Czy lepiej jest cwiczyc bjj czy karate kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS.W takim układzie wążny jest klub i jakośc prowadzonych zajęć !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na razie bardzo odwazne posuniecieW czwartek albo za tydzien we wtorek ide popatrzec.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do aikido-powiem krótko:nie ćwiczyłem,od osób,które ćwiczyły i teraz są na KK to określają je mianem "baletu".Co nie znaczy,że jest nieskuteczne-przepraszam,jeżeli uraziłem jakiegoś aikidokę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przez wiele lat cwiczylem tylko kyokushin i wielokrotnie dzieki temu stylowi wychodzilem calo z opresji. Oczywiscie uzywalem technik ulicznych typu: hiza, niskie mae geri, niskie mawashi, lok a techniki reczne zamiast na korpus, to pietro wyzej.
Pozdrawiam
K_P
PS. Dzis jakbym mial te wiedze co dzis, wiecej czasu i energii poswiecilbym boksowi i nie zaniedbal tak bardzo judo, a mniej kyoskushin - trzy lata dla tego stylu - styknie. To nawet zbyt wiele.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie szukaj od razu skutecznosci. Przy Twoim nastawieniu i rozeznaniu w sztukach walki... zniechecisz sie zanim zaczniesz. Skutecznosc koszuje bol, pot i lzy, wyglada malo efektownie i jest w gruncie rzeczy bardzo prymitywne.
Chcesz pomachac nogami ? Fajnie... na poczatek kung fu shaulin bedzie w sam raz. Pocwicz rok, potem znow zadaj pytanie co Ci sie podoba i czego szukasz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety o tym sempaiu nic bliższego nie wiem...
Co do aikido-powiem krótko:nie ćwiczyłem,od osób,które ćwiczyły i teraz są na KK to określają je mianem "baletu".Co nie znaczy,że jest nieskuteczne-przepraszam,jeżeli uraziłem jakiegoś aikidokę
No cóż... trenowałem Aikido obecnie trenuję karate Shotokan, a z tym baletem można się zgodzić (na pewno techniki wykonuje się z można by rzec niesamowitą elegancją - choć nie wszystkie), ale to tylko wrażenie zewnętrzne, natomiast przeciwnik nie czuje się jak w tańcu bo są takie dźwignie, że oczy z orbit wychodzą. Poza tym sądze, że nikogo nie uraziłeś.
Zresztą można dużo pisać i o karate i o Aikido, ale mam wrażenie że Hermes naoglądał się za dużo filmów i myśli że to wszystko to prawda. Ja też lubię oglądać filmy, ale patrzę na nie krytycznie i z przymrużeniem oka - traktuję je bardziej jako dobrą rozrywkę niż filmy instruktażowe. Kiedyś też sugerowałem się filmami i sam ćwiczyłem rozciągałem się kopałem itp. itd. ale to nie to co trening ukierunkowany pod okiem instruktora. Samemu nie widzymy swoich błędów, a nawet jak widzimy, to nie zawsze wiemy jak je poprawić.
Zresztą Hermes podaj swojego mail'a, a jak będę miał czas to wyślę Ci kilka wskazówek odnośnie rozciągania.
Nie będą to sposoby filmowe w stylu zrywamy ścięgna na hhhuuuuuuurrrrraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! 8O
Możesz się nie martwić, oprócz tego, że ćwiczę Shotokan, jestem po studiach podyplomowych z Wychowania Fizycznego, więc o ćwiczeniach fizycznych mam nie tylko pojęcie ale fachowe podejście.
I jeszcze jedna rada, wiem, że jest Ci ciężko się zdecydować, ale pomimo tego nie zadawaj tylu pytań, bo aż dziw bierze że chłopaki mieli tyle cierpliwości. Podziwiam ich za to. :wink: .
Ale sztuki walki to także nauka pokory i cierpliwości zarówno do swojej osoby jak i innych, a to też powinieneś wiedzieć - jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A najlepiej to te dwa naraz:
Kick-boxing for striking and BJJ for grappling
Zobacz na pride albo UFC jak karatecy wpier...l dostaja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mam dylemat....chcę rozpocząć trenować a nie wiem co wybarać
- Ponad rok temu
-
srednia wieku uztkownikow vortalu budo :]
- Ponad rok temu
-
Trening w Krakowie[Wakacje]
- Ponad rok temu
-
uderzacze kontra łapacze
- Ponad rok temu
-
Fighters Notebook - refleksje, uwagi, spostrzeżenia
- Ponad rok temu
-
Techniki combatu w UFC - gdzie to wrzucic :) :P
- Ponad rok temu
-
Co można ćwiczyć w Sosnowcu???
- Ponad rok temu
-
Bo na treningach MA chciałabym znaleźć męża...
- Ponad rok temu
-
Figura pań ćwiczących sztuki walki:)
- Ponad rok temu
-
Strzykawka
- Ponad rok temu