Acha- jestes bardzo lakoniczny- mozesz rozwijac swe wypowiedzi bardziej?
A co mam rozwinac? Jesli padna konkretne pytania, to chetnie odpowiem. Oczywiscie w miare mozliwosci. Nie wszystko da sie opisac. Wiele rzeczy trzeba pokazac...
Napisano Ponad rok temu
Acha- jestes bardzo lakoniczny- mozesz rozwijac swe wypowiedzi bardziej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I ostrzeliwać ze śmigłowców jeśli to ma jakiś związek.Ja wiedze swoja jako tako posiadam ale filozofem nie jestem jak wy. Czlowieku nie jestesmy w kosciele tylko na forum sportowym.Moze ci sie z klubem milosnikow kawy pomylio...
zabijac ludzi na ulicach kazdy potrafi i wjezdzac czolgami w domy.
Napisano Ponad rok temu
Po co uczyc kogos obrony przed duszeniami ktore nigdy nie wchodza w zycie jak duszenie z przodu, tylu,boku.Wg mnie jedyna dobra obrona to przed gilotyna (w bas3 jest lepiej rozwiazana obrona przed tym duszeniem)i tak przed dobrze wykonana gilotyna nie ma obrony po prostu gosc wyrywa wam kark z zawiasow. Zapomnialbym o obronie przed mataleo ktora jest nierealna przy dobrze zalozonym mataleo nie ma obrony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tym niemniej nie wylewałbym dziecka z kąpielą - w końcu jest szansa, że jakieś ciekawe patenty antynożowe na Krav Madze są, choć mówiąc szczerze ja oglądając kasetę Douieba (mam nadzieję, że nie przekręcilem nazwiska) się ich nie dopatrzylem. Raczej próby samobójcze zobaczyłem :wink:
Ale z drugiej strony nie da się nie zauważyć, że facet ma ręce nieźle pocięte (widać przy zbliżeniach), więc może mu sie kilka razy obronić udało.
Pozdrawiam
K.
Napisano Ponad rok temu
Co do fotki (czarno białej) ktorą przedstawił Combat to ciekawa sprawa bo według dzisiejszych norm Krav maga jest to błąd. Blokowanie uderzenia dłonią a nie całą powierzchnią przedramienia zmniejsza istotnie szanse przechwycenia noża. To tylko dowodzi ewolucji systemu i doskonalenia jego rozwiązań.
Napisano Ponad rok temu
Podczas walki z dobrym nozownikiem nie ma obrony...
Garda w KM jest beznadziejna i nie daje podstaw do obrony.
Obrona w KM przed lowkickami jest wrecz bezcelowa gdyz przy mocno wykonanym lowem nie ma szans na kontre jakiej ucza w KM.
Po co uczyc kogos obrony przed duszeniami ktore nigdy nie wchodza w zycie jak duszenie z przodu, tylu,boku..
Obrona przed palka , kijem jest smieszna..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do fotki (czarno białej) ktorą przedstawił Combat to ciekawa sprawa bo według dzisiejszych norm Krav maga jest to błąd. Blokowanie uderzenia dłonią a nie całą powierzchnią przedramienia zmniejsza istotnie szanse przechwycenia noża. To tylko dowodzi ewolucji systemu i doskonalenia jego rozwiązań.
W ramach wyjaśnienia - nie dodałem, że ta obrona proponowana przez Don'a Pentecost'a - NIE wygląda identycznie jak na KM (ale założenia są takie same).
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu