Inne przypadki to extremalna rzadkość.
Tak sobie niedawno byłem w kinie i pomyślałem, że fajnie by było dostać apelido "Van Helsing"

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie niedawno byłem w kinie i pomyślałem, że fajnie by było dostać apelido "Van Helsing"
albo Frankenstein 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nieważne, czy zmieniasz grupy, czy nie. Batizado jest raz, raz dostaje sie apelido, idziesz do innej grupy, nowego batizado nie bedzie i zostaje Ci stare apelido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe nikt się nie wtrynił,a czy to "drobnostkowe" to ja bym dyskutowała na ten temat :wink:orzeszek, trochę to "drobnostkowo" brzmi.
Czyżby ktos Ci się kiedyś pod prysznic wtrynił ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak siem zastanawiam jak by było "czrodziejka z księżyca"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie, ze niekoniecznie. jest szansa (zalezy to od stazu treningowego), ze dana osoba moglaby dostac od razu drugi sznurek, a nawet i trzeci. na 100% nie moglaby dostac sznurka estagiario natomiast, przy sznurkach uczniowskich jest wiekszy liberalizm.nooo nie zgodzilbym sie przynajmniej z czescia dot. batizado. jak przeniesiesz sie teraz do beribazu, to niezaleznie od twojego stazu bedziesz poczatkujacy i po roku bedzeisz mial swoje pierwsze batizado. apelido - zalezy. jak sie przyjmie to sie przyjmie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zalezy od podejscia do sprawy, czy batizado rozpatrujemy jako chrzest Capoeira czy chrzest grupy (ale skoro na chrzcie dostaje sie jakies apelido, a wiec mamy chrzest i imię, to jedno i drugie nie powinno się zmieniać). Na capoeira przychodzi się raz
A potem, to już tylko kolejne szczeble "kariery". Ja tak na to patrzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musze tutaj zawczasu uprzedzic ewentualna klutnie bo mnie nieprzeszkadzaja zwyczaje innych grup i widocznie profesorowie z tamtej grupy sie na to zgodzili.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to po co dajesz przyklad kolejnego koloru skoro polowie forumowiczow nic on nie mowi. :?smialo mozna powiedziec o zaawansowanych w porownianiu z np. branca-amarelo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dostał tzw. corda tymczasowe (branco- azul) ponieważ przeszedł z innej grupy.mi mowi
ale fakt - lepiej by bylo gdybyscie podawali cordao numerem a potem ew. w nawiasie kolorami, bo sledzenie ktory jest ktory czasem jest troszke trudne. na przyklad capanga? ktory on teraz ma?
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu