Capoeira a ulica.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8) 8OA bejsbolem bierzesz jednen zamach i juz jeden koleś leży więc po części masz już drogę ucieczki. A pozatym 10 to taka metafora
Taaak, a tych kilku będzie stało jak barany i spokojnie czekało na swoją kolej? Ehh. Zrób taki test nawet na sali - któryś skróci dystans i po ptokach.
Napisano Ponad rok temu
A najgorsze(?) jest to, ze mozna cwiczyc, tracic kase i czas na najskuteczniejsza sztuke walki stosowana przez pakistanskich komandosow, a nigdy tego nie wykozystac w praktyce.masz racje wiekszosc sztuk walki nie przygotowuje do wali z uzbrojonym w noz przeciwnikiem. Wydaje mi sie ze mimo wszystko oprocz psychiki wazne sa pewne wycwiczone odruchy, reakcje, sposoby zachowania. Tego typu rzeczy trudno sie jednak nauczyc cwiczac wiekszosc sztuk walki wrecz. Wydaje mi sie ze jest to blad bo walka bronia wyrabia wiele pozytywnych cech ktore mozna przelozyc rowniez pozniej na walke bez broni. No ale coz widac fachowcow w tej branzy nie ma az tak wielu
Przemoc w spoleczenstwie to istna katastrofa. Wszystkie te kombaty poglebiaja ta patologie. Takie rzeczy jak capoeira, pilka nozna i inne pokojowe(mozna by rzec olimpijskie ) dyspliny sportu sa najskuteczniejsze w walce z przemoca.
Statystyczny ciec-dres z ulicy jest jak 3letni bullterier(mialem kiedys takiego psa). Jak sie nie wybiega na polu to automatycznie rozpierdala go agresja. Wyjscia z takiej sytuacji sa cztery:
1. zagryzie swojego wlasciciela
2. wlascicel sie go pozbedzie(oddalem bydlaka komu innemu, niech sie z nim meczy 8) )
3. codziennie dane mu bedzie tyle biegowego wysilku, ze na agresje nie bedzie mial ani sily ani czasu.
4. zdechnie(pierdolnie na zawal podczas biegania np. )
Dla tego uwazam wszystkich instruktorow tych skutecznych sztuk walki, za nieodpowiedzialnych wyzyskiwaczy, ktorym zalezy tylko i wylacznie na kasie. Ich wychowankowie sa wlasnie jak takie bullteriery. Szczerze nie zycze zadnemu z nich sytuacji no1 aczkolwiek uwazam, ze jest ona bardzo prawodopodbna :wink:
Capoeira eliminuje jakakolwiek agresje, co czyni ja najskuteczniejsza ze sztuk walki. (do combatow i innych crusherow: to metafora, przenosnia )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nic nie rozumiem. Spróbuj wyrazić myśl w 2 zdaniach, krótkich.
Przemoc w spoleczenstwie to istna katastrofa. Wszystkie te kombaty poglebiaja ta patologie.
A to jest bzdura.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz... mojego braciaka chciało skroic jakichś 2 kolesi, to jeden dostał wpierdol a drugi sie tylko patrzył, a potem se poszedł...Taaak, a tych kilku będzie stało jak barany i spokojnie czekało na swoją kolej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o eliminację agresji, to macie mocną konkurencję... w hakamach... :wink: .Capoeira eliminuje jakakolwiek agresje, co czyni ja najskuteczniejsza ze sztuk walki. (do combatow i innych crusherow: to metafora, przenosnia )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co jak ich bedzie kilku?
A jak beda mieli noz?
[mwahahahahaha :twisted: ]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklonCzesc jestem Wojtek mam 15 lat i od miesiaca cwicze capoeire. Myslicie, ze obronie sie na ulicy?
A co jak ich bedzie kilku?
A jak beda mieli noz?
[mwahahahahaha :twisted: ]
poćwiczyć jeszcze miesiąc a dasz na pewno rade :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zawsze jak napinam beri to mam obawe, czy pekajaca u dolu struna nie zmasakruje mi twarzy. Tutaj pytanie do fizykow: czy pekajaca u dolu struna mozna uszkodzic napinacza napinajacego berimbau stylem klasycznym(mozna by to nazwac telemarkiem)? I pytanie do historykow: czy znane sa Wam takie przypadki? ;]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Teksty do Puxada de rede
- Ponad rok temu
-
gzie można znależć jakąś literaturę?
- Ponad rok temu
-
Capoeira w telewizji - 19.III/22:00/Travel
- Ponad rok temu