej nie wyjaśni na czym polega dana MA jak Ty sam!Zadnych MA nie da sie prosto opisac w kilku słowach, na temat wielu powstały całe książki! Masz internet, masz wyszukiwarkę to znajdz sobie odpowiedzi sam, jak nie wiesz gdzie szukac to jest tu dział [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i tam jest wszystko co najwazniejsze.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MA - Martial Arts po angielsku sztuki walki....
[quote name="budo_-HermeS-"]Ale co z tego ze np spodobam isie kyokushin jak np o 3 latach nic nie bede umiał albo to wogóle nie przyda mi sie aby sie z kims bic na powaznie.[/quote]
Co to znaczy bic sie na powaznie. Chcesz po ulicach chodzic i tluc sie z kadzym kto ci pod reke podejdzie?
[quote name="budo_-HermeS-"]Dlatego cche wiedziec czy to sa style skuteczne i które najbardziej:Kyokushin, Shidokan, Kung fu Shoalin. Prosze help. Nie denerwujcie sie, please.[/quote]
To juz bylo chyba mnostwo razy powiedziane. Nie ma naprawde skutecznego stylu.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nawet jeśli,to przynajmniej skuteczne.
Napisano Ponad rok temu
Stary ... Heh jak widać forumowicze są dla Ciebie niezwykle łaskawi Sądze że naoglądałeś się za dużo amerykańskich filmów ;P Serrio po 2. Na ulicy nie będziesz tak jak "Van Dam" stosował obrottowych kopnięć itd... To co wydaje ci się że osi osiągniesz przyjdzie po ciężkiej pracy i trenowaniu latami ... Mam kolego który w karate (kurde nie wiem co cwiczy zapytam się ) był 2 lata temu mistrzem małopolski. A dostał wpierdol od kolesia bo pierwsze co tamtemn zrobił zapierdolił mu cegłą w ryj ... NIE MA NAJSKUTECZNIEJSZEGO STYLU ... Najbardziej REALNY w zastosowaniu i stosunkowo szybki do nauczenia jest KICKBOXING - połączenie najskuteczniejszych technik ręcznych z kopnięciami (również efektownymi i obrotowymi) ... Nie bedzie z ciebie BruZ LI Ale jak ktoś bedzie ci chciał wlać to w morde mu dasz a jak będzie pijany i w metrowej odległości to może i obrotowke wyprobujesz ale jak kolego nie trafisz to gosc cie złapie i połamie Tymn optymistycznym akcentem zakończe mój wywód ... POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dyskusji nie da sie podsumowac inaczej, niz: "idz na trening i daj se spokoj z watpliwwosciami kyokushin, shidokan czy inna cholera".
Ja w ogole sie nie zastanawialem jaki styl. Chcialem cwiczyc MA (wlasciwie to bylem pewny, ze karate), bo mi sie chyba B. Lee spodobal, albo nie wiem co, dowiedzialem sie ze kumpel tez chce sie zapisac to poszedlem z nim na 1 trening. Patrze: "fajnie, wchodze w to". I od tamtej pory zyje ze swidomoscia, ze to byla jedna z najtrafniejszych decyzji w moim zyciu i ze znalalzem to, czego szukalem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
a to ze na kyokushin sa kopniecia o wiele za krotkie to prawda
--------
tutaj masz linki na ktorych jest dobrze opisujane jak sie rozciagac:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mam dylemat....chcę rozpocząć trenować a nie wiem co wybarać
- Ponad rok temu
-
srednia wieku uztkownikow vortalu budo :]
- Ponad rok temu
-
Trening w Krakowie[Wakacje]
- Ponad rok temu
-
uderzacze kontra łapacze
- Ponad rok temu
-
Fighters Notebook - refleksje, uwagi, spostrzeżenia
- Ponad rok temu
-
Techniki combatu w UFC - gdzie to wrzucic :) :P
- Ponad rok temu
-
Co można ćwiczyć w Sosnowcu???
- Ponad rok temu
-
Bo na treningach MA chciałabym znaleźć męża...
- Ponad rok temu
-
Figura pań ćwiczących sztuki walki:)
- Ponad rok temu
-
Strzykawka
- Ponad rok temu