Bójka kibiców we Wrocławiu [Superwizjer]
Napisano Ponad rok temu
Zaciekawiło mnie też, że jeden z aresztowanych miał koszulkę z wielkim logiem Bad Boya.
Jeśli ktoś nagrał ten dokument, był bym bardzo wdzięczny za jego udostępnienie.
Napisano Ponad rok temu
Zaciekawiło mnie też, że jeden z aresztowanych miał koszulkę z wielkim logiem Bad Boya.
Słyszałem ze już są tanie podróbki
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem ze już są tanie podróbkiZaciekawiło mnie też, że jeden z aresztowanych miał koszulkę z wielkim logiem Bad Boya.
Nawet nie o to chodzi, dziwiłem się, że taki kibol ma coś wspólnego z BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już pół godziny wcześniej mieli cynk od patrolu, że ok 80 osobowa grupa w zielonych koszulkach śląska stoi na skrzyżowaniu głównych ulic i "dozbraja się" w okoliczne drzewka, policja przez pół godziny nawet do nich nie podeszła tylko zbierała wokół siły
Całe starcie wyglądało tak jakby policja stała tam by "zabezpieczyć walke przed postronnymi ludżmi ". Kibole lali się otoczeni przez oddziały policji. Moim zdaniem powinny polecieć głowy we Wrocławskiej policji, ale chyba się na to nie zanosi.
"To Polska, nie elegancja Francja :wink: "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczą ... miesiąc, maksimum dwa ;PNo tak zazwyczaj cwicza KB, tajaski i combaty... znam kilku takich...
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc nosi nie dlatego ze coś tam cwiczy...tylko ze sie na oglądali... no i w koooncu chca uchodzic za bad boyow. Osobiscie uwazam ze takie zwierzeta powinno sie pozabijać.
A propos! Trener KB wraca sobie po treningu do domu w Lublinie... Stoją kolesie - kibole - skini do tego - kiedy przechodził któryś wziął i rzucił w niego kamyczkiem... On podszedł do pierwszego z brzegu "to ty??!!": jebut mu z buta, do drugiego ... to samo i poszedł w swoją stronę
A co do tego, że goście coś trenują - taa trenują :wink: oglądałem wiele filmów z walk kiboli (w kazaa wpisz hooligans lub soccer oraz fight) i nie widziałem ani jednego gościa dobrego technicznie.
Inny TVN-owski program o kibolach krąży w kazaa w postacie 18 MB pliku - także same cieniasy...
Napisano Ponad rok temu
Jak u mnie w mieście utworzyli sekcje boksu na pierwszych zajęciach zaroiło się od kiboli i ludzi, którzy nagle nienaturalnie się rozpakowali ;P. Wszyscy odpadli po kilku treningach, ci co zostali "walczyli z cieniem".A co do tego, że goście coś trenują - taa trenują :wink: oglądałem wiele filmów z walk kiboli (w kazaa wpisz hooligans lub soccer oraz fight) i nie widziałem ani jednego gościa dobrego technicznie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale chuliganów szkoli
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem powinny polecieć głowy we Wrocławskiej policji, ale chyba się na to nie zanosi.
Lepiej by bylo, gdyby powstala jakas grupa w Policji do pacyfikacji takich imprez, o ile zaszla by potrzeba (np. starcie ma miejsce w miescie).
Po drugie powinny byc BARDZO WYSOKIE KARY FINANSOWE za branie udzialu w takich awanturach - proponuje np. 5000 PLN od kazdego zatrzymanego ludka.
Po trzech zadymach zabraklo by chetnych na takie imprezy. Nawet jesli koniecznie by sie gdzies musialy odbywac, to na pewno odbywaly by sie w miejscach mocno odludnych, a to wlasnie chodzi.
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie dokońca, chodzi żeby do czegoś takie wogóle nie dochodziło, a szum zrobił sie bo jeden z nich zginął, a to pewnie nie pierwsza taka sytuacja.Nawet jesli koniecznie by sie gdzies musialy odbywac, to na pewno odbywaly by sie w miejscach mocno odludnych, a to wlasnie chodzi.
Słuchaj Siewco nie wiem czy byłeś na treningu albo znacz ludzi od Mirka, wydaje mi się że nie. Ja trenowałem tam krótko i dawno temu, ale znam ludzi trenujących tam nadal i uwież mi, że nie jest to wylęgarnia huliganów.Chuliganem nie jest
ale chuliganów szkoli
Napisano Ponad rok temu
A co do policjantow. Nie wiem, komu przyszlo do lba, ze policjanci powinni sie "bic" z jakimis kibolami, albo ich rozdzielac.
Pamietam. Kilka lat temu byla informacja, ze grupa kiboli (bedac w wiekszosci) zaatakowala grupe policjantow. Ci nie wdawali sie w jakas bijatyke, na rozkaz oficera, wyjeli bron i oddali dwie salwy do atakujacych. Bilans zdaje sie trzech zabitych, kilku, czy kilkunastu rannych, reszta w szoku i ucieczce. Sad wykazal, ze... oficer zachowal sie prawidlowo. Rzecz miala miejsce... w Dani.
Wiec pomysl, zeby tworzyc jakies superwyszkolone bojowki policjantow, ktorzy beda jezdzili i bili sie z kibolami, uwazam, za niedorzeczny. Przeciwko nim, trzeba wysylac madrych ludzi z bronia, gotowa do strzalu.
Jesli policjanta atakuje jeden bandyta z nozem, czy cegla, czy funkcjonariusz nie ma prawa uzyc broni palnej? Tym bardziej ma prawo jesli takich napastnikow jest kilkudziesieciu. Palka to agresywnego pijaczka, a nie nasterydowane bydle.
Pora skonczyc z tym "sredniowieczem"! Walki tylko na ringach i matach!
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno, u nas ok. 2 lata temu na thai box tez masowo zapisali sie kibole,po paru miesiacach tej masy jednak znacznie ubylo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiec pomysl, zeby tworzyc jakies superwyszkolone bojowki policjantow, ktorzy beda jezdzili i bili sie z kibolami, uwazam, za niedorzeczny. Przeciwko nim, trzeba wysylac madrych ludzi z bronia, gotowa do strzalu.
Wlasciwie Yak juz odpowiedzial, ale powtorze:
Oddaj jedna salwe do grzecznej mlodziezy, a zobaczysz w TV dziesiatki placzacych matek, zrobi sie skandal, a wyrok w sadzie bedzie inny niz ten w Danii.
Z drugiej strony nie trzeba nadludzkiego wyszkolenia, by skutecznie rozbijac grupy kiboli... Wystarcza doswiadczenia i metody ZOMO, oczywiscie poparte dotkliwymi karami finansowymi. Jesli tego typu akcja byla by szybko i skutecznie przeprowadzona i nikt by nie zostal powaznie okaleczony, to jak sadze miala by szerokie poparcie spoleczne.
Chyba nie dokońca, chodzi żeby do czegoś takie wogóle nie dochodziło
Pewnie masz racje... napisalem tak, bo jestem raczej za pozwoleniem ludziom na spedzanie wolnego czasu tak jak lubia, o ile nie zaklocaja spokoju innym... Sa np. pewnie tacy, ktorzy chcieli by zabronic organizowania walk a la vale tudo... sam zetknalem sie z lekarzem, ktory uwazal, ze uprawianie wszelkiej walki wrecz powinno byc absolutnie zakazane...
Z cala pewnoscia jestem za zdecydowanym tepieniem tego typu rozrob w miescie, w miejscach gdzie sa postronni ludzie (np. idzie twoja zona z dzieckiem). Ale jesli walcza tylko miedzy soba, za zgoda obu stron, tylko na piesci, w miejscach gdzie nikomu nie wadza... to jestem gotow wstrzymac sie z potepianiem. Nie mowimy oczywiscie o uzywaniu nozy czy innego rodzaju niebezpiecznych narzedzi. Zreszta, ten temat byl niedawno poruszany w innym watku.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno, u nas ok. 2 lata temu na thai box tez masowo zapisali sie kibole
Większość odpada, niestety nie wszyscy. Kiedyś, wracając późną nocką do domu, spotkałem dwóch chłopaków. Jeden pijany i awantarujący się z każdym, kogo mijał i drugi, uspokajający ludzi i proszący o złotówkę "Bo koledze chce oranżady". Nie raz ich spotykałem o późnych godzinach nocnych.... Tego pierwszego spotykam teraz najczęściej właśnie na treningach. Ćwiczy od jakichś 2 lat...
Kiedyś, w szatni usłyszałem mniej więcej taki tekst: "Worek jest do kitu. Najlepiej to się ćwiczy na żulach śpiących na dworcach". Jak to usłyszałem, zatkało mnie. Tamta ekipa na szczęście już się nie pojawia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Niezle filmiki :)
- Ponad rok temu
-
ebooki dla kobiet
- Ponad rok temu
-
Nigdy, przenigdy...
- Ponad rok temu