Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polskie sklepy Capoeira ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
163 odpowiedzi w tym temacie

budo_fominha
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 331 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Polskie sklepy Capoeira ;)
to w takim razie - klinik nie klinek :)
  • 0

budo_uirapuru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2966 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Capoeira

Napisano Ponad rok temu

to moze to nie od klina bylo? w kazdym razie klinek :D
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jako, ze nie kazdy zaglada na Budo Bazar, oraz nie chce zakladac nowego tematu tutaj niepotrzebnie, a niektorzy mogli by byc zainteresowani to wrzucam tutaj ten post ...

Jak ktos chce kupic berimbau to wiecej szczegolow jest pod tym adresem:
http://www.fabrykasi...p=295011#295011

Jezeli moderator ma cos przeciwko temu postowi (bo niby od dawania ofert jest budo bazar, z tym ze tam malo kto zaglada) to niech go skasuje ...

Jak ktos ma pytania to na maila ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) albo na pw ... Postaram sie odpowiedziec jak najszybciej.

Pozdrawiam.
  • 0

budo_pysia
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a moze ktos zamawial abady z berimbau.abc?? bo chce zamowic u nich abady , ale boje sie ze przysla mi jakies g***** .. :?
sa to takie prawdziwe abady , z dobrego materialu i wogole sa jakies sensne??
  • 0

budo_szejp
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja zamawiałam jakies 2 miesiące temu... jeszcze sie nie odezwali :X
  • 0

budo_jakub
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2280 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ile tam kosztuje berimbau ?
  • 0

budo_tora
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 833 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ile tam kosztuje berimbau ?

Berimbau
189 zł / 179 zł v
195 zł / 185 zł m
199 zł / 189 zł g
  • 0

budo_$ero$lav
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja dodam swoje 3 grosze ;)

Wg mnie nie ma sensu kupować drogich spodni (abadas czy malhas, bez różnicy :P ) ;) Dużo ekonomiczniej jest pożyczyć od znajomego ciuszek, pójść do krawca, popytać o materiały jakie ma do dyspozycji, zostawić spodnie na wzór, dać się zmierzyć, wrócić po paru dniach a potem śmigać w super dopasowanych i właśnie takich abadkach jak chcemy :]

Sam znam 4 krawców/owe i to nie problem znaleźć taką osobę :P jedyny problem może być w tym, że taki krawiec może nie mieć do materiałów jakie nas interesują. Ale przy zamówieniu kilku osób z klubu to będzie bardziej opłacalne dla obu stron a i ludzie w podobnych spodniach będą estetycznie wyglądać np. na pokazach ;)

Są ludzie dla których znaczek (np. Nike) lub metka (np. Made in Brazil) jest warta kilkadziesiąt złotych, ale jak dla mnie nie :P
  • 0

budo_tora
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 833 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i dlatego wlasnie cwicze w kalesonach :) :wink:
  • 0

budo_pysia
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w gruncie rzeczy to $ero$lav masz racje .. :-) dla mnie metki tez nie sa najwazniejsze , ale bym chciala miec wreszcie jakies porzadne abady :)
ja mam juz takie jedne abady szyste przez krawcową , na wzor prawdziwych abad i szczerze to nie spelniaja one do konca moich oczekiwan. bo jest bardzo trudno znalezc material podobny do tego z ktorego sa szyte brazylijskie abady. a na warsztatach nie moglam kupic zadnych abad bo kazde byly dla mnie za duze , duzo za duze :lol:
i nosze sie z zamowieniem abad z jakiegos polskiego capo-sklepu , tylko ze jest teraz pytanie z ktorego :?:
jaki sklep polecacie :?:
  • 0

budo_beleza
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bo jest bardzo trudno znalezc material podobny do tego z ktorego sa szyte brazylijskie abady. a na warsztatach nie moglam kupic zadnych abad bo kazde byly dla mnie za duze , duzo za duze :lol:
i nosze sie z zamowieniem abad z jakiegos polskiego capo-sklepu , tylko ze jest teraz pytanie z ktorego :?:
jaki sklep polecacie :?:

pysia ja kazde abady musialam skraca, zwezac wiec kup sobie raczej jakies za duze a potem przerob u krawcowej, ja za przerobke zaplacilam kilkanascie zlotych a spodenki leza swietnie
  • 0

budo_baciu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 12 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ehm tak jak wy sobie gadac to ja sobie moge pomarzyc narazie o abadach i prawdziwym berimbau :/ :(
  • 0

budo_largo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 203 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tak apropos to jeśli ktos chce to mam do sprzedania malha nie używane rozmiar 170. jak ktos chce wiecej info to niech pisze na priva...
  • 0

budo_alegrim
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja tam polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ... jestem naprawde zaskoczony jakością nie tylko instrumentów ... abada są szyte bardzo dokładnie i z lekkiego rozciągliwego materiału... 85 zł to nie dużo - sami nawet jak byście chciali sobie szyc u krawcowej to was wyjdzie okolo 80-90 PLN z tym ze trzeba gonic za materialem do krawcowej kilka razy i wogule a tutaj wam przychodzi samo do domciu! ... Polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_pysia
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja też polecam berimbau.abc
zamowilam abady i berimbau i jestem zadowolona. :)
porzadny sklep , nie ma co.
  • 0

budo_tora
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 833 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dobra a teraz sie przyznac ile wam dali za reklame 8) :wink:
  • 0

budo_pysia
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nic :wink:
takich rzeczy nie mozna mowic .. :) :D

pozatym , Tora , zaje*** atavar :D :twisted:
  • 0

budo_virus_e
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:D Widzę, że się zastanawialiście jak się nazywa wstawka w kroku w spodniach treningowych do karate taekwon-do i podobnych strojów. Ma ona kształt podobny do rąbu gdyż nie ma wszystkich kątów równych. Z tego, co widziałem z filmów i patrzyłem na spodnie noszone tam na treningach są to spodnie o normalnych kroju tylko tyle się różnią od "normalnych spodni, że są dość szerokie w porównaniu do zwyczajnego rozmiaru. Właśnie będę takowe szył dla swojej dziewczyny, bo wydanie 100 pln na cokolwiek mija się z celem. Można uszyć, bo wychodzi taniej po pierwsze materiał na Abada może to być drelich gramatura jego powinna wynosić 200 - 800 g/m2 (Tu ceny różne w zależności od gramatury i miejsca zamieszkania i dostępności takowego materiału). Ta 800 to już drelich na Judoki bardzo sztywny i wytrzymały. Innym materiałem, jaki może być użyty to płótno bawełniane (jak by ktoś chciał robić tradycyjne Abada, bo jak sądzę, że wczasach, kiedy capoeira powstawała to nie było dzianin, chyba, że sweterki z Alp, czy spandeksu i innych materiałów elastycznych)
Spodnie dla mojej dziewczyny ich gramatura to jakieś ok. 300 - 400 g/m2.
Krój tych spodni proste (bez klina*) od bioder, (czyli nogawki bardzo szerokie 60 - 70 w obwodzie), co powinno wystarczyć przy robieniu szpagatu.

P.S. Mam nadzieje, że byłem pomocny przy rozwiązaniu kilku problemów teoretyczno praktycznych. Jeżeli chodzi o cenę adaby, którą podałem to może być tak że zakup materiału i zamówienie u krawca może być droższe ale zawsze można się zorientować. Ale się napisałem!!
Pozdrawiam Virus_e
(Technik odzieży ciężkiej innym słowy krawiec :roll: )

(*) - fachowa nazwa materiału poszerzającego element odzieży niezależnie od miejsca wszycia.
  • 0

budo_archon
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 431 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Capoeira

Napisano Ponad rok temu

A wymiarow dziewczyny nie podasz ??

:) :) :)
  • 0

budo_virus_e
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A wymiarow dziewczyny nie podasz ??

:) :) :)

HMM to chyba nie istotne!!! :?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024