Schizy po MA
Napisano Ponad rok temu
Czy zauwazyliscie kiedys w swoim zachowaniu jakies dziwne odruchy lub zachowania, uwalniane bezwlasnowolnie podczas najnormalniejszyszych czynnosci? (zawiklane troche nie)
Chodzi mi np. czy zdaza wam sie wykonywac jakies bloki gdy ktos w towarzystwie podnosi reke.
Albo np. na Disco zamiast tanca bez wlasnej woli uskuteczniacie jakies poomse?
Ja np. W podstawowce mialem qmpla, ktory zapisal sie na karate. Jak gral potem w noge to wygladalo to dosc karkolomnie. Ruszal sie w niesamowicie spienty sposob, kopal ludzi po nogach(nie zasadzal kos tylko normalnie legalnie kopal)
Napisano Ponad rok temu
btw temat byl wdaje sie niedawno walkowany
Napisano Ponad rok temu
temat juz byl ale sie wypowiem
odruchy oczywiscie mam, jak ktos podniesie reke albo jakos jakby mogl uderzyc to od razu robie unik i blok, jak ktos mi reke poda to podejrzanie, jak ktos mnie lapie za reke to od razu ja robie przechwyt na jego.... w autobusie sie bawie pozycjami zenkutsu, kokutsu itd swiatlo zapalam najczesciej yoko geri albo ushiro geri :wink: w ogole mozna by tego duzo wymieniac
Sei
Napisano Ponad rok temu
Przekażcie sobie znak pokoju...
Trener wyciąga w moją stronę rękę, a ja przerażony zchodzę w tył do gardy
Napisano Ponad rok temu
czesc
temat juz byl ale sie wypowiem
odruchy oczywiscie mam, jak ktos podniesie reke albo jakos jakby mogl uderzyc to od razu robie unik i blok, jak ktos mi reke poda to podejrzanie, jak ktos mnie lapie za reke to od razu ja robie przechwyt na jego.... w autobusie sie bawie pozycjami zenkutsu, kokutsu itd swiatlo zapalam najczesciej yoko geri albo ushiro geri :wink: w ogole mozna by tego duzo wymieniac
Sei
Dobrze masz, ja zwykle jezdze metrem, a tam to co najwyzej neko-ashi-dachi sobie pocwiczyc moge
Napisano Ponad rok temu
smiechowe sa te akcje
inne jakie mi sie przypomnialy to jak sie wywalilam jak mnie podcieli na wfie to ladny padzik przez ramie
ale najgorsza jest koszykowka w szkole bo mnie az zgina zeby sobie w kosza combat pograc jak kiedys mialam w dojo
inna schiza to sobie mysle jakbym sie wyzyla na kims jak mnie wkurza, jak mu wpierdzielic by mozna -taka wyobraznia
Sei
Napisano Ponad rok temu
ale najgorsza jest koszykowka w szkole bo mnie az zgina zeby sobie w kosza combat pograc jak kiedys mialam w dojo
Sorry ze offtopic, ale mnie to zaintrygowalo, jak wyglada taki kosz combat?
My od czasu do czasu (a zawsze przed bozym narodzeniem) mamy krav-kosza. Tzn trzeba rzucic do kosza, reszta dozwolona, bez ciosow. Chwyty, przeskoki, biegi, podciecia, troche jak rugby tyle ze jeszcze trzeba wrzucic do kosza. Jak przez minute nie ma kosza to obie druzyny 20 pompek. Jak jest kosz, to gra przerywana, i ci co dali sobie wbic kosza - 20 pompek.
Ciekaw jestem jak wygladaja modyfikacje kosza gdzie indziej.
Tutaj jest fajnie, ale po kilku "rundkach" mozna pluca wypluc
Napisano Ponad rok temu
Ja czasem w autobusie staję w hngetsu-dachi...loodzie gapią się i pewnie myślą: "biedaczek ma heinego medina..."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk
Napisano Ponad rok temu
Bloki , kontry terz sie zdarzaja. A ostatnio jak wychodziłem z wanny i załozyłem szlafrok to zawiazałem go tak jak kimono. Tak odruchowo. Ogulnie takich akcji jest wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
odruch blokowania czy chowania si ę za gardą jest i już nieraz były jakieś śmieszne sytuacje, wynikające nie tyl;ko z mojego zachowania ale także z zachowań moich znajomych którzy też trenują MA.
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o gre w ktorej trzeba kopac cokolwiek ...a juz najbardziej pilka nozna to ciagle sie na mnie koledzy wkurzaja jak z przyzwyczajenia poleci jakies wyzsze kopniecie ...ale co poradzic ....mnie sie to podoba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Porecze w autobusie tez sa swietne do cwiczenia dzwigni. Tylko trzeba uwazac jak hamuje, bo twardy pad murowany. :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Strach
- Ponad rok temu
-
;) kopniecia....
- Ponad rok temu
-
Adrenalina - muzyka
- Ponad rok temu
-
Walka wrecz w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski - część ogólna w Lublinie
- Ponad rok temu
-
statystyka - ile osob w Polsce cwiczy sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
Viet Vo Dao i Kempo Tai Jutsu - skuteczność i opis....
- Ponad rok temu
-
podziały w budo.
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakas nazwa na ogol walkibronia?
- Ponad rok temu
-
Czym jest Kempo
- Ponad rok temu