Związek Shotokan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym Sworek wydaje czasopismo Sensei
Napisano Ponad rok temu
preferuję trening a nie gadanie
Napisano Ponad rok temu
Natomiast ten PZK shotokan to nie POlski Związek Karate tylko Ogólnopolskie Stowarzyszenie Karate Shotokan nie nalezy mylic nazwy z PZK
Napisano Ponad rok temu
faktycznie istnieje Polski Związek Karate Shotokan który nie ma nic wspólnego z PZK
Napisano Ponad rok temu
Ale ta organizacja chyba nie działa po za Poznaniem,gdyz działa na zasadach tylko klubu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
www.jka.pl
ale o ile dobrze pamietam, to jka na swiecie sa dwa. nie pamietam szczegolow, ale byl rozpad z powodu konfliktu interesow. to polskie jka nie ma, o ile dobrze zauwazylem, u siebie np. yoshiharu osaki, ktory byl asystentem nakayamy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba trochę przesadziłeś - to nawet nie jest najstarsza organizacja shotokan. Najstarszą organizację karate była założona przez Kenwa Mabuni w 1918 - Karate Kenkyu Kai. JKA powstało w w 1955r. Pierwszą organizacją Shotokan była Ogólnojapońska Studencka Federacja Karate która powstała w latach czterdziestych (chyba w 1948r.ale w 100% nie jestem pewien) XX wieku założona przez uczniów G. Funakoshiego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POLSKI ZWIĄZEK KARATE
Komisja Karate Shotokan
ul. Boryny Nr 2
70-017 SZCZECIN
Tel./Fax 825509
(telefon pewnie nie aktualny, bo coś mało cyferek)
Dodam tylko tyle, że trenuję w Legnicy, ale jak widać Nasz klub jak i wiele innych podlega pod Szczecin (chociaż nigdy nie byłem w tamtejszej sekcji, ale tak jak niektórzy mistrzowie nigdy nie zdawali w Japonii). Z pieczątki wynika jasno, że istnieje PZK - ale gdzie jest główna siedziba, tego nie wiem - muszę spytać mistrza, może się dowiem więcej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak czytałem też "Samuraja" bodajże z lutego i tam pan Śliwka skontrował artykuł z "Budo Karate",że podobno nie tak do końca to prawda-niestety to był pożyczony egzemplarz i nie pamiętam szczegółów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obóz Shidokan w sierpniu
- Ponad rok temu
-
POJEDYNKI POLAKÓW W JAPONII
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolski Turniej shidokan w Brzezinach
- Ponad rok temu